powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Όταν μιλούν οι ειδήμονες

Για να γίνει κατανοητό:

Ο Άρης πληροφορήθηκε (τελεσίδικα) την οφειλή προς τον Παλαθουέλος (η οποία ανατρέχει στα χρόνια του παλιού ΑΦΜ) στις 27-1-2022 (αυτή λαμβάνεται ως "ημερομηνία γνωστοποίησης"), όταν δηλαδή του κοινοποιήθηκε η απόφαση του CAS.

Η οφειλή αυτή δεν θεωρείται ότι προϋπήρχε της 31-12-2021, όπως έλεγαν κάποιοι ότι έτσι θα έπρεπε να ισχύσει σύμφωνα με το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ, διότι με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν είχε συμβληθεί η νέα, αλλά η παλιά ΠΑΕ.

Επομένως, σύμφωνα πάντα με την UEFA, η οφειλή αυτή, κατ' εφαρμογή του άρθρου 50 των κανονισμών αδειοδότησης UEFA και ΕΠΟ, που ταυτίζονται "λέξη προς λέξη", και όχι φυσικά κατ' εφαρμογή του άρθρου 45 του κανονισμού αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως υποστήριζαν κάποιοι, δεν θεωρείται ληξιπρόθεσμη στις 31-12-2021 και δεν εμποδίζει την ευρωπαϊκή αδειοδότηση του Άρη για την σεζόν 2022-2023.

Αυτό, πέραν όλων των άλλων, γίνεται δεκτό απ' την UEFA και για λόγους ίσης μεταχείρισης. Δηλαδή, δεν μπορεί να ισχύει κάτι για όλους (άρ. 50), και να μην ισχύει μόνο για τον Άρη (για τον οποίο, κάποιοι έλεγαν ότι ίσχυε το ελληνικό άρ. 45).