powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον διπλό διορισμό (!) του integrity officer της ΕΠΟ

Οπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης και ο ταμίας της ΕΠΟ Bαγγέλης Τοπολιάτης κατέθεσαν στην αντεισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που εξέδωσε την καταδικαστική απόφαση για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Η μαρτυρία του κ.Καλογιάννη αφορούσε στην αποκάλυψη της εκπομπής για το πρακτικό συνεδρίασης της ΕΠΟ, όπου αποδεικνύεται ότι ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος ενήμερωσε όλους τους συμβούλους για τα ύποπτα ματς από τον Οκτώβριο του 2009. Ο κ.Τοπολιάτης κατέθεσε για την υπόθεση του integrity officer (σύνδεσμος ακεραιότητας) και των 25.000 ευρώ που λάμβανε ετησίως από την UEFA η ΕΠΟ, αποφεύγοντας να ενεργοποιήσει τον θεσμό. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Ντζούφρας διορίστηκε δύο φορές ως integrity officer! Mία τον Ιούνιο του 2011 και μία τον Δεκέμβριο του 2013. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής ήδη κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τη θεσμική ιδιότητα του κ.Ντζούφρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013! Η εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο απόκρυψης στοιχείων από το ποινικό δικαστήριο.
Η εκπομπή παρουσίασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με μαρτυρίες για το στήσιμο των αγώνων. Αποτυπώνεται για πρώτη φορά η εμπλοκή μαφιόζων στα προσυνεννοημένα παιχνίδια και περιγράφεται η διαδικασία στοιχηματικής απάτης από ανθρώπους που χειραγωγούσαν αθλητικές αναμετρήσεις.
Επίσης η τηλεοπτική "Δίκη" αποκάλυψε ένα ακόμη βίντεο με το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο κέντρο του γηπέδου για να δικαόψει ποδοσφαιρικό αγώνα στην Τσεχία!
Στην εκπομπή μεταδόθηκαν δηλώσεις του προέδρου του Βαρβασιακού Χίου Γ.Ματσέλου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι εξαγόρασε άλλη ερασιτεχνική ομάδα για να την απορροφήσει και σχεδιάζει να κάνει διετή συμβόλαια στους παίκτες!