powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Νίκη ΠΑΟ στη Superleague

Εμπόδια ορθώνονται στην επιθυμία του Σοφοκλή Πιλάβιου να εφαρμόσει στην ελληνική διαιτησία την σύμβαση διαιτητών που προωθεί η UEFA. Το σχέδιο του προέδρου της ΕΠΟ που ήταν παρών στο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, απορρίφτηκε από την Σούπερ Λίγκα με ψήφους 7-6. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η στάση του Παναθηναϊκού, με τον Νικόλα Πατέρα να παραδίδει στα υπόλοιπα μέλη 5σελιδη αναφορά, με τις προτάσεις του για την διαιτησία.
Το πλάνο του Σοφοκλή Πιλάβιου, το οποίο και παρουσίασε στο συμβούλιο, περιλαμβάνει υπερεξουσίες στον αρχιδιαιτητή και κατάργηση των συνδέσμων διαιτητών. Οι απόψεις του όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα, καθώς καταψηφίστηκε με ψήφους 7-6.
Υπέρ ψήφισαν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, η Λάρισα, η Ξάνθη και ο Αστέρας Τρίπολης, ενώ ο Ατρόμητος, η Καβάλα και ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πήραν μέρος στην διαδικασία. Αντίθετα, έγιναν δεκτές αυτές του Παναθηναϊκού, τις οποίες και στήριξαν οι υπόλοιπες ΠΑΕ.
"Οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές από το ΔΣ της Λίγκας. Ο κ.Πηλαδάκης θα τις μεταφέρει αύριο στο ΔΣ της ΕΠΟ", τόνισε εξερχόμενος από το συμβούλιο ο Πατέρας και πρόσθεσε: "Διαφωνούμε σε κάποια σημεία με τις αλλαγές που είναι να γίνουν στη διαιτησία και έτσι αυτές απορρίφθηκαν με πλειοψηφία". Δεν θέλησε ωστόσο, να γνωστοποιήσει το περιεχόμενο της 5σέλιδης αναφοράς του.
Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Κώστας Πηλαδάκης τόνισε: "Τα θέματα που μας απασχόλησαν κυρίως τα χωρίσαμε σε τρεις κατηγορίες. Στο πειθαρχικό, όπου θα γίνει στην ΕΠΟ η δική μας εισήγηση για τις βελτιώσεις στη διαιτησία. Το καταστατικό ενεκρίθη"
Από την άλλη πλευρά, εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους ότι "πέρασε του Παναθηναϊκού, αλλά θα πάω στο ΔΣ της ΕΠΟ και θα τους κανονίσω".