powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ-ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ: Πάνω απ’ όλα η οργάνωση και η συνέπεια

Η παράγραφος 6 του άρθρου 7 («Προκήρυξη – Δήλωση συμμετοχής») του ισχύοντος Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, της ΕΠΟ, προβλέπει ότι: 
«Απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων των διαφόρων πρωταθλημάτων αν δεν έχει προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου του πρωταθλήματος από αυτό που έληξε, πλην αν προκύψει λόγω παραιτήσεων ομάδων από ανώτερες κατηγορίες και αναγκαστικού υποβιβασμού τους σε κατώτερες κατηγορίες, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4»

Το άρθρο 11 («Υποβιβασμός-Προβιβασμός») της Προκήρυξης Πρωταθλήματος “SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ” της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 προέβλεπε ότι:
«1. Μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος, οι Π.Α.Ε. που θα καταλάβουν την 15η και 16η θέση (δύο [2] τελευταίες θέσεις) της βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της “Super League Ελλάδα”, υποβιβάζονται απ’ ευθείας στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Football League), με την επιφύλαξη των αναφερομένων στην παράγραφο 4 του Άρθρου 4 του Κ.Α.Π.
2. Στο Πρωτάθλημα Super League, αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 θα προβιβασθούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην βαθμολογική κατάταξη του Πρωταθλήματος της Football League, όπως αυτές δηλωθούν από την Football League (με ή χωρίς τη διεξαγωγή αγώνων play-off αναλόγως των όσων ορίζει / θα ορίσει η οικεία προκήρυξη της Football League), με την επιφύλαξη των αναφερομένων στην παράγραφο 4 του Άρθρου 4 του Κ.Α.Π.
3. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019, στο οικείο Πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η “Super League Ελλάδα” δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν δεκαέξι (16) Π.Α.Ε., σύμφωνα και με όσα προβλέπονται στο σχετικό άρθρο της παρούσης».


Το άρθρο 10 («Υποβιβασμός – Προβιβασμός») της Προκήρυξης Πρωταθλήματος “SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ” της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017προέβλεπε ακριβώς τα ίδια, όπως και για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Όλα καλά, λοιπόν, κύριοι;