powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ στη "ΔΙΚΗ": "Υπάρχει σκηνοθέτης πίσω από την προσπάθεια φρένου στον Βοτανικό"

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα περιστατικά βίας σε Αθήνα και Παρίσι, αλλά και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

«Από την έρευνα που είχε κάνει το ΑΠΘ έδειξε στα λύματα πόσο αυξημένα ήταν τα ηρεμιστικά (απλά και βαριά) και τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Αυτό δεν παρατηρήθηκε τον πρώτο μήνα, αλλά μετά το πρώτο εξάμηνο», ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο, για να προσθέσει: «Δεν φταίει ο νόμος που δεν φαίνονται τα πρόσωπα. Τη στιγμή που γίνονταν τα επεισόδια στο ταρτάν του ΟΑΚΑ θα μπορούσε να είχε επέμβει η αστυνομία, εφόσον δεν το έκανε μετά είναι θέμα του εισαγγελέα».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τα επεισόδια στο Παρίσι: «Κυρίαρχο θέμα στο Παρίσι είναι τα γεγονότα όπου έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ. Η αντιπολίτευση εκεί εστιάζει τι έγινε έξω από το γήπεδο με τα εισιτήρια των Άγγλων φιλάθλων, γιατί μέσα δεν έγινε το παραμικρό, με τους οπαδούς να κάθονται δίπλα-δίπλα».

«Ευθύνη των πολιτικών είναι αν δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για το ιδιώνυμο. Αφού ψηφίστηκε είναι θέμα των οργάνων για να θεσπιστεί σωστά ο νόμος. Τα γήπεδα τώρα είναι πιο ασφαλή σε σχέση με το παρελθόν. Τότε η εκτόνωση ήταν μόνο με πειράγματα, καμία σχέση με σήμερα».

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό:

«Τότε ήταν 32 που αντιδρούσαν για το Βοτανικό και τώρα είναι 59 που έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Εγώ προσωπικά πάλεψα πολύ γι΄ αυτή την υπόθεση. Όσον αφορά για την Αγιά Σοφιά ανακατεύτηκα μόνο ως βουλευτής λόγω της προσωπικής μου φιλίας με τον Νίκο Στράτο, ο οποίος ήρθε και με βρήκε και μου ζήτησε βοήθεια, το πρόβλημα που ήταν πολύ απλό ήταν η χωροθέτηση και οι περιβαλλοντικοί όροι που είχε ενστάσεις του Δήμου, τακτοποιήθηκαν, θα τελειώσει πιο γρήγορα από τον Βοτανικό, ενώ θα φιλοξενήσει και τελικό του Conference League.

Δεν εισπράττει ο Παναθηναϊκός τα λεφτά από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ο Δήμος για να κάνει το γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Όταν λήξει η σύμβαση μπορεί να ανανεωθεί ή να πάρει πίσω το γήπεδο ο Δήμος. Ο Δήμος μπήκε μπροστά για να γίνει η Διπλή Ανάπλαση. Όταν ήμουν εγώ είχε αναλάβει να κάνει το γήπεδο η οικογένεια Βαρδινογιάννη που ήταν στον Παναθηναϊκό.

Αντί για 49 χρόνια, θα γινόταν 90 χρόνια η παραχώρηση του γηπέδου. Επειδή θα γινόταν από ιδιώτη το γήπεδο δεν υπήρχε η υποχρέωση του διεθνούς διαγωνισμού. Πολύ χάρηκα που παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό το κλειστό του ΟΑΚΑ και προχωράει κάτι αντίστοιχο με το ΣΕΦ στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι πρώτη φορά που κάποιος θέλει να επενδύσει λεφτά και το κράτος τον σταματάει. Μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν σύγχρονα και γήπεδα. Δεν μπορεί να βγαίνει απόφαση μετά από επτά χρόνια. Μπορεί να υπάρχει σκηνοθέτης πίσω. Αυτή τη στιγμή νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα, η χρηματοδότηση υπάρχει και τα πολλά λεφτά που θα δοθούν δεν είναι μόνο για το γήπεδο, είναι για τα έργα υποδομής».