powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σκαρφάλωσε

Η ΑΕΚ από απόψε φιγουράρει στην κορυφή.

Παρέα με ΠΑΟΚ & Ολυμπιακό.

Ορθώς μέτρησε το γκολ του Πιερό (ρέφερι Φωτιάς).

Σωστά ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΚ με παρέμβαση του varista Παπαδόπουλου.

Μπέος κατά Φωτιά

Αμφισβητεί το γκολ του Πιερό ο Βόλος: https://www.volosfc.com/archives/20674

Οι αόρατοι

Αυξάνεται το ύψος των συνδρομών των διαιτητών στις Ενώσεις. 

Δικαιούνται -βάσει αθλητικού νόμου- οι ΕΠΣ να έχουν μέλη φυσικά πρόσωπα; 

Έφυγε και ο δεύτερος

Στην Ελλάδα οι προπονητές αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. 

Η 4η αγωνιστική ήρθε να επιβεβαιώσει και το πρώιμο της ρήσης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε την τύχη του Μίλαν Ράσταβατς. Έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον Πανσερραϊκό: https://panserraikosfc.gr/ko%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf/

Ξέπλυμα χρήματος στο κυπριακό ποδόσφαιρο

https://www.sdna.gr/podosfairo/1235310_bomba-stin-kypro-yparhoyn-plirofories-gia-xeplyma-hrimatos-apo-pente-syllogoys

Aγωγή της Παναχαϊκής κατά δέκα πρώην παικτών της!

https://monobala.gr/agogi-tis-panachaikis-kata-deka-proin-podosfairiston-tis/

Καταστροφέας

Αποκαλύφθηκε γιατί έχασε ο Φασούλας στις αρχαιρεσίες του μπάσκετ.

Έκανε το λάθος να βάλει τον γαμπρό να ασχοληθεί με εκλογικές διεργασίες.

Και τα κατάφερε: Όπως ακριβώς ατό ποδόσφαιρο. 

Πως δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 10 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_798.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://monobala.gr/live-stream-i-diki-ston-skai-22-00-nees-apokalypseis-gia-aplirotous-podosfairistes-pou-cheiragogoun-agones/


Συνελήφθησαν πέντε υπάλληλοι της Τούμπας που διευκόλυναν τζαμπατζήδες

Χθες, στην Τούμπα, αστυνομικοί αντιλήφθηκαν διευκόλυνση εισόδου στο γήπεδο ομάδας φιλάθλων που δεν διέθεταν εισιτήριο, από πέντε υπαλλήλους που εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας.

Οι υπάλληλοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθησαν, για παράβαση του Νόμου περί αθλητισμού.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κουίζ για αρχάριους

Το δημοσιεύει ο "σφυγμός" του soccerplus:

Για ποιον πρόεδρο ΕΠΣ θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη έκπτωσης από τα αξιώματα που κατέχει, επειδή, έπειτα από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, εμπίπτει στα κωλύματα του καταστατικού της ΕΠΟ και του νόμου;

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η αθέατη πλευρά της "λευκής" ισοπαλίας στην Τούμπα + Όλες οι επίμαχες φάσεις + Έστηναν ματς για να ζήσουν τις οικογένειές τους!

Η "Δίκη στον ΣΚΑΪ", στη νέα εποχή.  

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Super League - Αναλύουν ο προπονητής Σάκης Τσιώλης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος. 

Όλες οι επίμαχες φάσεις με την Ελένη Λαμπαδαρίου, πρώην μέλος της ΚΕΔ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές που χειραγωγούν αγώνες στο στοίχημα για να ζήσουν τις οικογένειες τους! - Στο studio o αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γιώργος Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών Δήμος Κασκαντίρης και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα. 

37 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο.

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σε μαγνητοσκόπηση, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, στον ΣΚΑΪ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΈΪΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: https://www.skai.gr/tv/show/athlitika/i-diki-ston-skai-2/sezon-2024-2025#tab1

Ποδοσφαιρικός πολιτισμός (video)

https://titormosnet.gr/podosfairikos-politismos-o-panaitolikos-afise-lampiko-ta-apodytiria-sto-karaiskaki/

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Επαναπαύθηκαν

«Σταματήστε να μιλάτε μόνο για τα συμβόλαιά σας και να κάθεστε στις δάφνες του ευρωπαϊκού! Όλα ξεκινάνε από το μηδέν και κάθε παιχνίδι θα είναι μάχη. Θα πρέπει να τα δίνετε όλα και να ματώνετε για τη νίκη. Για να φτάσουμε στους στόχους μας, στο πρωτάθλημα, που τόσο θέλουμε, πρέπει να αλλάξετε την εικόνα σας και να δίνετε τα πάντα μέσα στο γήπεδο»

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Β.Μαρινάκης, απευθυνόμενος στους παίκτες της ομάδας του, μετά τη "λευκή" ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. 

Κανείς δεν νιώθει σίγουρος

Οι ισοπαλίες της Τούμπας και (κυρίως) του Καραϊσκάκη επιβεβαιώνουν όσους ισχυρίζονται ότι οι συσχετισμοί της κορυφής θα ανατραπούν πολλές φορές. 

Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος είναι δεδομένη. 

Όλα καλά (videos)

Σωστές οι υποδείξεις και για τα δύο πέναλτι του Άρη (στο 2'20" & στο 5'05" https://www.novasports.gr/web-tv/sport/podosfairo/event/super-league-1/video/13574850/ofi-aris-3-2-highlights-20240915/).

Δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση στη φάση Τετέ-Μπάμπα (στο 3'05" https://www.novasports.gr/web-tv/sport/podosfairo/event/super-league-1/video/13574790/paok-panathinaikos-0-0-highlights)./ 

Ουδείς κατσούφης

"Λευκή" ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας, σε ένα ματς οριακό για τον Παναθηναϊκό. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι "πράσινοι" έχασαν την ευκαιρία του αγώνα με τον Ιωαννίδη στο 93'. 

Δάγκωσε

Ο ΟΦΗ αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός στην χορταστική αναμέτρηση με τον Άρη.

Στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι να κλέψουν τον βαθμό, αλλά τους σταμάτησε ο γκολκίπερ και το δοκάρι.

Σωστοί (videos)

Ορθώς ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ στο 18' https://www.novasports.gr/web-tv/sport/podosfairo/event/super-league-1/video/13574691/ofi-aris-1-0-provadisma-me-eystoxi-ektelesi-penalti-tou-gioungk-video/

Δεν υπάρχει πέναλτι στη μονομαχία Βαγιαννίδη-Κωνσταντέλια και σωστά ο Βίντσιτς διέταξε τη συνέχιση του αγώνα της Τούμπας https://www.novasports.gr/web-tv/sport/podosfairo/event/super-league-1/video/13574660/paok-panathinaikos-zitisan-penalti-oi-gipedouxoi-video/

Ματ Πετράκη σε Μεντιλίμπαρ

Δοκίμασε τα πάντα και τους πάντες (όλους τους νεοφερμένους) ο Ολυμπιακός, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την καλομελετημένη άμυνα του Παναιτωλικού. 

Ανεκπαίδευτος

Και πριν το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού λάθεψε ο Πουλικίδης.

Δύο φάσεις πριν σημειωθεί, υπάρχει πέναλτι που δεν το σφύριξε.

Δεν γνωρίζει ότι η μοναδική περίπτωση που ο διαιτητής αφήνει πλεονέκτημα στο πέναλτι είναι όταν ο παίκτης ετοιμάζεται να σκοράρει; 

Πάλι Λιόλιος στο μπάσκετ με 77%

O Bαγγέλης Λιόλιος παραμένει στην ηγεσία της ΕΟΚ και την επόμενη τετραετία.

Πέτυχε ποσοστό 77% έναντι 23% της παράταξης "Πρώτα το μπάσκετ" του Παναγιώτη Φασούλα. 

Συγκέντρωσε 595 ψήφους, ο αντίπαλός του 172, ενώ 8 ψήφισαν λευκό. 

