powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Επιστολή στον Γ.Βασιλειάδη: "Θα κινδυνεύσουν ζωές στο ΟΑΚΑ"

Ο πρώην αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Γιάννης Παναγόπουλος απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνει την πρότασή του για τους θεατές του τελικού του κυπέλλου και τονίζει:

"Κύριε Υπουργέ,
Ο προπέρσινος τελικός κυπέλλου ΑΕΚ-ΟΣΦΠ έγινε με απόφαση του τότε Υπουργού στο ΟΑΚΑ χωρίς φιλάθλους μετά από αλλεπάλληλες αναβολές.
Ήταν επεισοδιακός καθώς ακόμα και οι διαπιστευμένοι ή κάτοχοι προκλήσεων που παρέστησαν δημιούργησαν επεισόδια  βίας σε βάρος αστυνομικών, αποστολών ομάδων και παραγόντων για τα οποία σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες.
Ο περσινός μεταξύ ΑΕΚ -ΠΑΟΚ έγινε μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας με φιλάθλους (8.000 για κάθε ομάδα) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και αποτέλεσε ντροπή για τον Ελληνικό Αθλητισμό, έγιναν εγκληματικές πλημμέλειες σε όλα τα επίπεδα και  από καθαρή τύχη δε χάθηκαν ανθρώπινες ζωές..
Ο φετινός τελικός διεξάγεται υπό τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες για την ομαλή έκβασή του συνθήκες...από κάθε άλλη φορά..Θα τελεστεί μέσα σε ένα κλίμα διχασμού, συσσωρευμένου εκδικητικού οπαδικού μίσους (εκπορευόμενο και από τον αντίστοιχο τελικό του Πανθεσσαλικού)και πρωτόγνωσης αίσθησης αδικίας και αγανάκτησης για την απώλεια του τίτλου μέσω δικαστικών αποφάσεων.
Kατά τη διήμερη παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη για τη μεγαλειώδη εκδήλωση κατά της Αθλητικής Βίας που έλαβε χώρα στο GRAND HOTEL  PALACE στις 27/4/2018, στα πλαίσια συνεχών δράσεων που κάνουμε με συναδέλφους και με δική μας  πρωτοβουλία  σε όλη την Ελλάδα για την απομόνωση της βίας, τη διάδοση του "ευ αγωνίζεσθαι" και την επιστροφή της οικογένειας στα γήπεδα (εκδήλωση η οποία αγκαλιάστηκε με πρωτοφανή αγάπη και θέρμη από τις ομάδες, τους αθλητές και επώνυμους και ανώνυμους Θεσσαλονικείς), ήρθα σε επαφή με πολύ κόσμο του ποδοσφαίρου της Βορείου Ελλάδος και αφουγκράστηκα το κλίμα. Στον φίλαθλο κόσμο αλλά και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου υπάρχει  διάχυτος ο φόβος των επεισοδίων στον τελικό αλλά και η βούληση να παρθούν ισχυρά μέτρα για την αποτροπή τους.
Επιτρέψτε μου να σας πω πως δεν θα πρέπει να σας απασχολεί πρωτίστως ο αριθμός των εισιτηρίων που θα λάβει κάθε ομάδα αλλά το ποιοτικό φιλτράρισμα των φιλάθλων που θα λάβουν στην κατοχή τους τα εισιτήρια. Επιμένω στην πρότασή μου για την χορήγηση εισιτηρίων μόνο στους κατόχους διαρκείας των δύο ομάδων και  μέλη των οικογενειών τους (γυναίκες και παιδιά μέχρι 16 ετών) μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 17.200 ανά ομάδα που ήδη αποφασίσατε, αν έχω σωστή πληροφόρηση. 
Το γεγονός ότι θα επρόκειτο για γυναίκες και παιδιά από μόνο του εξαλείφει (κατά το μέρος που αντιστοιχεί) κάθε επικινδυνότητα και παράλληλα η σύνθεση της εξέδρας με παρουσία γυναικόπαιδων θα αποθαρρύνει ακόμα και τους "ζωηρότερους"  και επίσης θα προξενήσει διασπορά τους που αποθαρρύνει την οργανωμένη δράση τους τόσο κατά τη μετάβαση όσο και κατά την παραμονή τους στο γήπεδο.
 
Σας επαναλαμβάνω την πρότασή μου και σας παρακαλώ να τη δείτε με προσοχή καθώς είναι ο μόνος τρόπος ποιοτικού φιλτραρίσματος των φιλάθλων..σε ένα τελικό που είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να κινδυνέψουν ζωές πολιτών (εντός και εκτός γηπέδου), να εκτεθεί η χώρα διεθνώς και να μπει η ταφόπλακα grexit στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.  (Η κοινοποίηση των λιστών με τα ονόματα εκείνων που θα λάβουν στα χέρια τους τα εισιτήρια στην Αστυνομία είχε γίνει και πέρσι στο Βόλο, και όπως η πρόσφατη ιστορία μας δίδαξε..δεν λύνει το πρόβλημα).
Και οι ομάδες θα την υιοθετήσουν με την προτροπή σας καθώς, πέραν των όσων προανέφερα, είναι και ένα στοιχείο επιβράβευσης για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας και κίνητρο αγοράς εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. (σε συνέχεια παλαιότερης πρότασης μου που σας προτρέπει την επόμενη αγωνιστική περίοδο και για την αποτροπή της βίας αλλά και τον έλεγχο ταυτοπροσωπείας να υποχρεώσετε όσες ομάδες τιμωρήθηκαν πειθαρχικά φέτος στην πώληση μόνο εισιτηρίων διαρκείας)".