powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Πάντοτε ισομερής εκπροσώπηση, σχεδόν πάντοτε με καθυστέρηση

Ερωτηθείς ο Ν. Λαγαρίας για τη σύνθεση του Διαιτητικού στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου (σύνθεση: ένας δικαστής, δύο εκπρόσωποι της Super League), απάντησε ότι σύμφωνα με τους FIFA National DisputeResolution Chamber (NDRCStandardRegulations, το Τμήμα Εφέσεων του Διαιτητικού που δικάζει οικονομικές διαφορές σε δεύτερο βαθμό, πρέπει να τηρεί τον κανόνα της ισομερούς εκπροσώπησης (equalrepresentation).
Δηλαδή ότι, σε οικονομική διαφορά μεταξύ ΠΑΕ της Super League και επαγγελματία ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να μετέχουν στην τριμελή σύνθεσή του ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής, ένας εκπρόσωπος της Super Leagueκαι ένας εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ. Αλλά και ότι οι αποφάσεις πρέπει να εκδίδονται, βάσει Κανονισμού, σε 10 – 20 ημέρες.
Η στήλη διερωτάται πώς και δεν αντέδρασε μέχρι τώρα ο ΠΣΑΠ, που έχει παρέμβει στην υπόθεση υπέρ του Λάζαρου, γι αυτή την πρωτοφανή εξέλιξη (μη ισομερή εκπροσώπηση), που ενδέχεται να βρει μπροστά του στο μέλλον σε άλλες υποθέσεις.
Και επίσης γιατί δεν έχει εκδώσει ακόμα ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται συχνά στην έκδοση αποφάσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα επίλυσης οικονομικών διαφορών (ΠΕΕΟΔ και Διαιτητικό), και πλήττουν τους ποδοσφαιριστές - μέλη του.