Αμετανόητος (video)

https://www.topontiki.gr/2024/09/15/ametanoitos-beos-richno-chastoukia-alla-den-ine-lathos-apla-akreo-o-tropos-mou-aresi-ston-kosmo-video/

Dramatale

Ο Πουλικίδης το έκανε πάλι το θαύμα του.

Έδωσε ανύπαρκτο φάουλ, από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Πανσερραϊκού.

Βάσει πρωτοκόλλου ο varistas Τζήλος δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης (παρατηρητής Γκαϊτατζής). 

Σαν ηφαίστειο που ξυπνά

https://monobala.gr/san-ifaisteio-pou-xypna/

Γράψτε λάθος

Διορθώνει τη στήλη (https://dikisports.blogspot.com/2024/09/goal-line-technology_14.html?m=1) ο τηλεκριτικός διαιτησίας Μ.Κουτσιαύτης: 

"Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να βοηθήσει η GLT διοτι αυτή η τεχνολογία εφαρμόζεται μόνο στη γραμμή τέρματος και όχι στις πλάγιες γραμμές".

Μόνον έτσι αλλάζει ο ρυθμός της δικαιοσύνης

https://www.sdna.gr/podosfairo/1234921_monon-etsi-allazei-o-rythmos-tis-dikaiosynis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ SUNDAY TIMES: Θεοδωρίδης απειλεί Στάρμερ!

Η Αγγλία «αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποκλεισμού από το Euro 2028 αν ο Βρετανός πρωθυπουργός Κ.Στάρμερ παρέμβει στο αυτοδιοίκητο προχωρώντας στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για το ποδόσφαιρο στη χώρα..

Οι Sunday Times αποκαλύπτουν επιστολή του γενικού γραμματέα της UEFA Θ.Θεοδωρίδη προς τη Βρετανίδα υπουργό Πολιτισμού Λ.Νάντι αναφέρεται ότι η κυβερνητική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας του αθλήματος.

Σύμφωνα με το αντίγραφο της επιστολής που διέρρευσε, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία προειδοποιεί για τα σχέδια που ξεκίνησε ο Μπόρις Τζόνσον μετά την αποτυχημένη έναρξη της ευρωπαϊκής Super League το 2021. Μέσα στα σχέδια της Βρετανικής κυβέρνησης είναι να μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να επιτρέπει στην ρυθμιστική αρχή να παρακάμπτει αποφάσεις των συλλόγων για τα τηλεοπτικά έσοδα.

«Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες που προστατεύουν από κρατική παρέμβαση, προκειμένου να εγγυηθούμε την αυτονομία του αθλητισμού και τη δικαιοσύνη των αθλητικών αγώνων. Η τελική κύρωση θα ήταν ο αποκλεισμός της ομοσπονδίας από την UEFA και των ομάδων από τους αγώνες», αναφέρει η επιστολή.

Οι νέες ρυθμίσεις μπορεί να εμποδίζουν ομάδες να διοργανώνουν φιλικούς αγώνες σε ορισμένες “εχθρικές” χώρες ή να αποθαρρύνουν ξένους επενδυτές. Αν παραβιαστούν οι κανόνες της UEFA, η Αγγλία κινδυνεύει να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Euro - το οποίο φιλοξενείται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία-, το Champions League, αλλά και τους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ιδέα για τη ρυθμιστική αρχή ποδοσφαίρου ξεκίνησε όταν έξι αγγλικοί σύλλογοι απείλησαν να αποχωριστούν για να σχηματίσουν την European Super League για να ανταγωνιστούν το Champions League.

Όπως αναφέρει το protothema, η διαμάχη ξέσπασε με τους οπαδούς να αντιτίθενται ευρέως στην ιδέα και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η FA να απειλούν να εκδιώξουν τους συλλόγους από την Premier League.

Οι σύλλογοι ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι, η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

Αντιστροφή ρόλων

"Αναμένουμε την άμεση αλλαγή στάσης σας έναντι της ομάδος σας (συνεισφέροντας με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας), σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσετε μόνοι σας"

Ο ιδιοκτήτης του Ηρακλή Π.Μονεμβασιώτης, ενοχλημένος που πουλήθηκαν μόνο 551 διαρκείας, απειλεί τους οπαδούς με (δική του) αποχώρηση!

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΠΑΜ FC: Άλλα κόλπα (video)

https://monobala.gr/bam-fc-i-xechoristi-omada-ton-youtubers-sto-monobala-savvatokyriako-video/

Όταν η goal line technology είναι απαραίτητη

Στην Τρίπολη ο Τσιάρας (VAR ο Ευαγγέλου) είχε μια πολύ δύσκολη φάση στο δεύτερο γκολ του Ατρομήτου (23). Πριν την επίτευξη του τέρματος, εξετάστηκε αν η μπάλα βγήκε πλάγιο. Το τηλεοπτικό πλάνο δεν βοηθάει και η τεχνολογία είναι ελλιπής. Το γκολ μέτρησε.

Στο 40' σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Αστέρα (παρατηρητής Τεροβίτσας).

Υπάρχει χέρι, αλλά όχι πέναλτι

Μία και μοναδική φάση στη Λαμία: Ένα χέρι μέσα στην περιοχή, όπου ζήτησε πέναλτι η Καλλιθέα (19'). Η μπάλα βρίσκει το χέρι του αμυνόμενου των γηπεδούχων, αλλά είναι σε φυσική θέση.

Ορθώς ο Παπαπέτρου διέταξε τη συνέχιση του αγώνα, καθώς μαζί του συμφώνησε και ο varistas Κουμπαράκης (παρατηρητής Μπριάκος).

Έκτακτη σύσκεψη για το VAR: «Ήταν πεναλτι του Κετζιόρα και όχι του Λαμέλα;»

https://monobala.gr/ektakti-syskepsi-gia-to-var-itan-penalti-tou-ketziora-kai-ochi-tou-lamela

Εύλογο το ερώτημα

Γράφει ο αναγνώστης Θ.Φασουράκης από τα Γιαννιτσά Πέλλας: 

"Σχετικά με την ανάρτηση https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_697.html?m=1 θα ήθελα να ρωτήσω τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που προέρχονται από το ερασιτεχνικο ποδόσφαιρο και έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδϊα, άρα και τη μεγαλύτερη ευθύνη για όλα θετικά ή αρνητικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Αν σε μία δική τους επιχείρηση λόγω αστοχίας κάποιου υπαλλήλου τους  θα έπρεπε να πληρώσουν τέτοια ποσά που ακούγονται από την τσέπη τους, όπως στην υπόθεση Κολολιού, τι θα έκαναν; (εύχομαι να βρεθεί τρόπος να μην υποστεί οικονομικη ζημιά το ποδόσφαιρο) 

Για την οικονκμική ζημία φταίει μόνο ο νομικός σύμβουλος;

Αυτοί δεν έχουν ευθύνη; 

Η ερώτηση δεν αφορά τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχουν πρόσφατα εκλεγεί και δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης. 

Η ερώτηση γίνεται στα πλαίσια της καλοπιστης κριτικής από έναν ερασιτέχνη παράγοντα που υπηρέτησε το ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο". 

Ο αργόσυρτος κύριος εισαγγελέας

Ενημερώθηκε και επισήμως και αρμοδίως ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος. 

Για στοχοποιήσεις δημοσιογράφων από αντιπρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ. 

Να ελπίσουμε ότι έχει ενστερνιστεί τους νομοθετημένους γρήγορους ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης ή θα περιμένουμε όσο με άλλες υποθέσεις που χειρίστηκε; 

Διότι ακόμη και κάποια που αρχειοθέτησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση (ταμείο Ένωσης Διαιτητών), την ανέσυρε η Εισαγγελία Εφετών και τον ξανάβαλε σε κόπο. 

Μέχρι που μπορεί να χαλάσει μια φιλία;

Σκληρή δικαστική αντιδικία εξελίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ ενός προέδρου μεγάλης ΠΑΕ και ενός διοικητικού ηγέτη άλλης δημοφιλούς ΠΑΕ.

