powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Η Κίνα σώζει την Πολωνία!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άρχισαν και οι πολωνοί τρίβουν τα χέρια τους. Γιατί; Επειδή ελπίζουν ότι οι κινεζικές εταιρίες κατασκευής θα έρθουν για να χτίσουν τις υποδομές που χρειάζονται για το Euro 2012, τώρα που ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Πεκίνο.


Η Πολωνία πρόκειται να συνδιοργανώσει με την Ουκρανία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όμως έχει σοβαρές ελλείψεις σε δρόμους, ξενοδοχεία και συγκοινωνιακά δίκτυα.

Οι πολωνικές κατασκευαστικές εταιρίες δεν έχουν τους πόρους για να αναλάβουν έργα τόσο μεγάλου μεγέθους, αλλά ο επικεφαλής της PL.2012, της επιτροπής που σύστησε η κυβέρνηση της χώρας για να συντονίσει τις προετοιμασίας για το Euro 2012, πιστεύει ότι οι κινέζοι θα έρθουν για να σώσουν την κατάσταση.

"Οι τεράστιες επενδύσεις στο Πεκίνο τέλειωσαν και η αγορά των ΗΠΑ υποφέρει από ύφεση", είπε ο Μάρτσιν Χέρα. "Η ζήτηση για τις υπηρεσίες μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών βρίσκεται σε πτώση και η Πολωνία, με την πολιτική και οικονομική της σταθερότητα, γίνεται πολύ ελκυστική για αυτές τις εταιρίες".

Σύμφωνα με τον Χέρα, αρκετές κινεζικές εταιρίες έχουν ήδη σχηματίσει κονσόρτιουμ και ανταγωνίζονται για την κατασκευή του σταδίου της πόλης Γκντάνσκ.

Συνολικά, οι πολωνοί θα πρέπει να χτίσουν ή να ανακατασκευάσουν 6 γήπεδα ενόψει 2012, στην Βαρσοβία, το Γκντάνσκ, το Πόζναν, την Κρακοβία και το Χορζόφ.

Και θα πρέπει να βιαστούν -όπως και οι ουκρανοί-, αν θέλουν να κρατήσουν την διοργάνωση, καθώς η UEFA απειλεί τις δύο χώρες με αφαίρεση του Euro 2012, αν δεν σημειωθεί σύντομα πρόοδος στην κατασκευή των γηπέδων. Το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου είναι ιδιαιτέρα κρίσιμο, αφού τότε θα παρθεί η τελική απόφαση επί του θέματος από την εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Πηγή: Sport.gr