powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τι απέγινε η εθνική συντονιστική ομάδα για τη βία;

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2018 είχε καταστήσει σαφές στην ελληνική πλευρά πως πρέπει να ληφθούν μέτρα συντονισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, με σκοπό την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας πολύπλευρης και ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ασφάλεια, την προστασία και την παροχή υπηρεσιών στα γήπεδα. 

Για τον λόγο αυτό προτάθηκε η δημιουργία μιας εθνικής συντονιστικής ομάδας υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης, ενός national coordination group, αρμόδιου για την κατάρτιση και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου δράσης, που θα πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Η εθνική συντονιστική ομάδα καθορίζει τη στρατηγική για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων βίας στα γήπεδα ή έξω απ’ αυτά. 

Σε αυτήν συμμετέχουν στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης, της αστυνομίας, των αθλητικών ομοσπονδιών και συνεταιρισμών (λίγκες). 

Η εθνική ομάδα συντονισμού θα πρέπει επίσης να ορίζει μια περιφερειακή αρχή για τη σύσταση τοπικών ομάδων για τα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας που θα διεξάγονται στην περιφέρεια, τις οποίες θα καθοδηγεί και θα συμβουλεύει.