powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Και η ΔΟΕ ''τσίμπησε'' την Τσουμελέκα

«Θετική» στην απαγορευμένη ουσία CERA (προηγμένη μορφή ερυθροποιητίνης) βρέθηκε η Ολυμπιονίκης μας, Αθανασία Τσουμελέκα, μετά την IAAF και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Πεκίνο. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι σε επανέλεγχο 948 δειγμάτων βρέθηκαν επτά θετικά. Μέσα στους «παραβάτες» είναι ο Ολυμπιονίκης στα 1.500 μ., στο Πεκίνο, Ρασίντ Ραμζί (Μπαχρέιν) οι ποδηλάτες, Νταβίντε Ρεμπελίν (Ιταλία) και Στέφαν Σουμάχερ (Γερμανία), η αθλήτρια των 800 μ., Βάνια Πέρισιτς (Κροατία) αλλά και η Τσουμελέκα.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο βάδην έχει βρεθεί θετική στη CERA ύστερα από επανέλεγχο που είχε κάνει σε δείγμα της η IAAF, σε τεστ που είχε υποβληθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την IAAF και από τον ΣΕΓΑΣ.
Ο σεΐχης, Αχμέντ μπιν Χαμάντ αλ-Χαλιφά και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μπαχρέιν ανέλαβε να ενημερώσει τους φίλους του αθλητισμού ότι το «χρυσό» παιδί της χώρας του, ο Ρασίντ Ραμζί, χρησιμοποίησε απαγορευμένη ουσία. Στο μεταξύ, τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη της ποδηλασίας, Νταβίντε Ρεμπελίν, «φωτογραφίζουν» τα ιταλικά ΜΜΕ ως έναν από τους αθλητές που συμπεριλαμβάνονται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ, αλλά ο 37χρονος αρνείται κάθε κατηγορία. Στα θετικά δείγματα, σύμφωνα με τη γερμανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Στέφαν Σουμάχερ. Ο ποδηλάτης βρέθηκε, επίσης, «θετικός» στη CERA, κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης των δειγμάτων από το Πεκίνο.