powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού η αριστούχος εισαγγελέας που βρήκε άκρη με τα σικέ ματς

H πρώτη δίκη για στημένα ματς και στοιχηματική απάτη στην Ελλάδα, ανήκει στο παρελθόν.
Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών πολυσυζητήθηκε, όπως και η μεστή παρουσία της εισαγγελέως της έδρας Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και κατάγεται  από τη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Τα  παιδικά και νεανικά της χρόνια    πέρασε  στη  Βόρειο Ελλάδα λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της (ανώτατος αξιωματικός του Πυροβολικού). Τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο  Θηλέων  Θεσσαλονίκης αριστεύοντας το 1976 και  εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με βαθμό "άριστα".  Εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1984 και σήμερα κατέχει το βαθμό της αντεισαγγελέως Εφετών.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Ποινικών Επιστημών και ήδη είναι υποψηφία διδάκτωρ της Νομικής με  διδακτορική διατριβή υπό τον  τίτλο "Οι Μεταμοσχεύσεις κατά το Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο". Είναι συγγραφέας δύο εκδόσεων του βιβλίου "Η ποινική αντιμετώπιση του ιατρικού σφάλματος και η συναίνεση του ασθενούς στην ιατρική πράξη", καθώς και συντάκτης πλήθους άρθρων ιατρικού ποινικού δικαίου δημοσιευμένων σε νομικά περιοδικά.  Υπήρξε εισηγήτρια σε συνέδρια με θέματα ιατρικού ποινικού δικαίου και πρόσφατα (Ιούνιος 2013) συμμετείχε ως εισηγήτρια σε συνέδριο που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.  Το έτος 2011 εξελέγη  ομόφωνα αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
Έχει χειρισθεί πλήθος σοβαρών υποθέσεων,  μεταξύ των οποίων και υπόθεση καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων στη Σαντορίνη, ενώ στην Αθήνα διενήργησε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με   μη Κυβερνητικές Οργανώσεις   για τη διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.