powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ: "Αντιφατική η κατάθεση Φύσσα"

 Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι ομόφωνη και στο σκεπτικό της αναφέρει χαρακτηριστικά:

 

"Από κανένα αποδεικτικό στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε προσυνεννόηση για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος οιουδήποτε εκ των ελεγχομένων αγώνων ή αθέμιτης παρέμβασης για τον ίδιο λόγο, ούτε προς εξυπηρέτηση αγωνιστικών στόχων ούτε προς το σκοπό πορισμού περιουσιακού οφέλους μέσω στοιχηματισμού των επίμαχων, φερόμενων ως χειραγωγημένων, αγώνων εκ μέρους οιουδήποτε εκ των πειθαρχικών ελεγχομένων προσώπων και μάλιστα δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε κατευθυνόμενου στοιχηματισμού για τους ίδιους αγώνες, ούτε καν του ύψους των χρηματικών αποδόσεων εκ του στοιχηματισμού για καθένα εκ των εμπλεκομένων (λ.χ. στοιχηματικά δελτία με τους συγκεκριμένους αγώνες, τα οποία να κέρδισαν, καθώς και το ύψος των χρηματικών αποδόσεών τους). Ακόμη δεν πιθανολογείται κατά τον απαιτούμενο βαθμό αποδεικτικής επάρκειας ότι οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι διαιτητές επιχείρησαν με τα αποδιδόμενα εις έκαστον ως εσκεμμένα διαιτητικά σφάλματα να ευνοήσουν σε καθένα από τους προαναφερθέντες αγώνες την ομάδα που της υποδείκνυαν οι λοιποί πειθαρχικώς ελεγχόμενοι αξιωματούχοι της ΕΠΟ και ποδοσφαιρικών ομάδων)".

 

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις στερούνται αποδεικτικών στοιχείων και ορισμένες (Φύσσας) είναι αντιφατικές.

 

Η Επιτροπή κηρύσσει απαράδεκτη την πειθαρχική διαδικασία ελλείψει δικαιοδοσίας ως προς τους Θ. Μπριάκο, Θ. Κουρίδη, Γ. Δούρο και εν μέρει Γ. Σαρρή.

 

Παράλληλα απαλλάσσει τους διωκόμενους Β. Μαρινάκη, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ. Σπανό, Ρ. Σα –Πίντο, Γ. Αγγελόπουλο, Κ. Ιωαννίδη, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ηλ. Σπάθα, Αρ. Σταθόπουλο, Γ. Σαρρή (για το χρονικό διάστημα πριν την 23η Δεκεμβρίου 2014), Ν. Προύντζο, Αλ. Δημητρόπουλο και Απ. Αμπάρκιολη.

 

Την απόφαση υπογράφουν η πρόεδρος της Επιτροπής Γλυκερία – Λουΐζα Ιωαννίδου και τα μέλη Φωτεινός Καλαφάτης – Νίκη Ρεβύθη.