powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τρόϊκα και στο ποδόσφαιρο

Αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει μόνο του τα προβλήματά του, η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην UEFΑ, η οποία θα στείλει δικούς ανθρώπους για να λύσουν τα προβλήματα της διαιτησίας, της διαφθοράς, της βίας και του ντόπινγκ.
Αυτό προέκυψε από την συνάντηση ανάμεσα σε Πλατινί, Παπανδρέου και Γερουλάνο, στην οποία από ένα σημείο και μετά συμμετείχαν ακόμα και οι Πιλάβιος και Θεοδωρίδης.
Η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ζήτησε από τον πρόεδρο της UEFA την βοήθεια σε θέματα τεχνογνωσίας. Ο Γάλλος ρωτήθηκε σε ποιούς τομείς διαθέτει η UEFA εξειδικευμένους ανθρώπους και κάπως έτσι προέκυψαν οι τέσσερις ομάδες εργασίας.
Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, η UEFA αναμένεται να στείλει το ολοκληρωμένο σχέδιό της ενώ οι άνθρωποί της θα φτάσουν στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο για να αναλάβουν δουλειά.
Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε: "Συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ένας τρόπος είναι η UEFA να μεταφέρει την τεχνογνωσία της στα ελληνικά γήπεδα. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA για τα στημένα παιχνίδια, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαιτησία".