powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΟ, «ύποπτα» και Αθλητική Δικαιοσύνη

Του Φέρρυ Μπατζόγλου

Είχα επισημάνει σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Τι δεν έγινε στην υπόθεση των ύποπτων ματς» το οποίο δημοσιεύτηκε στις 02/06/2010 στο SOCCER PLUS συνολικά πέντε λάθη και παραλείψεις του «πολλά υποσχόμενου» Προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, στην υπόθεση των «ύποπτων αγώνων» στην Ελλάδα με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

Λόγω των προσφάτων εξελίξεων στην υπόθεση αυτή , θα επανέλθω στην πέμπτη κατά σειρά παράλειψη. Στο παραπάνω άρθρο αναφέρονται τα εξής σχετικά με τη «ροή του υλικού» από την ΟΥΕΦΑ για τα ύποπτα ματς.: «Δεν ενεργοποίησε άμεσα την Αθλητική Δικαιοσύνη παραπέμποντας συνεχώς στην Ποινική Δικαιοσύνη…Για ποιον λόγο παραδίδει διαδοχικά τον Α’, Β’ και Γ’ Φάκελο της ΟΥΕΦΑ στον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή και όχι απευθείας στις Εισαγγελικές και Φορολογικές Αρχές και μάλιστα με καθυστέρηση, όπως φαίνεται από την ημερομηνία αποστολής των φακέλων από την ΟΥΕΦΑ; Έκτοτε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σταματά να παραδίδει φακέλους της ΟΥΕΦΑ είτε στον ΓΓΑ είτε απευθείας στην Ποινική Δικαιοσύνη, παρόλο που ο ίδιος επιβεβαιώνει σχετικά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (11/04/2010), ότι “υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών”».

Αυτά είχαν γραφεί στις 02/06/2010. Και φτάνουμε τώρα στις 03/11/2010. Έχω κληθεί να καταθέσω ως μάρτυρας στην αρμόδια εισαγγελέα του νεοσύστατου Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο έχει αναλάβει από τις 23/09/2010 την διεξαγωγή της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα «ύποπτα ματς». Και τι μαθαίνω; Στην εισαγγελία έχει δοθεί υλικό της ΟΥΕΦΑ για αγώνες στην Ελλάδα που έλαβαν χώρα μόνο μέχρι τις 27/02/2010 ! Η ΕΠΟ, πάντως, θα υποχρεωθεί να δώσει απάντηση στο γραπτό ερώτημα της Εισαγγελίας και του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, εάν έχουν φτάσει στην Ομοσπονδία κατά την ΟΥΕΦΑ «ύποπτα παιχνίδια», τα οποία έλαβαν χώρα και μετά τις 27/02/2010.

Ήδη έχει διαρρεύσει από την ΕΠΟ πως «ό, τι είχε στα χέρια της τα παρέδωσε». Μένει να μάθουμε αν θα ισχυριστεί το ίδιο και γραπτώς στο Υπουργείο και στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Εάν ναι, τότε όχι μόνο έρχεται σε αντίφαση με την προαναφερόμενη από 11/04/2010 δημόσια παραδοχή του ιδίου του Προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου («υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών») αλλά και με σχετικά μεταγενέστερα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, σχετικό αποδεικτικό υλικό και, τέλος, με την κοινή λογική, αφού το «Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης» BFDS της ΟΥΕΦΑ λειτουργεί κανονικά και μετά τις 27/02/2010 και για την Ελλάδα. Δηλαδή ξαφνικά και ως δια μαγείας δεν καταγράφει το BFDS μετά τις 27/02/2010 ούτε ένα «ύποπτο ματς» της Σούπερ Λιγκ, της Β΄ Εθνικής και του Κυπέλου Ελλάδος ούτε καν ως «ελαφρώς ύποπτο», αφού τους προηγουμένους 17 μήνες έχει καταγράψει 28 «ύποπτα ματς» στην Ελλάδα που αξιολογούνται μέχρι και ως «διεφθαρμένα»;

Εάν όχι, τότε η ΕΠΟ θα έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ο λόγος: Η βασική θέση του Σοφοκλή Πιλάβιου σε ότι αφορά τη διαλεύκανση των «ύποπτων ματς» στην Ελλάδα, δηλαδή ότι το «λόγο έχει πρώτα η Δικαιοσύνη» πριν εξεταστεί η ενεργοποίηση της Αθλητικής Δικαιοσύνης καταστρατηγείται από την ίδια την ΕΠΟ. Για τέτοια συνεργασία μιλάμε…