powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Απόλλων Πόντου!

Πιθανό σενάριο φαντάζει πλέον η συγχώνευση του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Θερμαϊκό σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα της Θέρμης, γεγονός που αν τελικά γίνει πραγματικότητα, θα οδηγήσει τους "ροσονέρι" στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.Ο ιστορικός Απόλλωνας δεν κατάφερε μέχρι χθες, ημέρα που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, να βρει επενδυτή ικανό να καλύψει τα έξοδα του πιστοποιητικού συμμετοχής στο ερχόμενο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Αυτό σημαίνει πως ο σύλλογος της Καλαμαριάς κινδυνεύει με υποβιβασμό στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα προκειμένου να διαγραφούν οι οφειλές προς το Δημόσιο και να μετατραπεί από ΠΑΕ σε ερασιτεχνικό σωματείο.
Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει ο Απόλλωνας από το αδιέξοδο στην παρούσα φάση είναι η συγχώνευση με τον Θερμαϊκό, ομάδα Γ’ Εθνικής, κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους διοικούντες τον σύλλογο της Θέρμης καθώς αποφάσισαν να αποδεχτούν την πρόταση που τους κατέθεσε ο επικεφαλής της "κοκκινόμαυρης" ΠΑΕ, Παναγιώτης Σολομωνίδης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΠ Θερμαϊκός :
"Με ομόφωνη γνώμη της γενικής συνέλευσης του Θερμαϊκού Θέρμης, αποφασίστηκε όπως το ΤΑΠ μετατραπεί σε ΠΑΕ τις προσεχείς ημέρες. Η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη πήρε αυτή την απόφαση, μετά από την πρόταση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σολομωνίδης για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Θερμαϊκός και τη μετονομασία της σε Νέος Απόλλων Πόντου.Διορίστηκε τετραμελής επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Γιώργο Γκιζάρη, τον πρόεδρο του Αθλητικού Κέντρου Θέρμης κ. Παύλο Χρυσοχόου, το μέλος του συλλόγου κ. Νικόλαο Τζώτζη και το επίσης μέλος κ. Δημαρχόπουλο Παναγιώτη, που θα κάνουν συνάντηση με τον κ. Σολομωνίδη, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μετατροπής του ΤΑΠ σε ΠΑΕ. Έως την προσεχή Δευτέρα θα υπάρξουν εξελίξεις".
Σε περίπτωση οριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ο Απόλλων Καλαμαριάς πιθανότατα θα μετονομαστεί σε Νέος Απόλλωνας Πόντου και θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν, ενώ ο Θερμαϊκός θα επιστρέψει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Να σημειωθεί πως αν η συγχώνευση γίνει πραγματικότητα, οι νυν παίκτες του Απόλλωνα θα μείνουν ελεύθεροι και θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από εκείνους αν θα παραμείνουν στους "ροσονέρι" με διαφορετικούς όρους στα συμβόλαιά τους.