powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Βερόν κατά ΟΦΗ: "Πληρώστε, τώρα"!

 Καταγγελία στην ΕΠΟ έστειλε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Ματίας Ρικάρντο Βερόν.

Ιδού:

"ΠΡΟΣ

1.ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ΕΠΟ, 

2.ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΈΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ, 
3.ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, 
2.ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ, 
3.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, 
4.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΓΑ,
5.SUPER LEAGUE 1,
6 .ΠΣΑΠ


    Α Ι Τ Η Σ Η - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Του Matias Ricardo VERON,  
επαγγελματια ποδοσφαιριστη, 
μέλους της"Κίνησης Ελεύθερων Ποδοσφαιριστων" (ΚΕΠ) και του ΠΣΑΠ. 


                   Κ Α Τ Α 

Της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία "ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΟΦΗ ΠΑΕ" που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης κι εκπροσωπειται νόμιμα. 

Κύριε Πρόεδρε - Αξιότιμα μέλη, 

Όπως γνωρίζετε, είμαι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστης της ΠΑΕ ΟΦΗ, έχοντας μάλιστα αγωνισθεί  στην ομάδα για το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE πριν υποβιβασθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 
Επειδή το συμβόλαιο μου παραβιασθηκε, προσεφυγα στις διαιτητικές επιτροπές σας και παρότι δικαιωθηκα, με ευθύνη της ΕΠΟ, δεν μπορεσα να εκτελέσω τις αποφάσεις τους. 
Την ίδια τύχη δυστυχώς είχε πλήθος εξωδικων και δικαστικών ενεργειών μου, στις οποίες προχώρησα μέσω του πληρεξουσιου δικηγόρου μου. 
Φαίνεται όμως οτι η Θεία Δίκη διά της Θέμιδας της Στρογγυλής Θεάς, οδήγησε τόσο την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, όσο και τον ανανεωμένο "Ποδοσφαιρικό Άρειο Πάγο" , το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου των Αρεοπαγιτων, να επαναφέρει την Δικαιοσύνη και τη Νομιμότητα στον πολύπαθο χώρο του επαγγελματικου ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα αυτά τα δύο ποδοσφαιρικά όργανα με σειρά αποφάσεων τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΒΕΡΟΙΑ,ΙΩΝΙΚΟΣ, ΟΦΗ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Κι ενώ όσον αφορά τις αποφάσεις της FIFA, παρά την μη συμμόρφωση της ΕΠΟ και των οργάνων της, οι ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ αναγκασθηκαν να εξοφλήσουν τους ποδοσφαιριστές μετά την επιβολή αυστηρων πειθαρχικων ποινών, αντίθετα όσον αφορά τις αποφάσεις του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, οι ΠΑΕ ΟΦΗ, ΑΡΗΣ και ΙΩΝΙΚΟΣ (αντίθετα με την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ που συμμορφώθηκε!) αρνούνται να τις εκτελέσουν υπό τις ευλογίες της Διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ που εξακολουθεί να αρνείται να εφαρμόσει πιστά τον Κανονισμό Αδειοδότησης και το Καταστατικό της ΕΠΟ! 
Προς πλήρη ενημέρωση σας, σας παραπεμπω στην αποφαση(υπ. Αριθμ.130/2020) του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ που εκδόθηκε επί της αιτησης μου, η οποία ναι μεν δεν έκανε δεκτό το αίτημα μου περί επιβολής της ποινής της αφαίρεσης βαθμών , πλην όμως δέχθηκε οτι:
Α.Η ΝΕΑ ΠΑΕ(ΟΦΗ ) ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΕ!
Β. Η ΝΕΑ ΠΑΕ(ΟΦΗ ) ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 50% ΝΟΜΙΜΟΤΟΚΩΣ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ!
Γ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΌΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 111 ΤΟΥ Ν. 2725 ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ!