Αν δεν υπάρξει συμβιβασμός, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ομάδα που χάνει, αλλάζει

Η ΕΠΟ ηττήθηκε κατά κράτος στην υπόθεση Κολολιού.

Σε δικαστικό επίπεδο. 

Με προϊστάμενο της νομικής της υπηρεσίας τον Ν.Μπάρτζη. 

Θα συνεχίσει να εκπροσωπείται από τον ίδιο και στις επόμενες δικαστικές αντιδικίες;  

Με παρελθόν

Γνωστός και από την εισαγγελική πρόταση του Koriopolis ο νέος διευθυντής της Δικαστικής Αστυνομίας Π.Πούλιος (https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_130.html?m=1).

Είχε προτείνει την απαλλαγή του Β.Μαρινάκη. 

Επίσης υπήρχε και μια πειθαρχική του εμπλοκή, την οποία ξεπέρασε επιτυχώς.

Γιαννάκης

Ο μοναχικός λύκος έδωσε αποστομωτική απάντηση για τις φήμες περί βορείων κρυφοκοιταγμάτων.

Με τη συνάντησή του στο Opus. 

Σερραϊκές διαδρομές

Αν ο Πουλικίδης νιώθει ανασφάλεια, υπάρχει εναλλακτική λύση: 

Να δηλώσει μεθαύριο κώλυμα.

Θα το εκτιμήσει και ο Λανουά. 

Διαλογή

Πάντως, ο καρατομηθείς Γκάμαρης είναι ΠΑΟΚτσής γέννημα-θρέμμα. 

Πληρώνει την στρατηγική επιλογή του προέδρου της Ένωσής του Π.Δημητρίου. 

Κατοίκος λέγεται.

Θέλει νέα ΕΠΑΕ!

Γράφει ο "Αδιάκριτος": https://monobala.gr/to-megalopnoo-schedio-tou-marinaki-to-afstiro-protokollo-tou-ivan-savvidi/

Η δίκη του αιώνα

https://www.insideworldfootball.com/2024/09/13/secret-location-huge-consequences-trial-strength-man-city-case-starts-monday/

Παρατυπίες

Μπορεί να οριστεί ως μέλος επιτροπής διαιτησίας Ένωσης ένας πρώην βοηθός διαιτητής που προ μηνός ήταν διοικητικό στέλεχος ομάδας; 

Ασφαλώς και όχι.

Κορυφογραμμή σεντονιού

Ο έγκυρος βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τον Χρήστο Τζόλη ένα από τα 8 αναδυόμενα ταλέντα του Champions League: https://www.theguardian.com/football/2024/sep/13/tzolis-to-sucic-unheralded-players-to-watch-in-the-champions-league

Απορία

Ο στοιχηματικός εθισμός σε καρατομηθέντες διαιτητές, που ελπίζουν να επιστρέψουν στη SL1, δημιουργεί επιεικές περιβάλλον σε ενδεχόμενη δικαστική τους εμπλοκή; 

H «Σουρωτή» του Ιβάν Σαββίδη μπήκε στην Amazon

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2262819/h-soyroth-toy-ivan-savvidh-mphke-sthn-amazon.html

Νέος διευθυντής της Δικαστικής Αστυνομίας ο πρώτος αθλητικός εισαγγελέας

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/blog-post_13.html?m=1

Κουίζ

Οι 170 κατηγορούμενοι της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού θα έχουν σύντομα καινούρια παρέα και ποιος θα είναι το νέο μεγάλο όνομα; 

"Ιστορική" απάντηση στο bullying (video)

https://youtu.be/kt1qkNpsZS8?feature=shared

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Απορία

Οι απαξιωτικές αναρτήσεις αντιπροέδρου ΠΑΕ στα social media ελέγχονται από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ως "δυσμενής κρίση αξιωματούχου του ποδοσφαίρου, βλαπτική για το άθλημα"; 

Καρυπίδης σε Μαρινάκη: "Ζήτα συγγνώμη"!

https://oikonomia24.blogspot.com/2024/09/blog-post_41.html

Τετ α τετ Γκαγκάτση-Σπυρόπουλου

Εθιμοτυπική συνάντηση, χθες στην Ευελπίδων, του προέδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση με τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο. 

Αυτονόητη η αναφορά στην εξάλειψη της τοξικότητας και στην εμπέδωση της διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Λούης

Ένας εκ των "εγκεφάλων" του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού κρίθηκε ύποπτος φυγής από τη Δικαιοσύνη.

Κι όμως: Εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στο εξωτερικό!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

"Τεράστιο λάθος του Βρούτση με το ημιαυτόματο οφσάιντ"

https://www.athletic.gr/superleague-1/978848-mitropoulos-ston-spor-fm-1042-o-broutsis-kai-i-politeia-eprepe-na-apofasisoun-gia-to-goal-line-technology-terastio-lathos/

Open στα χέρια του

Την πρώτη φορά ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης https://www.sdna.gr/podosfairo/1223117_mia-eikona-mia-istoria-o-iban-sabbidis-synantise-fotografithike-kai-eyharistise 

Συνδέθηκε με την ανάληψη της προεδρίας στην ΕΠΟ και με τις ευχαριστίες στον -επί δωδεκαετία- στενότερο συνεργάτη του στον ΠΑΟΚ.

Ακολούθησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου https://www.paok24.com/podosfairo/512558/mitingk-sto-porto-karras-pics/

Συνδέεται με την άρρηκτα σχέση και την εμπιστοσύνη στον Ρουμάνο προπονητή. 

Ο Ιβάν Σαββίδης έμεινε πάνω από ένα μήνα στο Πόρτο Καρράς.

Και αναχωρώνταε για το Ροστόφ λύνει και ένα ακόμη κομβικό ζήτημα (εκτός ποδοσφαίρου): Διατηρεί όχι μόνο την κυριότητα του Open, αλλά και το μάνατζμεντ του τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας.

Δράμα

Να ήταν μόνο οι παράτυποι ορισμοί 4ων διαιτητών; (https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_763.html?m=1)

Ο Δραμινός Πουλικίδης σφυρίζει στις Σέρρες, παρότι ο Λεβαδειακός του έσυρε δικαίως τα εξ αμάξης. 

Με παρατηρητή διαιτησίας τον Δραμινό (!) Γκαϊτατζή.

Το μόνο που απομένει είναι να πεταχτεί στο ματς και ο επιπλοποιός.

Από τη Θεσσαλονίκη ή από την Καβάλα; 

Αντισυναδελφικός

Ο διαιτητής της Super League 2 που στέλνει συνεχώς e-mail στον Λανουά εξναι ο Περράκης.

Οπως αποκάλυψε χθες ο "Αδιάκριτος" του monobala τον ενημερώνει ότι γνωρίζει καλά αγγλικά, ότι μαθαίνει γαλλικά και ότι άλλοι διαιτητές που είναι στον πίνακα της Super League δεν γνωρίζουν ξένη γλώσσα. 

Καθόλου συναδελφικός. 

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής δεν του έχει απαντήσει και σκέφτεται αν θα τον χρησιμοποιήσει στο μέλλον

Η λίστα των κορυφαίων

H διεθνής ομοσπονδία στατιστικής και ιστορίας ποδοσφαίρου (IFFHS), ανακοίνωσε την κατάταξη με  τις καλύτερες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 31η θέση της κατάταξης ενώ την τελευταία φορά που έγινε γνωστή η λίστα ήταν 24ος. 

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε σταθερός στην 33η θέση. 

Ο Παναθηναϊκός είναι στην 87η θέση, η ΑΕΚ στην 129η και ο Άρης κλείνει την πεντάδα των ελληνικών ομάδων στη θέση 250.

Στην κορυφή της βαθμολογίας εξακολουθεί να βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης (403 βαθμοί), μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι (368 βαθμοί) και την Μπάγερ Λεβερκούζεν (353).

Δείτε τη λίστα με τις κορυφαίες ομάδες:

https://iffhs.com/posts/3857

Άλλα κόλπα

Αποκαλύπτει ο "σφυγμός" του soccerplus:

Ακούγεται ότι υπάρχει τρόπος να χρηματοδοτηθούν από τη ΓΓΑ, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, οι Ενώσεις που δεν έχουν δικά τους γήπεδα ("ενωσιακά"): Να ζητήσουν από τους δήμους να τους παραχωρήσουν για διάστημα λίγων μηνών τα δικά τους γήπεδα ("ΔΑΚ") και εν συνεχεία να υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στο αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργείο, όπου υπάρχει καλή διάθεση...

Οι απλήρωτοι παίκτες και το δίκαιο που δεν απονέμεται

https://www.sdna.gr/podosfairo/1233681_oi-aplirotoi-paiktes-kai-dikaio-poy-den-aponemetai

Εκεί που τιμωρούν τη διαφθορά

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κίνας ανακοίνωσε τον δια βίου αποκλεισμό 43 ατόμων, που φέρονται να συμμετείχαν σε κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και «στημένων» αγώνων.

Όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας «Xinhua», μεταξύ των 43 βρίσκονται τρεις πρώην διεθνείς Κινέζοι ποδοσφαιριστές, αλλά και ο Νοτιοκορεάτης Σον Τζουν-Χο, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σαντόνγκ Ταϊσάν.

Ο διεθνής μέσος παρέμεινε κρατούμενος στην Κίνα από τον Μάιο του 2023 ως τον Μάρτιο του 2024, όταν και επέστρεψε στη Νότια Κορέα, κατηγορούμενος για δωροληψία και συμμετοχή σε προσυνεννοημένους αγώνες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, η έρευνα διήρκεσε δύο χρόνια και συνολικά εμπλέκονται 128 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 43 που τιμωρήθηκαν. Στο πλαίσιο των ερευνών για διαφθορά στον αθλητισμό, και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, αρκετά ανώτερα στελέχη έχουν φυλακιστεί ή έχουν παυθεί από τα καθήκοντά τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τσεν Σουγιουάν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην παίκτης της Εβερτον, Λι Τιε, δήλωσε ένοχος για δωροληψία ύψους 9,7 εκατ. ευρώ και για συμμετοχή σε «στήσιμο» αγώνων. Τον Αύγουστο, κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 11 ετών τον πρώην αντιπρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λι Γιουγί. (Πηγή: onsports).

Περί εγκληματικών οργανώσεων

Η "Δίκη" υπενθυμίζει την καταγγελία του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου προς τον Άρειο Πάγο (Δεκέμβριος 2023): https://ideadhellas.blogspot.com/2023/12/blog-post_12.html?m=1

Ούτε κουμπάροι νάταν

Ο Κουμπαράκης είναι ο μόνος ρέφερι με 4 διπλά μεροκάματα!

Χαίρει εκτιμήσεως Λανουά, ο οποίος τον όρισε 8 φορές σε 4 αγωνιστικές. 

Απορίες

Δηλαδή αν τραυματισμού ο Παπαπέτρου στη Λαμία και ο Πουλικίδης στις Σέρρες, θα σφυρίξουν οι 4οι (προερχόμενοι από τη SL2) Αλάμπεης και Μέγας; 

Το προβλέπει ο κανονισμός διαιτησίας να πατάει χορτάρι ένας ρέφερι που το πρωτάθλημα του δεν ξεκίνησε ακόμη; 

Μπίνγκο

Τον διαιτητή του τελικού του Champions League διάλεξε ο Λανουά για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Ο 44χρονος elite Σλοβένος Βίντσιτς θσ σφυρίξει στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού.

Αντίστροφη μέτρηση;

Γυρίζει το κλίμα στις εκλογές του μπάσκετ.

Εκεί που ο Λιόλιος έπαιζε με 90, τώρα καθεύδει στο 65.

Βιοπορισμός με στημένα ματς! (video)

Το νέο τρέιλερ της "Δίκης στον ΣΚΑΪ": https://monobala.gr/i-diki-ston-skai-16-9-nees-apokalypseis-gia-aplirotous-podosfairistes-pou-cheiragogoun-agones/

Νέοι κατηγορούμενοι

Η ανάκριση για τη δολοφονία Λυγγερίδη έχει πολύ δρόμο ακόμη. 

Ίσως περισσότερο και από αυτόν που έδειχνε το διαβιβαστικό των 216 σελίδων του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Στράτα Στρατούλα

Επιστρέφει σήμερα στο νησί του, μετά το ταξιδάκι αναψυχής στα Φερόε με την Εθνική Ελπίδων.

Ωστόσο τον περιμένουν ο πρίγκηπας και οι υπόλοιποι με νέες καταγγελίες.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πάμε σαν άλλοτε

Η Εθνική έκανε το 2 στα 2.

Στο Δουβλίνο πάλι ο Ιωαννίδης άνοιξε το δρόμο και ο Τζόλης απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι. 

Η δευτερη νίκη (και) της Αγγλίας κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση του Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: «Το διαβιβαστικό με αρχικά και όχι ονόματα δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/panagopoulos-kai-mpenea-osa-eipan-ston-bwinspor-FM-gia-to-kuklwma-stoiximatismou/5004346

Ετοιμοπόλεμος

Επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα ο μοναχικός λύκος. 

Άρχισε τις -δια ζώσης- επαφές.

Πήρε άδεια; 

Ο Βρούτσης νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς ή δεν ξέρει τι λέει

Νέο ρεσιτάλ Βρούτση: 

«Το Καυτανζόγλειο θα εξελιχτεί στο ΟΑΚΑ της Βόρειας Ελλάδας. Έχουμε 8.000 φιλάθλους που θα μπαίνουν μέσα στο Καυτανζόγλειο για πρώτη φορά με ασφάλεια και τα έργα δεν θα σταματήσουν ποτέ»

Αυτό μας ανησυχεί. 

Τα έργα που δεν σταματούν ποτέ σημαίνει ότι δεν τελειώνουν ποτέ. 

Ο αδαής αν.υπουργός είχε δεσμευτεί από τις αρχές του καλοκαιριού για ολοκλήρωση των έργων και λειτουργία εν τω συνολω του Καυτανζογλείου εντός του έτους. 

1. Δεν διευκρίνισε ποιου έτους.

2. Προφανώς νομίζει ότι το ΟΑΚΑ χωράει 8.000 κόσμο.

3. Έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. 

Τ.ΦΥΣΣΑΣ στη "ΕΦΕΣΗ": «Η δήλωση που τιμά τον Γιοβάνοβιτς» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/NationsLeague/fussas-i-dilwsi-pou-tima-ton-giobanobits-%E2%80%93-ekei-mporoume-na-xtupisoume-tin-irlandia/5004345

Οι μάνατζερ που «πλήγωσαν» τον Ηλιόπουλο

Γράφει ο "Αδιάκριτος": https://monobala.gr/oi-manatzer-pou-pligosan-ton-iliopoulo-allagi-skytalis-sta-episima-tou-g-karaiskakis/

Tι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/t_10.html

Το video που μοίρασε στους φίλους του ο Τίγρης

https://monobala.gr/to-vinteo-pou-esteile-o-dimitris-melissanidis-stous-filous-tou-vid/

Πορτοκαλί μπάλα

Ποδοσφαιρική η συζήτηση στο γεύμα Τσέφεριν-Γκαγκάτση, με συνδαιτημόνες και τους Θεοδωρίδη-Λάκοβιτς.

Κάποια στιγμή ξέφυγε προς το μπάσκετ, καθώς ο πρόεδρος της UEFA έδειξε ενδιαφέρον για τις επενδύσεις των ΚΑΕ Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός!

Ούτε στο νηπιαγωγείο

Ο Λανουά είπε ότι αν οι εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας δεν συμβαδίζουν με την άποψη της ΚΕΔ, θα επιστρέφονται!

Το video της "Δίκης" για το στοιχηματικό κύκλωμα των 7 κακουργημάτων

Δείτε ολόκληρη την χθεσινοβραδή "Δίκη στον ΣΚΑΪ": https://www.skai.gr/tv/episode/athlitika/i-diki-ston-skai-2/2024-09-10-01

Αθέμιτος συναγωνισμός

Το CAS εχε 942 υποθέσεις για το 2023.

Μία από αυτές και του Στέλιου Κίτσιου (Γενάρης '23).

Φαίνεται όμως ότι άρχισε να ακολουθεί τα χνάρια των Ελλήνων καθώς ακόμη δεν έχει εκδόσει απόφαση μετά από 18 μήνες!

Και στην υπόθεση της Λευκίμης και Κοζάνης κατά ΕΠΟ και Μακεδονικού, η απόφαση βγήκε σε 12 μήνες!

Μπαταξής Βρούτσης

Στην χθεσινή "Δίκη στον ΣΚΑΪ" αποκαλύφθηκε και κάτι άλλο: Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΑ Χάρης Τσιλιώτης, τα μέλη της ανώτατης αρχής του ελληνικού αθλητισμού είναι απλήρωτα εδώ και 9 μήνες!

ΕΛΛΗ ΜΕΛΕΜΗ στη "ΔΙΚΗ": «Οι κατηγορούμενοι είναι όμηροι»

Η ποινικολόγος, Έλλη Μελέμη, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» για την υπόθεση Ρομάνο και την ελληνοποίησή του και το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.


«Σε αυτή την αίτηση βλέπω τρεις αιτήσεις, για επίσπευση ελληνοποίησης και ανανέωση της άδειας δεκαετούς παραμονής. Εγκρίνει και τις τρεις και πρέπει να δούμε, κατ' αρχήν, αν αυτός που το κάνει είναι αρμόδιος. Θα έπρεπε το κράτος να λειτουργεί πάντα έτσι και όχι οι πολίτες να χρειάζονται τέσσερα χρόνια για να εγκριθούν οι αιτήσεις τους. Θα έπρεπε, όπως και σε αυτή την περίπτωση, να εγκρίνονται σε 14 ημέρες».

Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και τα αρχικά στα ονόματα σημείωσε: «Δεν το έχω δει ποτέ μου. Είναι μία τεράστια δικογραφία, δεν έχουν επιδοθεί κλήσεις και ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφα. Όταν κληθούν δεν θα πάρουν με αρχικά.

Τα διαβιβαστικά της αστυνομίας μπορούν να έχουν αρχικά, αλλά όχι η δικογραφία. Είναι αδύνατο. Παρότι έχει ασκηθεί δίωξη για σοβαρά αδικήματα, δεν έχει γίνει προκαταρκτική εξέταση και δεν έχει δώσει εξηγήσεις κανείς από τους 170 ανθρώπους. Όταν είδαν ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι άσκησαν μία δίωξη. Θέλει πολύ ειδικές προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.
Όμως στη συγκεκριμένη δικογραφία δεν υπάρχουν. Είπατε ότι βγήκαν εντάλματα συλλήψεων και δεν εκτελέστηκαν. Αυτοί είναι άνθρωποι με επτά κακουργήματα, τόσο σοβαρά, και κάποιοι δεν παραπέμπθηκαν καν. Κάποιοι μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να τους ασκηθεί μία άσκηση δίωξης για εγκληματική οργάνωση και δεν θα έχουν το δικαίωμα να πουν την πλευρά τους.

Από την στιγμή που η δικογραφία είναι στο συρτάρι, οι κατηγορούμενοι είναι όμηροι. Η μυστικότητα θέλει και ταχύτητα, γιατί αλλιώς, ξαναλέω, είναι όμηροι. Κανένας κατηγορούμενος δεν μπορεί να έχει γνώση της δικογραφίας. Μπορεί κάποιος να βλέπει τα αρχικά του και να μην ξέρει το γιατί. Το κατάλαβαν όταν τους πήραν τα κινητά. Αυτή την στιγμή πρέπει να απολογηθούν ή να δώσουν εξηγήσεις».

Γ.ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Δεν είναι ορθό να υπάρχουν αρχικά ονομάτων στη δικογραφία»

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Απατσίδης, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» για την ελληνοποίηση του Ρομάνο και τα δεδομένα στην υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.

«Σε κάθε περίπτωση υπογράφει την αίτηση ο γεν. γραμματέας ιθαγένειας. Η χειρόγραφη αίτηση είναι Ιουλίου και δεν έχει δημοσιευτεί από τότε κάποια άλλη απόφαση, όπως ένα ΦΕΚ. Νόμιζα ότι κάποιος την πλαστογράφησε. Είναι προφανώς γνήσια. Υπάρχει αναφορά σε μία προηγούμενη αίτηση και σε απονομή ιθαγένειας.

Η σιωπή σημαίνει ότι ίσως εκτίθεται κάποιο πρόσωπο. Αν όντως δεν έχουν τηρηθεί νόμιμες προϋποθέσεις, υπάρχει αδίκημα παράβασης καθήκοντος. Για να ακυρωθεί, πρέπει να κινηθεί κάποιος που έχει έννομο συμφέρον ή αυτεπάγγελτα. Θα πρέπει να ελεγχθούν και να δώσουν την αιτιολογία της πράξης».

Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού τόνισε: «Ασχέτως μυστικότητας, αυτή μπορεί να διατηρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι ορθό να υπάρχουν αρχικά στα ονόματα. Η παραγγελία είναι ένα έγγραφο της δικογραφίας και δεν μπορεί να έχει αυτή τη μορφή. 

Δεν γνωρίζω αν ισχύει ότι υπάρχει παραγγελία. Ο εποπτεύων εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε γραπτή παραγγελία; Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μπορεί να διατάξει τον κατώτερο. Ζητήστε να δείτε το έγγραφο. Υπάρχει ρητή εντολή; Σύμφωνα με τον κώδικα οργανισμού και δικαστηρίων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έδωσε εντολή στον εισαγγελέα θα έπρεπε να εκτελεστεί. Αλλιώς είναι ελεγκτέος.

Αν του ζητηθεί με το άρθρο του 147, ακόμη και αν διαφωνούσε έπρεπε να εκτελέσει και μετά να θεμελιώσει τη διαφωνία του. Κρατάω επιφυλάξεις αν ήταν εντολή η ζήτησε, απλά, ενημέρωση. Εδώ προκύπτει ότι η ανακρίτρια, μάλλον, θα διαφώνησε γιατί δεν θα είχε τον χρόνο να μελετήσει, γι' αυτό δεν προσυπόγραψε. Τα εντάλματα σύλληψης εκδίδονται με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή»

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Χ.ΤΣΙΛΙΩΤΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Οι αποφάσεις μας για αποβολή ομάδων δεν εφαρμόζονται από την ΕΠΟ»

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Χάρης Τσιλιώτης, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ», τόσο για την ελληνοποίηση του Ρομάνο, μετά από αίτημα στο πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.

«Από τον Μάρτιο του 2023 έχω μία υπόθεση γυναίκας που ζει εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή τώρα είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που επιχειρείται μία ελληνοποίηση αθλητή για ευνόητους λόγους. Αυτό το έγγραφο αναφέρεται σε τρεις αιτήσεις. Η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας δίνεται για συγκεκριμένους λόγους και δεν ξέρουμε εάν σε αυτή την περίπτωση συντρέχουν.

Η χορήγηση της ιθαγένειας είναι διοικητική πράξη και πρέπει να περιέχει αιτιολογία και να γίνεται ρητή αναφορά στη βάση του νόμου. Αν γίνεται, δηλαδή, για κάποιος ιδιαίτερους λόγους, όπως, για παράδειγμα, τιμής ένεκεν. Εδώ υπάρχουν δύο δυνατότητες. Ή να ανακληθεί ως παράνομη πράξη ή να λειτουργήσει όποιος έχει έννομο συμφέρον», ανέφερε σχετικά με την ελληνοποίηση του Ρομάνο.

Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού υπογράμμισε: «Δεν ασχολούμαστε με τον στοιχηματισμό σαν Επιτροπή. Εγώ είμαι τρία χρόνια και δεν μας έχουν απασχολήσει τέτοια ζητήματα. Είναι θέμα ποινικής δικαιοσύνης και σε αυτή την περίπτωση ο εισαγγελέας έχει ασχοληθεί με έναν τρόπο, τουλάχιστον αδόκιμο. Εδώ μιλάμε για ένα σύστημα με πολλά πλοκάμια, ίσως οι 170 να είναι μικρός αριθμός και να αποκαλυφθούν κι άλλοι στη συνέχεια.

Μιλήσαμε για κάποια θεσμικά θέματα για την απονομή ποινικής δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι απονέμεται τόσο αργά, συμβάλλει στην αποδυνάμωση όποιων στοιχείων υπάρχουν εναντίον των κατηγορουμένων.

Πολλές κυβερνήσεις στο παρελθόν, και η σημερινή, επιχείρησαν προσπάθειες επιτάχυνσης με το να φεύγουν υποθέσεις από το πινάκιο των πρωτομελών πρωτοδικείων, όμως, αυτά είναι ασπιρίνες και αμφίβολης συνταγματικότητας. Πρέπει να υπάρξουν άλλοι τρόποι. Σε μία σοβαρή υπόθεση όπως της ανακρίτριας, θα έπρεπε όποιος προάγεται σε πρόεδρο Εφετών να συνεχίζει την ανάκριση και όχι να αλλάζει».

Για το ότι η Ελλάδα είναι σε υψηλές βαθμίδες διαφθοράς επειδή πολλοί παίκτες μένουν απλήρωτοι: «Είναι αλήθεια ότι πολλοί παίκτες, ομάδων της Super League 2, κυρίως, δεν έχουν πληρωθεί. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τις καταπτώσεις εγγυητικών επιστολών.

Οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχουν καταθέσει επιστολή και αν κάποιος δεν πληρωθεί μπορεί να υπάρξει κατάπτωσή της. Προβλέπεται αυτή η ασφαλιστική δικλείδα για να μην οδηγηθούμε στην αποβολή της ομάδας, από την στιγμή που η οφειλή καλύπτεται από την επιστολή.

Εμείς στέλνουμε αίτημα για αποβολή στην Ομοσπονδία, αλλά η πραγματικότητα είναι δυσάρεστη. Παίρναμε, για παράδειγμα, αποφάσεις για αφαίρεση βαθμών και παραγράφονταν λόγω τρίμηνης παραγραφής. Παραδέχομαι μία πραγματικότητα που αφορά την ΕΠΟ. Οι δικές μας αποφάσεις στο τέλος δεν εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. 

Γίνεται και διακωμώδηση της Επιτροπής μας, γιατί παίρνουμε αποφάσεις και ακυρώνονται με το αιτιολογικό της παραγραφής. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις σύμφωνα με το Νόμο, δεσμευόμαστε. Ακόμη είμαστε απλήρωτοι, εδώ και εννιά μήνες. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». 

ΑΓΓ.ΧΑΡΙΣΤΕΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ο Γιοβάνοβιτς έχει το μαγικό ραβδάκι που χρειάζεται η Εθνική»

Για τη νέα εποχή της Εθνικής Ελλάδας, την έλευση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για το αν οι παίκτες μπορούν να ενώσουν τον κόσμο και φέρουν ξανά την γαλανόλευκη σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, μίλησε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Άγγελος Χαριστέας.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία:

«Ήταν αγχωτικό το παιχνίδι και μην σας ξεγελάει το τελικό 3-0. Ήταν πρεμιέρα, ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της Εθνικής, ήταν το πρώτο ματς μετά από χρόνια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που μόνο ωραίες αναμνήσεις μας θυμίζει και θα το χαρακτήριζα γουρλίδικο το γήπεδο. Είναι σημαντικό η Εθνική να έχει σταθερή έδρα. Όσον αφορά τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι αποδεκτός απ΄ όλα τα παιδιά, άλλωστε με τα περισσότερα έχει δουλέψει στον Παναθηναϊκό και τα γνωρίζει πολύ καλά. Επίσης, εντυπωσιακό σε αυτή την Εθνική είναι οτι 16 από τους 28 παίκτες του ρόστερ παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Είμαι πολύ αισιόδοξος παρότι δεν κάναμε καλό ματς απέναντι σε μία ομάδα που είναι σκληρό καρύδι. Θέλω να δω αυτά τα παιδιά να έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους και να φέρουν μεγάλες επιτυχίες για την πατρίδα μας. Από την εποχή μου είχαμε να δούμε τόσους Έλληνες να αγωνίζονται στο εξωτερικό. Πάντως, έχουν την ευκαιρία να κάνουν το μεγάλο βήμα παραπάνω. Τους λείπει μία μεγάλη νίκη κι αν θέλεις να πας παρακάτω θα πρέπει μία τέτοια μεγάλη νίκη να πάρεις απέναντι στην Αγγλία».

Για τον Φώτη Ιωαννίδη:

«Μου αρέσει ο Φώτης. Εξελίσσεται και δεν μας έχει συνηθίσει να σκοράρει με το κεφάλι. Είναι πολύ αθλητικός φορ και θέλω να τον δω να σκοράρει περισσότερο με το κεφάλι επειδή φαίνεται πως το έχει. Είναι σημείο αναφοράς για την Εθνική μας και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη απέναντι στη Φινλανδία. Μπορεί να πάρει πάνω του την Ελλάδα με την βοήθεια πάντα των συμπαικτών του. Στην επίθεση έχουμε εξαιρετικούς παίκτες-πέρα του Ιωαννίδη-Παυλίδη και Δουβίκα που μπορούν να σηκώσουν ψηλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Μετά τους Ρεχάγκελ και Σάντος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχει αναλάβει την Ελλάδα. Όχι από θέμα αγωνιστικό, από θέμα προσωπικότητας. Ο Ιβάν είναι ένας προπονητής που δουλεύει με τις προσωπικότητες των παικτών, τους δίνει ηρεμία, χώρο και χρόνο και το πιο σημαντικό ήρθε στην ομάδα και δεν την άλλαξε ριζικά. Κατάλαβε ότι έχει ένα πολύ καλό υλικό στα χέρια του που θέλει διαχείριση. Επίσης, είναι επικοινωνιακός με τους παίκτες και εύχομαι να έχει τύχη και αποτελέσματα για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Τον πιστεύω πολύ ως προπονητή της Εθνικής μας».

Για τη δοκιμασία στο Δουβλίνο:

«Η Ιρλανδία θα παίξει τελείως διαφορετικά με εμάς σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Αγγλία, μία ομάδα φόβητρο για τους αντιπάλους της. Η Ιρλανδία θα μας πιέσει και θα ψάξει ένα γρήγορο γκολ, όμως εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τους χώρους γιατί είμαστε καλύτεροι ομάδα από τους Ιρλανδούς παρόλο που οι αντίπαλοι μας δεν το πιστεύουν και να πάρουμε το τρίποντο. Την πρώτη θέση κυνηγάμε, αλλά αν δεν έρθει δεν είναι και το τέλος. Ότι κι αν γίνει η Ελλάδα λείπει από μεγάλη διοργάνωση και όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Για το γεγονός ότι είδαμε πρόσωπα-έκπληξη στην ενδεκάδα με τη Φινλανδία:

«Ο Γιοβάνοβιτς μελετάει διαφορετικά και μην σας κάνει εντύπωση να δείτε άλλη ενδεκάδα απέναντι στην Ιρλανδία. Να πω την αλήθεια και εγώ δεν περίμενα να δω βασικότον Μπουχαλάκη, αλλά για να τον επέλεξε βλέπει κάτι στις προπονήσεις που δεν βλέπουμε εμείς. Οι προπονητές είναι για να παίρνουν ρίσκα. Αυτό που παρατήρησα στο ματς με τους Φινλανδούς είναι ότι έχουμε έλλειψη παραγωγικότητας στα χαφ. Εκεί πρέπει να δουλέψει ο Ιβάν, ο οποίος δουλεύει αθόρυβα και γνωρίζει πολύ καλά τα πλεονεκτήματά μας και τα μειονεκτήματά μας».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πριν το παιχνίδι με την Γεωργία είχα μιλήσει με τα παιδιά και παρατήρησα ότι όλα είναι καλής πάστας μετά από χρόνια, παιδιά με προσωπικότητα και ήθος που είχαν θέληση, αλλά αυτό που τους έλειπε ήταν ένας άνθρωπος να τους ενώσει και να τους δώσει την αυτοπεποίθηση για να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς έχει το μαγικό ραβδάκι που χρειάζεται η Εθνική μας. Στην δική μου εποχή καταφέραμε να ενώσουμε όλο τον κόσμο γιατί βγάζαμε υγεία ως ομάδα. Επαναλαμβάνω, αυτά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που καταφέραμε εμείς πριν χρόνια. Στη ζωή ότι και να κάνεις θέλεις καλούς μέντορες και καλούς συναδέλφους».   

Β.ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Ήταν κόλπο για να μην πάρει ο Παναθηναϊκός τροφεία»

Ο Βαγγέλης Σουφλέρης, τζένεραλ μάνατζερ του Παναθηναϊκού, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΙ» για την ελληνοποίηση του Ρομάνο μέσα σε 14 ημέρες και την μετακίνησή του στην Ίντερ, μετά από αίτημα στο Πρωθυπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να χάσει δωρεάν ένα περιουσιακό του στοιχείο.

Αναλυτικά είπε: «Κάθε παίκτης έχει την άδεια να επιλέξει την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του. Δεν είναι αποδεκτό, όμως, να παρεισφρύουν στην ΠΑΕ άτομα και με διάφορα τερτίπια να παίρνουν τα μυαλά των παικτών.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής από την Αργεντινή, κατάφερε με την βοήθεια κάποιων να πάρει ελληνικό διαβατήριο μέσα σε 14 ημέρες και με αυτή τη βοήθεια εκτός νόμου, τον πήραν από τον Παναθηναϊκό σε άλλη ομάδα.

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι από το να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα και να βρούμε τον άνθρωπο που έκανε το αίτημα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, για να κλείσουμε αυτή την «τρύπα». Ήταν προσχεδιασμένο κόλπο, τον πήγαν στην Ίντερ Β'.

Είναι στη Δ' κατηγορία αξιολόγησης, πιο κάτω από τις ομάδες της Super League 1, γιατί κάνοντας εκεί επαγγελματικό συμβόλαιο δεν θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός τροφεία. Έτσι, πήραν έναν παίκτη μεγάλης αξίας, σχεδόν δωρεάν.

Αυτό που θα κάνουμε για το μέλλον είναι να διασφαλίσουμε όλες τις περιπτώσεις και οι παίκτες μας να έχουν το όραμα να είναι μέλη της ομάδας και όχι υποχείρια των μάνατζερ

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ιδού οι 170 κατηγορούμενοι

Στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού εμπλέκονται  παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και μ3πουκ του στοιχήματος, όπως αποκάλυψε η "Δίκη στον ΣΚΑΪ".

Συγκλονιστική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι, για πρώτη φορά και γιά λόγους προστασίας της μυστικότητας της υπόθεσης,  δεν τηρήθηκε η συνήθης διαδικασία της ανάκρισης, καθώς στο διαβιβαστικό της δικογραφίας δεν αναγράφονται τα ονόματα των κατηγορουμένων, αλλά μόνον τα αρχικά τους!

Ιδού οι 170 κατηγορούμενοι (με αρχικά ονοματεπωνύμων και όπου απαιτείται υπάρχουν αρχικά πατρωνύμου και μητρωνύμου): 

Ε. Ο.


H. L.


Γ. Γ. του Α.


Γ. Γ. του Π.


Κ. Δ.


Π. Λ. του Γ.


D. H.


Γ. Σ. του Δ.


Γ. Σ. του Ε.


Α. Η.


Κ. Α. του Α.


Γ. Γ. του Σ.


Ξ. Α.


Α. Χ. του Σ.


Α. Π. του Μ.


Α. Χ. του Π. και της Σ.


Θ. Χ.


Γ. Ν.


Α. Τ. του Γ.


Π. Σ.


G. L.


Χ. Σ. του Π.


Α. Ο. του Ι.


Κ. Α. του Α.


Π. Τ.


Α. Ο. του Μ.


Σ. Π. του Π.


Δ. Λ. του Π. και της Ε.


Ε. Κ. του Ι.


Μ. Φ.


Ν. Ν.


Π. Λ. του Κ.


Γ. Γ. του Θ.


Θ. Γ.


Ε. Ε.


Γ. Μ. του Α.


Ε. Ξ. του Κ.


Ν. Τ.


Κ. Κ. του Θ.


Ι. Κ. του Κ. και της Ε.


Χ. Σ. του Μ.


Γ. Κ. του Δ. και της Α.


Η. Λ.


Χ. Π. του Μ.


Μ. Π.


S. C.


M. M.


Γ. K. του Σ.


Δ. Λ. του Π. και της Σ.


Ρ. Ι.


Α. Σ. του Κ.


Β. Κ.


Δ. Κ. του Χ.


Ι. Κ. του Β.


Ι. Ψ.


Q. X.


Α. Κ. του Π.


Κ. Π.


Α. Τ. του Ε.


D. S.


Δ. Β.


Δ. Π.


Χ. Π. του Γ.


Κ. Τ. του Ρ.


Τ. Μ.


Γ. Μ. του Μ.


Ε. Ξ. του Ν.


Κ. Τ. του Χ.


Κ. Ε.


Μ. Κ.


Α. Β.


D. N.


Κ. Κ. του Β.


Γ. Κ. του Δ. και της Ε.


Ε. Λ. του Γ.


Κ. Β.


Α. Π. του Π.


Α. Π. του Δ.


Α. Α. του Χ.


Ε. Κ. του Κ.


Ι. Ι.


Φ. Β.


Γ. Σ. του Σ.


Δ. Ε.


Κ. Φ.


Ι. Μ. του Π.


Ν. Κ.


Ε. Κ. του Α.


Θ. Τ.


Ζ. Κ.


Α. Ο.


Γ. Α.


Ι. Φ.


N. G.


Η. Κ.


Κ. Β.


Α. Α. του R.


H. F.


Ε. Κ. του Δ.


Α. Χ. του Π. και της Μ.


Κ. Τ. του Ι.


Α. Α. του Κ.


Σ. Μ.


P. F.


Ι. Μ. του Λ.


Φ. Κ. του Γ.


Ε. Σ.


Α. Κ. του Γ,


Τ. Λ.


Δ. Κ. του Γ.


Σ. Α.


Δ. Κ. του Κ.


Α. Π. του Γ.


Φ. Π.


Α. Ρ.


Ν. Μ. του Γ.


Ε. Α. του Σ.


Κ. Ψ.


Ε. Λ. του Μ.


Ε. Α.


Ε. Γ. του Δ.


Β. Α.


Π. Μ.


Δ. Κ. του –


Λ. Χ.


Χ. Η.


Β. Τ.


Ε. Γ. του Μ.


Κ. Μ.


Σ. Ν.


Ν. Δ. του Μ.


Γ. Λ.


Ν. Π.


Σ. Ο.


Ι. Δ.


Σ. Δ.


R. C.


Α. Μ.


Π. Κ.


Λ. Α.


Α. Σ. του Θ.


Ν. Μ. του Δ.


Σ. Γ.


Χ. Κ.


Α. Γ.


Κ. Α. του Γ.


Δ. Κ. του Ν.


Ι. Μ.


Ι. Κ. του Κ. και της Α.


Σ. Ι.


Α. Ο. του Μ.


Π. Α.


Ε. Α. του Α.


Ν. Δ. του Δ.


Λ. Κ.


Ι. Μ. του Η.


Σ. Π. του Α.


Μ. Α. του Α.


Ν. Σ.


F. K.


Π. Π.


Σ. Π. του Ν.


Φ. Κ. του Α.


Α. Κ. του Α.


Φ. Β. του Α.


Ο. Κ.


Θ. Μ.


Μ. Α. του Ε.


Ι. Ξ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Εγκληματική οργάνωση" το κύκλωμα στοιχηματισμού

Για την υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού  έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για επτά αδικήματα  σε βαθμό κακουργήματος, 

Όπως αποκάλυψε η "Δίκη στον ΣΚΑΪ", οι κακουργηματικές κατηγορίες είναι:

1. Εγκληματική οργάνωση.

2. Διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

3. Συνέργεια στη 2η πράξη.

4. Παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό να επηρεαστεί η εξέλιξη, η μορφή ή το αποτέλεσμα αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού και στον οποίο ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης επιτεύχθηκε.

5. Πλαστογραφία με χρήση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει συνολικά τις 120 χιλ. ευρώ.

6. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και μη, κατ’ επάγγελμα.

7. Συνέργεια στην 6η πράξη.

Λανουά προς Γκαγκάτση: «Αν δεν τους δω, δεν θα ανέβουν στη Super League»

Γράφει ο varistas: https://monobala.gr/lanoua-pros-gkagkatsi-an-den-tous-do-den-tha-anevoun-sti-super-league/

Tο έγκλημα στα Τέμπη και το κύκλωμα στοιχηματισμού

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/t-170.html

Τι μας περιμένει

Οδηγός νομιμότητας, ανεφάρμοστος στην Ελλάδα: https://www.dupont-hissel.com/en/news/59_cjue-opinion-of-first-advocate-general-szpunar-in-the-case-of-lassana-diarrafifprounfp-v-fifa-and-ur

Γεμάτη Τούμπα

Αναμενόμενη εξέλιξη: Με κόσμο το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. 

Η ΔΕΑΒ δηλώνει αναρμόδια στα εκτός περιβάλλοντος χώρου επεισόδια εταξύ Αστυνομίας και οπαδών του ΠΑΟΚ. 

Το προβάδισμα της Παιανίας για το "εθνικό σπίτι"

https://monobala.gr/epo-giati-i-paiania-echei-provadisma-gia-na-ginei-to-spiti-ton-ethnikon-omadon/

Πρώτος σε χρηματιστηριακή αξία ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1232099_protos-se-hrimatistiriaki-axia-o-panathinaikos-xeperase-ta-100-ekat-eyro

Άλλες πρακτικές

Η γερμανική αστυνομία ξεκινά έρευνα σε 17 αγώνες μικρότερων κατηγοριών που είναι ύποπτοι για στήσιμο.

Η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν θα ακολουθήσει το διαχρονικό παράδειγμα της ΕΠΟ.

Αντίθετα, θα συνεργαστεί με τις αρχές για μια γρήγορη επίλυση του θέματος.

Κουίζ για αρχάριους

Επειδή οι παρασκηνιακές ενέργειες του Μοναχικού Λύκου συσκοτίζουν.

Τι τελικά ισχύει; 

Α. Παραμένει πιστός στο Νότο.

Β. Προσχώρησε στο Βορρά. 

Γ. Λειτουργεί για την τσέπη του. 

Λανουά: «Θα κληθούν διαιτητές και βοηθοί της SL2 να πιστοποιηθούν στο VAR»

Μια εξαγγελία που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον έκανε ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων των διαιτητών και βοηθών της SL2, που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στην Κόρινθο. Αποκάλυψε πως θα κληθούν διαιτητές και βοηθοί της SL2 να πιστοποιηθούν στο VAR, έτσι ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στην SL1. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσει μετά την επόμενη διακοπή των πρωταθλημάτων, δηλαδή στις 10 του Οκτώβρη. 

Υπενθυμίζεται πως πολύ πιο σύντομα θα δούμε στους ορισμούς της SL1 διαιτητές της SL2, να ορίζοντας ως 4οι, για να «τελειώσουν» και οι λεγόμενες «διπλοβάρδιες» διαιτητών της SL1. 

Κατά τα άλλα ο Λανουά έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των διαιτητών και βοηθών του Νότου, από την παρουσία τους στα αγωνιστικά τεστ στο Λουτράκι και είναι χαρακτηριστικό πως αυτά (λόγω ζέστης) ξεκίνησαν στις 6:45 της Κυριακής, με τον Γάλλο να τα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, δείχνοντας τον επαγγελματισμό του.

Μουντιάλ μέσω Nations League

Για μία ακόμη φορά με αλλαγμένο φορμάτ, καθώς προστέθηκαν περισσότεροι αγώνες playoffs, το Nations League μπήκε εκ νέου στις ζωές μας, με την Ελλάδα να ντεμπουτάρει στη League B με εντυπωσιακή νίκη κόντρα στη Φινλανδία.

Όπως αναφέρει ο bwinΣΠΟΡ FM πρόκειται για την τέταρτη έκδοση του νέου, σχετικά, θεσμού της UEFA, που τον εισήγαγε πριν από έξι χρόνια με στόχο να μειωθούν τα μηδαμινού ενδιαφέροντος φιλικά ματς, δίνοντας παράλληλα κίνητρο στις χώρες-μέλη της με ευκαιρίες πρόκρισης σε τελικές φάσεις Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με αυτόν τον τρόπο είχαν πάει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το 2021 οι Ουγγαρία, Σλοβακία, Σκωτία και Βόρεια Μακεδονία, όπως και Πολωνία, Ουκρανία και Γεωργία στο τουρνουά που έγινε φέτος - με την παρέα του Κβαρατσκέλια και του Μαμαρντασβίλι να στερεί στην Ελλάδα την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από μια δεκαετία.

Ακόμα λοιπόν κι αν η Εθνική μας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί, εντέλει, την ευκαιρία που είχε χάρη στην εξαιρετική της πορεία στο Nations League του 2022, έγινε σαφές ότι αυτό το παράξενο τουρνουά της UEFA μπορεί να αποδειχτεί... χρυσωρυχείο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και φέτος, με τα δεδομένα πάντως να είναι διαφορετικά, καθώς έχουμε μπροστά μας το Μουντιάλ του 2026, που θα είναι το πρώτο με τη συμμετοχή 48 ομάδων, αντί 32.

Το τερμάτισε

Η ΑΕΚ των 21 λέξεων: https://www.sdna.gr/bolei/1232537_i-aek-tha-katebei-sto-bolei-me-neo-onoma-21-lexeon

Πως θα δείτε live την αποψινή "Δίκη"

Σήμερα, στις 10 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η "Δίκη" https://dikisports.blogspot.com/2024/09/170_9.html?m=1

Εναλλακτικά στο διαδίκτυο: https://monobala.gr/live-stream-i-diki-ston-skai-ston-skai-hybrid-kai-sto-monobala-2200/

Νομίζουν πως βολεύτηκαν

Μόνο ένας διαιτητής του Νότου κόπηκε στα τεστ για τη SL2.

Αντίθετα, υπήρξε πανωλεθρία στο Βορρά.

Μήπως επαναπαύθηκαν στις προσωπικές τους σχέσεις; 

Κανείς Γιάννης δεν πρόκειται να τους βοηθήσει όταν έρθει η ώρα. 

"Θα τους πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες", που έλεγε κι ο Γκαγκάτσης. 

Επίτιμος

Υιός παρατηρητής αγώνων, κόρη υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΠΟ, ψυχοπαίδι διαιτητής SL1.

Όταν ο βιοπορισμός όλης της οικογένειας εξαρτάται από το ποδόσφαιρο, είναι λογικό να είσαι ευάλωτος.

Απορία

Γιατί απαιτούνται δύο παρατηρητές αγώνα στο Αρτάκη-Άργος (χθες/κύπελλο);

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Χαριστέας για Εθνική + Σκάνδαλο ελληνοποίησης + Ιδού οι 170 κατηγορούμενοι του κυκλώματος στοιχηματισμού

Η "Δίκη στον ΣΚΑΪ", στη νέα εποχή.  

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Η Εθνική Ελλάδος επιστρέφει - Ζωντανά και αποκλειστικά σχολιάζει ο Άγγελος Χαριστέας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού οι 170 κατηγορούμενοι της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού - