powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Χιόνια και διάκριση των εξουσιών: Θεσμικός και πολιτικός Μεσαίωνας

Ενώ ξεμαλλιάζονται με εκατέρωθεν ανακοινώσεις / μομφές η κυβέρνηση με την Αττική Οδό, επιρρίπτοντας με αβάσταχτη ευκολία τις ευθύνες η μια στην άλλη, ο Κυρ.Μητσοτάκης έσπευσε να απαιτήσει από την Αττική Οδό να δεχθεί να καταβάλει 2.000 ευρώ ανά αποκλεισμένο όχημα.

Αυτό φυσικά δεν ήταν τόσο αθώο. Το διχίλιαρο αυτό αποτελεί ήδη τον βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό στην πολιτική απολογία Μητσοτάκη: "Αφού δέχεται να το πληρώσει η Αττική Οδός (εν όψει μάλιστα και της επέκτασης της Οδού, συμπληρώνουμε, για την οποία ενδιαφέρεται η παραχωρησιούχος, και ο νοών νοείτω) δεν μπορεί παρά να είναι υπαίτια!".

Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν παρατήρησε ότι στο δελτίο Τύπου της η Αττική Οδός μιλά προσεκτικά για παροχή και όχι για αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ.

Κυρίως, όμως, ο υπερσυγκεντρωτικός πρωθυπουργός δεν αντελήφθη την προφανή κατάχρηση της εξουσίας του, καθώς στην πολιτισμένη Δύση τέτοιες διαφορές δεν τις επιλύουν οι πρωθυπουργοί, ιδίως μάλιστα όταν εμπλέκονται οι ίδιοι, αλλά μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στα πλαίσια μιας δίκαιης δίκης.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα όταν η έπαρση, η αλαζονεία και κυρίως ο θεσμικός κατήφορος δεν έχουν σταματημό.