powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκαν δύο εισαγγελείς καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις

"ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘ΄ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ"!

Πλήγμα για το τμήμα οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας Αθηνών αποτελεί η παραίτηση του Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος μόλις προ τετραμήνου είχε αναλάβει την επιστασία του. Μάλιστα καταγγέλει πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του, όπως και ο έτερος συνάδελφός του Σπύρος Μουζακίτης που επίσης παραιτήθηκε.

Το τμήμα αυτό υπό την επιστασία της Ελ.Ράϊκου και με την εργώδη προσπάθεια της Π.Παπανδρέου είχε αναδείξει το σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», αναφέρουν στην επιστολή παραίτησής τους.

«Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», υποστηρίζουν στην ίδια επιστολή και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά:

«Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος»