powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Το φτωχό μας το μυαλό


Πέρασε απαρατήρητη η συνέντευξη που έδωσε ο νομάρχης Χαλκιδικής,παρότι μίλησε για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.Απεκάλυψε ότι ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της Τσέλσι σκοπεύει να επενδύσει στα όρη της περιοχής και όχι στη πολυδιαφημισμένη θάλασσά της.
Το γιατί είναι απλό: Θέλει να φτιάξει το πιο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης και αντιλήφθηκε με μια μόλις επίσκεψή του ότι η ορεινή Χαλκιδική προσφέρεται περισσότερο από κάθε άλλον προορισμό.Εμείς που την έχουμε δίπλα μας, την σνομπάρουμε και την βρωμίζουμε.
Ο Αμπράμοβιτς ως διορατικός επιχειρηματίας ήδη προχώρησε τις συζητήσεις και σύντομα θα βάλει μπρος.Κάτι που δεν έκανε κανείς έλληνας,αν εξαιρέσουμε ίσως τον Χρήστο Πανόπουλο,ο οποίος -πάντως- φρόντισε να εισρεύσει κρατικό χρήμα στο ''Σαλέ'' του.
Οι ομάδες μας τρέχουν κάθε χρόνο στις Αυστρίες και τις Ελβετίες, ενώ υπάρχει ο παράδεισος της Χαλκιδικής.Αναξιοποίητος,αρχέγονος,αποκομμένος από κοινωνικές και τουριστικές δραστηριότητες,αφέθηκε στην τύχη του,χρόνια τώρα.Η έλευση Αμπράμοβιτς ίσως ξυπνήσει τους κοιμώμενους γραφειοκράτες που ενώ κατέφαγαν τα παραθαλάσσια δάση της περιοχής,αρνούνταν πεισματικά να αλλάξουν τη χρήση γης σε ξεχασμένα ορεινά χωριά και καθιστούσαν απαγορευτικές τις επενδύσεις.
Ίσως αλλάξει και η νοοτροπία των νεόκοπων ποδοσφαιρικών παραγόντων που μοιάζουν με τους νεόπλουτους,οι οποίοι -σώνει και καλά- ταξιδεύουν στην Εσπερία,απλώς για να κοκκορευτούν στον γείτονα ότι το φυσάνε το χρήμα.Με το φτωχό τους το μυαλό...Και δεν παραδειγματίζονται από τους αρχαίους μας προγόνους που ήταν σοφοί γιατί διάλεξαν το καλύτερο οικόπεδο...

kyrthomaidis@yahoo.gr