powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην ΕΠΟ: "Να μην παίξει στο νέο πρωτάθλημα ο Άρης"!

 Τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη ζητούν να μην επιτραπεί η συμμετοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο νέο πρωτάθλημα της SL1.

Η σχετική καταγγελία που εστάλη στην ΕΠΟ έχει ως εξής: 

"ΠΡΟΣ

1.ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ΕΠΟ, 
2.ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΈΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ, 
3.ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, 
2.ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ, 
3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, 
4.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΓΑ,
5.SUPER LEAGUE 1,
6 .ΠΣΑΠ


    Α Ι Τ Η Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

1.Του Ευθυμίου ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗ,
2.Του Κωνσταντίνου ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ,
3.Του Γρηγορίου ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ, 
4.Του Εμμανουήλ ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΑΝΟΥ,  
όλων επαγγελματιών ποδοσφαιριστων, 
μελών της"Κίνησης Ελεύθερων Ποδοσφαιριστων" (ΚΕΠ) και του ΠΣΑΠ. 


                   Κ Α Τ Α 

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ" που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη κι εκπροσωπειται νόμιμα. 

Κύριε Πρόεδρε - Αξιότιμα μέλη, 

Όπως γνωρίζετε, είμαστε πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, έχοντας μάλιστα αγωνισθεί ταυτόχρονα στην ομάδα για το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE πριν υποβιβασθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Επειδή τα συμβόλαια μας παραβιασθηκαν, προσφυγαμε στις διαιτητικές επιτροπές σας και παρότι δικαιωθηκαμε, με ευθύνη της ΕΠΟ, δεν μπορέσαμε να εκτελέσουμε τις αποφάσεις τους. 
Την ίδια τύχη δυστυχώς είχε πλήθος εξωδικων και δικαστικών ενεργειών μας, στις οποίες προχωρήσαμε μέσω του κοινού πληρεξουσιου δικηγόρου μας. 
Φαίνεται όμως οτι η Θεία Δίκη διά της Θέμιδας της Στρογγυλής Θεάς, οδήγησε τόσο την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, όσο και τον ανανεωμένο "Ποδοσφαιρικό Άρειο Πάγο" , το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου των Αρεοπαγιτων, να επαναφέρει την Δικαιοσύνη και τη Νομιμότητα στον πολύπαθο χώρο του επαγγελματικου ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα αυτά τα δύο ποδοσφαιρικά όργανα με σειρά αποφάσεων τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΒΕΡΟΙΑ,ΙΩΝΙΚΟΣ, ΟΦΗ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Κι ενώ όσον αφορά τις αποφάσεις της FIFA, παρά την μη συμμόρφωση της ΕΠΟ και των οργάνων της, οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ αναγκασθηκαν να εξοφλήσουν τους ποδοσφαιριστές μετά την επιβολή αυστηρων πειθαρχικων ποινών, αντίθετα όσον αφορά τις αποφάσεις του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΟΦΗ και ΙΩΝΙΚΟΣ (αντίθετα με την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ που συμμορφώθηκε!) αρνούνται να τις εκτελέσουν υπό τις ευλογίες της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ που εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει πιστά τον Κανονισμό Αδειοδότησης και το Καταστατικό της ΕΠΟ! 
Προς πλήρη ενημέρωση σας, σας παραπεμπουμε στις αποφάσεις(υπ. Αριθμ.107 /2020, 129/2020,137/2020,138/2020,142/2020,143/2020,7/2021 και 8/2021) του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που εκδόθηκαν επί των αιτήσεων μας, εκ των οποίων ναι μεν ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ, (συμπεριλαμβανομένης και της απόρριψης της αίτησης αναψηλαφησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ), ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΤΟΒΑ (όπως αναμένεται να συμβεί ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΈΤΕΡΟ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟ), πλην όμως όλες δέχθηκαν οτι:
Α.Η ΝΕΑ ΠΑΕ(ΑΡΗΣ κλπ.) ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΕ!
Β. Η ΝΕΑ ΠΑΕ(ΑΡΗΣ κλπ.) ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 50% ΝΟΜΙΜΟΤΟΚΩΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ!
Γ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΌΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 111 ΤΟΥ Ν. 2725 ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ!

ΕΠΕΙΔΗ ήδη έχουν δικαιωθεί κι έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους στην Ελλάδα οι συμπαίκτες μας ΚΟΝΤΟΒΑΣ (κι οσονούπω οΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ) και στο εξωτερικό οι SISTON, UBIDES κλπ, γεγονός που συνιστά απαράδεκτη ΆΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΣ, σύμφωνα με τη νομολογία του CAS! 

ΕΠΕΙΔΗ οι παραπάνω αιτιολογιες του ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ των αμετάκλητων διαιτητικων αποφάσεων του ΔΔΠ/ΕΠΟ, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ!

ΕΠΕΙΔΗ το αρμόδιο όργανο, η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, παρά τις αιτήσεις, καταγγελίες κι αναγγελιες μας, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. 

ΕΠΕΙΔΗ το γεγονός της μη επιβολής από το ΔΔΠ της πειθαρχικης ποινής της αφαίρεσης τριών βαθμών, λόγω δήθεν καταχρηστικοτητας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να επιβληθούν από τα καταστατικα όργανα σας οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό σας πειθαρχικες ποινές σε βάρος της μη συμμορφουμενης διαδόχου ΠΑΕ! 

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 66,ΠΑΡ.17, ΠΕΡΙ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ:
"ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ FIFA, ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (CAS) ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟ. 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. 
Η ΕΠΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΈΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ή ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΕ Ή ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ."

ΕΠΕΙΔΗ οι επικαλούμενες αποφάσεις μας του ΔΔΠ ναι μεν εκδόθηκαν μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, πλην όμως έχουν ΆΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ, οπότε αρχικά πρέπει να διατάξετε την ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστων της διαδόχου ΠΑΕ ΑΡΗΣ μέχρι να σεβασθει τις αποφάσεις και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μας και στη συνέχεια, κι εφόσον εξακολουθησει να μην συμμορφωνεται, να απαγορεύσετε την συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο επόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022!

ΕΠΕΙΔΗ ειλικρινά, δίκην νομικού τελεσιγραφου, σας απευθύνουμε την τελευταία προειδοποίηση πριν προσφύγουμε στην FIFA, όπου σας υπενθυμίζουμε οτι θα βρεθείτε ως υποτροποι ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της μετά την τιμωρία που σας επιβλήθηκε για την υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ (την οποία θα είχατε αποφύγει, αν το τότε ΔΔΠ είχε δεχθεί την πρόσθετη παρέμβαση μας και είχε διατηρήσει την απόφαση της ΕΙΠ!). 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 

             ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ 

1.ΝΑ εισάγετε κατά προτεραιότητα την παρούσα αίτηση μας στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, 

2.ΝΑ εφαρμόσετε αμελητι τις προαναφερθεισες αποφάσεις του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, 

3.ΝΑ επιβαλλετε στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ την ΆΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥΣ κατ'εφαρμογην του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης,

4.ΝΑ ανακαλεσετε, μέσω της ΕΙΠ, την ισχύ των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, μέχρι να συμμορφωθεί στις τελεσιδικες αποφάσεις του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, 

5.ΝΑ μην επιτρέψετε την συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ στο νέο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 1,μέχρι να συμμορφωθεί στις τελεσιδικες αποφάσεις του ΔΔΠ/ΕΠΟ. 
Άλλως, 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ οτι:

Α.ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΔΠ/ΕΠΟ και

Β.ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ FIFA ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΩΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.

Υ. Γ. ΝΑ μας κοινοποιήσετε μέσω του email του πληρεξουσιου δικηγόρου μας την απόφαση που θα ληφθεί από τα αρμόδια καταστατικα όργανα σας. 

               ΑΘΗΝΑ 22.2.2021

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189, 
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ"