powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Κατερίνα το κουβαδάκι σου...

Ηταν αναμενόμενο. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε πριν από μέρες ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Λάμπης Νικολάου, ρίχνοντας εκ των προτέρων τις ευθύνες στις επιλογές των δικηγόρων.


Η Κατερίνα Θάνου εκτός Ολυμπιακών Αγώνων με επίσημη αιτιολογία τη "δυσφήμηση του Ολυμπιακού Κινήματος" σύμφωνα με το αρ.41 του Ολυμπιακού Χάρτη, το οποίο προβλέπει τιμωρία για όποιον δεν σέβεται τα εντεταλμένα όργανα της ΔΟΕ, ένα εκ των οποίων θεωρείται και η WADA –για να μη μιλήσουμε για τα εξώδικα προς τη ΔΟΕ…

Επί της ουσίας, ούτε αυτή η δικαιολογία ήταν απαραίτητη. Σύμφωνα με το αρ.45 / 2 του Ολυμπιακού Χάρτη, η ΔΟΕ μπορεί να αποφασίζει για τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό αθλητών από τους Αγώνες, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Και το άρθρο αυτό, ως μέρος του Ολυμπιακού Χάρτη, οι εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές το έχουν δεχθεί. Αλλωστε η εκ των προτέρων αποδοχή του Ολυμπιακού Χάρτη είναι προϋπόθεση για τη συμμετοχή αθλητών της χώρας στους Αγώνες.

Με άλλα λόγια: Δικό μας είναι το πανηγύρι, ότι θέλουμε το κάνουμε. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάρει το κουβαδάκι του κι ας πάει να παίξει παραπέρα μόνος του.

Μετά το σκάνδαλο Κεντέρη-Θάνου το 2004 είχε γίνει άτυπη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της ΔΟΕ, η οποία μεταξύ των άλλων προέβλεπε ότι οι δύο αθλητές δεν θα εμφανιζόντουσαν άλλη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με οποιαδήποτε ιδιότητα, με αντάλλαγμα να πέσουν στα μαλακά χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει επίσημη τιμωρία Η πλευρά Θάνου (Τζέκος), δεν τήρησε τη συμφωνία, θεωρώντας προφανώς ότι δεν την αφορούσε και προσβλέποντας τουλάχιστον να αποκαταστήσει την εικόνα της.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Η ιστορία της Θάνου ξανάκανε το γύρο του κόσμου με την επικοινωνιακή υπογραφή της ΔΟΕ και η ελληνική κοινή γνώμη εμφανίζεται και πάλι διχασμένη για το θέμα, όπως ήταν και το 2004.

Ποιος κέρδισε;

Αυτός που κερδίζει πάντα. Διότι είναι γνωστό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη, στο οποίο κερδίζει πάντα η ΔΟΕ.

Πηγή:Sport.gr



p