powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΕΞΩΔΙΚΟ σε ΑΥΓΕΝΑΚΗ: "Να παραιτηθεί η ΕΕΑ - Θα κατονομάσω το μέλος της που αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί"

Ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γ.Παναγόπουλος απέστειλε σήμερα εξώδικη δήλωση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ.Αυγενάκη, τον ΓΓΑ Γ.Μαρωτά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρα, την οποία κοινοποιεί στην ΕΕΑ και στον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη.

Ιδού:

"ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ως πληρεξουσίου Δικηγόρου  :
1.Του Χρήστου ΑΡΑΒΙΔΗ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Αχαρνών,  
2.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Αθήνας, 
3.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Θεσσαλονίκης, 
4.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Θεσσαλονίκης, 
5.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Θεσσαλονίκης, 
6.Του Ιωάννη ΛΥΠΗΜΕΝΟΥ, επαγγελματία διαμεσολαβητη μεταγραφών ποδοσφαιριστων, κατοίκου Βρυξελλών Βελγίου, 
7.Του Αθανασίου ΝΙΚΟΛΑΟΥ, επαγγελματία διαμεσολαβητη μεταγραφών ποδοσφαιριστων, κατοίκου Αθήνας, 
8.Του Θωμά ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ, επαγγελματία προπονητή ποδοσφαίρου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, 
9.Του Νικολάου ΣΜΥΡΙΔΗ, γεωπόνου, κατοίκου Σερρών, 
10.Του Στυλιανού ΚΡΗΤΙΚΟΥ, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Αμαρουσίου. 

             Π Ρ Ο Σ 

1.Τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ, 
2.Τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού     κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΩΤΑ, 
3.Τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΑΡΑ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
2.Υπουργο Επικρατείας                             κ. Γεώργιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την θεσμική εκτροπή εκ μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού και συγκεκριμένων μελών της και την σχετική παρέμβαση της Εισαγγελιας, τόσο εγώ, όσο και οι εντολεις μου αισθανόμαστε ηθικά δικαιωμένοι για το ότι ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗΣ, ΑΦΕΡΕΓΓΥΑΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ, ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τα περιουσιακά δικαιώματα των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα φυσικών και νομικών προσώπων του Επαγγελματικου Αθλητισμού!
Ο τρόπος λειτουργίας της υποτιθέμενης αυτής Ανεξάρτητης Αρχής προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ευτελιζει κάθε έννοια περί της δήθεν ευνομούμενης δημοκρατίας μας και... πατσαβουριαζει όχι μόνο το Σύνταγμα μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Αποτελεί πράγματι παγκόσμια πρωτοτυπία ένα πολιτειακό όργανο να βαυκαλιζεται με το ιδεολογημα της αυτοανακηρυξης του ως... Αθλητικού Αρείου Πάγου, ενώ όλα αυτά τα χρόνια, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΆΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΟΝΤΟΝΗ, του πετυχημένου επί δύο θητείες προέδρου κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ και της έντιμης και αξιοπρεπούς δικηγόρου κ. ΜΑΡΟΥΠΑ, η περιβόητη ΕΕΑ διέλυε τους... κωνωπες (ΗΡΑΚΛΗ, ΑΗΤΤΗΤΟκλπ) και... κατάπινε καμήλες (έγραφε στο... χιόνι χρέη ΠΑΕ, διέγραφε... μονοκονδυλια πολυιδιοκτησίες Άρη και Βέροιας, έδινε αφειδώς πιστοποιητικά με ελλιπείς έως άδειους φακέλους, επέτρεψε στις Τράπεζες να μην πληρώνουν τις εγγυητικές επιστολές τους που κάποιες φορές αποδείχθηκαν... κενές από ρευστό, ενέκρινε εικονικά μετοχικά κεφάλαια, χάριζε προνομιακα τα ποσά από τις καταπτωσεις εγγυητικων επιστολών υπέρ των πελατών της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ εις βάρος των ατυχων που είχαν επιλέξει άλλους δικηγόρους και βέβαια αναδείχθηκε σε καλύτερο νομικό πλυντήριο των στημενων αγώνων των καλοστυμενων και σιδερωμενων φακέλων της SPORTRADAR από αυτό που συνιστούσαν οι... 29 κατασκευαστές πλυντηρίων! )
Και όλα αυτά από τα κυριολεκτικά αδιστακτα μέλη της που ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΌΤΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ" αλλά συνέχισαν να εκτελούν την... ιεροεξεταστικη αποστολή τους,φθάνοντας στο σημείο ΝΑ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ!
Ενας αχταρμάς από συνταξιούχους δικαστές με παρελθόν σε όργανα της ΕΠΟ , αμφισβητουμενης κατάρτισης οικονομολογους και νομικούς με μέτρια έως ελάχιστη γνώση κι εμπειρία του αθλητικού δικαίου και της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας (πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων), που αδυνατεί να κατανοήσει νόμους και κανονισμούς, που δεν συμμορφωνεται σε δικαστικές αποφάσεις, που βρίσκεται σε διαρκές... rotation με τα μέλη να έρχονται, όποτε θέλουν, να μπαινοβγαινουν πότε για να δώσουν συνεντεύξεις για τις υποθέσεις που δικάζουν και πότε για να... πλευρισουν δικηγόρους, που... που... που να αρχίσεις και που να τελειώσεις!
Και για όσους εστίασαν μόνο στην καταγγελία μου για την απόπειρα δωροληψιας, τους καλώ να αναρωτηθούν ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!
(Μήπως για την... δόξα ή την ηδονή της εξουσίας?)
Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζονται ως μαριονέτες του κάθε Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος τελει σε απόλυτη γνώση της θεσμικής, νομικής και ηθικής ανυπαρξίας τους, ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!
Φυσικά εξαίρεση δεν αποτελεσατε και σεις κύριε ΑΥΓΕΝΑΚΗ που ούτε... αυγά θέλατε να σπάσετε, ούτε την... αυγουλα θέλετε να φέρετε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εξυπηρετείτε μόνο συμφέροντα των διαφορων - ακης, όπως αποδειξατε ως μάρτυρας του ΗΡΟΔΟΤΟΥ και του ΟΦΗ, σε υποθέσεις μάλιστα άκρατης βίας και καραμπινάτης δωροδοκίας!
Έτσι εξηγείται άλλωστε, γιατί κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ, όχι μόνο δεν απαντήσατε στις καλοκαιρινές καταγγελίες μου για τα σκάνδαλα της Επιτροπής σας αλλά τους διατηρησατε και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, τους... αυγατισατε με τους εκ Πειραιά... επιστήμονες!
Όσα σας κατήγγειλα αποδείχθηκαν αληθή, όπως είναι οσα κατήγγειλα στον Άρειο Πάγο, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ ΟΤΙ ΈΚΑΝΕ... ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ!
ΕΠΕΙΔΗ ήδη έχω προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για λογαριασμό των πρώτων 7 εντολεων μου κατά της ΕΕΑ, ενώ για τους υπόλοιπους εκκρεμούν αιτήσεις ανάκλησης ενώπιον της Επιτροπής, οι οποίες έχουν αναβληθεί αοριστως, 
ΕΠΕΙΔΗ κι εγώ προσωπικά ως δικηγόρος έχω να εκτελέσω απόφαση του Μονομελους Πρωτοδικείου Αθηνών εις βάρος ΠΑΕ για την επιδικασθεισα αμοιβή μου ενώπιον της ΕΕΑ αλλά δεν μπορώ να διακινδυνευσω μία ακόμα απώλεια κεκτημένου περιουσιακου δικαιώματος μου από τα συγκεκριμένα εμπαθή και... τηλεκατευθυνομενα μέλη! 
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΩ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΑΕ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE! 

      ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την θεσμική διολισθηση και ηθική καταβαραθρωση της Επιτροπής,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ τους εκάστοτε πολιτικους προϊστάμενους της ΕΕΑ για τις πράξεις, παραλείψεις και την εν γένει ανοχή τους στην παράνομη λειτουργία της υφισταμενης διοικητικής Επιτροπής τους,
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ή ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(πλην της κ.ΜΑΡΟΥΠΑ,η οποία και επαναδιορισθηκε με απόφαση του ΣτΕ, και με την στάση της διαφοροποιειται από τα υπόλοιπα μέλη τόσο σε ηθικό, όσο και σε νομικό επίπεδο!), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ,    
ΚΑΛΩ τον κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ που ως Υπουργός Επικράτειας έχει ασκήσει κρατική παρέμβαση στον χώρο του υποτιθεμενου αυτοδιοικητου (για το οποίο πρόσφατα ο ίδιος ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ΕΠΟ διορισθεις από την τότε ΠΔΕ, έκανε δικαστικό αγώνα εναντίον του Προέδρου του ΙΔΕΑΔ κ. Ανδρέα ΜΑΛΑΤΟΥ κι εμου ως πληρεξουσίου του στο Μονομελες Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να διασώσει την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!) Ελληνικού Ποδοσφαίρου, να εισηγηθεί έκτακτη νομοθετική ρύθμιση για το status της ΕΕΑ, ΑΠΟΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ! 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ οτι θα ζητήσω παροχή εννομου προστασίας από τα αρμόδια αστικά, ποινικά και διοικητικά δικαστήρια προς αποκατάσταση των τρωθεντων εννομων ηθικών και περιουσιακών μας δικαιωμάτων. 

           ΑΘΗΝΑ 6.2.2020

 Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ"