powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Το κεφάλαιο, η εργατική τάξη, το μουντιάλ, οι ταγοί του ποδοσφαίρου και οι συνδικαλιστές

Ανακοίνωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στις 9.6.2014, για το μουντιάλ της Βραζιλίας:
« … Πίσω όμως από τη γυαλιστερή βιτρίνα των υπερσύγχρονων σταδίων, των τουριστικών ατραξιόν και των λαμπερών αστέρων του αθλήματος, το κράτος επιχειρεί με τον πιο βάναυσο τρόπο να κρύψει μια άλλη πραγματικότητα: την ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη … Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο βραζιλιάνικο λαό που δεν ανέχεται να εκδιώκεται από τα σπίτια του, να ξοδεύονται 15 δις για γήπεδα ενώ δεν έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (στέγη, μεταφορές, περίθαλψη) και 170.000 αστυνομικούς να καταστέλλουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις του με κάθε μέσο … Ποτίζουν το χορτάρι με το αίμα των φτωχών! Αλληλεγγύη στον αγώνα του βραζιλιάνικου λαού!».
Τέσσερα χρόνια μετά, ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Αθλητισμού και η ΕΠΟ της ατιμωτικής ασφυκτικής διεθνούς επιτήρησης, έχουν κέφια και συνεχίζουν την προσπάθεια για την διεκδίκηση του μουντιάλ 2030.
Την ίδια ώρα, αρκετοί εργαζόμενοι ποδοσφαιριστές περιμένουν ακόμα να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους που χάθηκαν λόγω του σκόπιμου υποβιβασμού κάποιων ΠΑΕ στην ερασιτεχνική κατηγορία, και λόγω του επιμελώς διάτρητου νομικού πλαισίου που έβαζε πλάτη στους μπαταχτσήδες.
Δεν είναι καθόλου λίγοι αυτοί που λένε ότι οι ταγοί του ποδοσφαίρου πρέπει να ασχοληθούν άμεσα και με την ενεργοποίηση του «στοιχειωμένου» εγγυητικού ταμείου, καθώς και να επανεξετάσουν - τροποποιήσουν το νέο άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που αντίκειται στον νόμο.
Και, φυσικά, να δουν τι θα κάνουν επιτέλους με τη βία, τη νοθεία και την αλητεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που οργιάζουν.