ΕΠΕΙΔΗ ήδη έχουν δικαιωθεί κι έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους στην Ελλάδα οι συνάδελφοι μου ΚΟΝΤΟΒΑΣ (κι οσονούπω οΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΣ) και στο εξωτερικό οι SISTON, UBIDES κλπ, γεγονός που συνιστά απαράδεκτη ΆΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΥ, σύμφωνα με τη νομολογία του CAS! 

ΕΠΕΙΔΗ οι παραπάνω αιτιολογιες του ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ της αμετάκλητης διαιτητικης αποφασης του ΔΔΠ/ΕΠΟ, σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ!

ΕΠΕΙΔΗ το αρμόδιο όργανο, η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ, παρά τις αιτήσεις, καταγγελίες κι αναγγελιες μου, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. 

ΕΠΕΙΔΗ το γεγονός της μη επιβολής από το ΔΔΠ της πειθαρχικης ποινής της αφαίρεσης τριών βαθμών, λόγω δήθεν καταχρηστικοτητας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι δεν μπορούν να επιβληθούν από τα καταστατικα όργανα σας οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό σας πειθαρχικες ποινές σε βάρος της μη συμμορφουμενης διαδόχου ΠΑΕ! 

ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 66,ΠΑΡ.17, ΠΕΡΙ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΑΣ:
"ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ FIFA, ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ (CAS) ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟ. 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. 
Η ΕΠΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΈΚΤΑΚΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ή ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΕ Ή ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ."

ΕΠΕΙΔΗ η επικαλούμενη απόφαση μου του ΔΔΠ ναι μεν εκδόθηκε μετά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, πλην όμως έχει ΆΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ, οπότε αρχικά πρέπει να διατάξετε την ανάκληση των δελτίων των ποδοσφαιριστων της διαδόχου ΠΑΕ ΟΦΗ μέχρι να σεβασθει τις αποφάσεις και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μου και στη συνέχεια, κι εφόσον εξακολουθησει να μην συμμορφωνεται, να απαγορεύσετε την συμμετοχή της ΠΑΕ ΟΦΗ στο επόμενο πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022!

ΕΠΕΙΔΗ ειλικρινά, δίκην νομικού τελεσιγραφου, σας απευθύνω την τελευταία προειδοποίηση πριν προσφύγω στην FIFA, όπου σας υπενθυμίζω οτι θα βρεθείτε ως υποτροποι ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της μετά την τιμωρία που σας επιβλήθηκε για την υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ (την οποία θα είχατε αποφύγει, αν το τότε ΔΔΠ είχε δεχθεί την πρόσθετη παρέμβαση των συναδέλφων μου και είχε διατηρήσει την απόφαση της ΕΙΠ!). 

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 

             ΣΑΣ ΖΗΤΩ 

1.ΝΑ εισάγετε κατά προτεραιότητα την παρούσα αίτηση μου στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, 

2.ΝΑ εφαρμόσετε αμελλητι την προαναφερθεισα αποφαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, 

3.ΝΑ επιβαλλετε στην Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ την ΆΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ κατ'εφαρμογην του ισχύοντος Κανονισμού Αδειοδότησης,

4.ΝΑ ανακαλεσετε, μέσω της ΕΙΠ, την ισχύ των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστων της ΠΑΕ ΟΦΗ, μέχρι να συμμορφωθεί στην τελεσιδικη αποφαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, 

5.ΝΑ μην επιτρέψετε την συμμετοχή της ΠΑΕ ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 1,μέχρι να συμμορφωθεί στην τελεσίδικη αποφαση του ΔΔΠ/ΕΠΟ. 
Άλλως, 
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ οτι:

Α.ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΟ ΔΔΠ/ΕΠΟ και

Β.ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ FIFA ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΩΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.

Υ. Γ. ΝΑ μου κοινοποιήσετε μέσω του email του πληρεξουσιου δικηγόρου μας την απόφαση που θα ληφθεί από τα αρμόδια καταστατικα όργανα σας. 

               ΑΘΗΝΑ 22.2.2021

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΜΔΣΑ 14162, ΑΦΜ 033363189, 
ΦΑΒΙΕΡΟΥ 47, ΑΘΗΝΑ"