powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Εισαγγελικό stop στα ακατάλληλα γήπεδα

Με πρωτοβουλία των Αθλητικών Εισαγγελέων Χαράλαμπου Λακαφώση και Αρη Κορέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους Προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας Αθλητικών Χώρων και Εγκαταστάσεων, με αντικείμενο την πορεία των ελέγχων στους ανωτέρω χώρους.
Ειδικότερα καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Επιτροπές και ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών. Επισημάνθηκε από τους Εισαγγελείς, ότι με την εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αθλητικού νόμου, η Εισαγγελία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την τέλεση αθλητικών διοργανώσεων σε εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια.
Περαιτέρω ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να αποστείλουν αναλυτική κατάσταση των αθλητικών χώρων που δεν διαθέτουν άδεια στην Περιφέρεια Αττικής και να καταγραφούν οι λόγοι μη χορήγησης των αδειών. Σημειώνεται, πως οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν σχηματίσει ήδη από το προηγούμενο έτος δικογραφίες, προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών επί συναφών ζητημάτων εκ μέρους των υπηρεσιακών παραγόντων.