Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Sport24 Radio 103,3 και στον Παντελή Διαμαντόπουλο δίνει απαντήσεις και για την αναδιάρθρωση.
Παρότι έγινε τον Μάϊο του 2019, ο πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργός τοποθετείται ευθέως στο ζήτημα και ουσιαστικά καθορίζει και τη σημερινή κυβερνητική στάση.
Ιδού ο σχετικός διάλογος:
Παρότι έγινε τον Μάϊο του 2019, ο πρόεδρος της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργός τοποθετείται ευθέως στο ζήτημα και ουσιαστικά καθορίζει και τη σημερινή κυβερνητική στάση.
Ιδού ο σχετικός διάλογος:
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλει αναδιάρθρωση, ναι. Για την οποία γινόταν κουβέντα 4-5 μέρες.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μα, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Κάνε την αναδιάρθρωση κοιτάζοντας μπροστά. Και εγώ δεν καταλαβαίνω και γιατί μειώνουμε τον αριθμό (των ομάδων)
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θα ρωτούσα τον φίλαθλο Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτό δεν το καταλαβαίνω.
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσες ομάδες θα θέλατε;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πόσες ομάδες έχουν τα ξένα πρωταθλήματα; 16, 18;
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τα ξένα έχουν και 20. Αλλά, μιλάμε και για ομαδάρες.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Λοιπόν, ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με δέκα ομάδες, οι οποίες θα παίζουν τέσσερα παιχνίδια και όχι δύο.
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σκωτία, ναι.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ή θα κάνεις αυτό ή θα έχεις ένα πρωτάθλημα με 16 ή 18 ομάδες. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις. Εγώ δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων. Δηλαδή, δίκιο έχουν στα Γιάννενα και φωνάζουν.
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά, εκ των υστέρων, καθυστέρησαν και τα σωματεία, έπαιξαν λίγο κρυφτό.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αλήθεια είναι αυτό.
Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, ο Υφυπουργός τους το είχε ξεκαθαρίσει αυτό. Και έπαιζαν λίγο πόκερ.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δίνουμε πάντα την εντύπωση ότι υπάρχουν σκοπιμότητες γύρω από όλα αυτά. Ή ότι έχουμε προτιμήσεις. Όταν ρυθμίζεις την αγορά, δεν έχεις προτιμήσεις. Βγάζεις το καπέλο του φιλάθλου και φοράς το καπέλο του πολιτικού που ενδιαφέρεται για το προϊόν, για την υγεία του προϊόντος. Και βέβαια, στο γήπεδο θα κερδίσει ο καλύτερος. Και θα μάθουμε να δεχόμαστε και ως φίλαθλοι ποιος είναι ο καλύτερος κάθε χρονιά. Να το δεχόμαστε αυτό. Δηλαδή να πούμε: Τι να κάνουμε; Φέτος καλύτερος είναι ο Α ή ο Β.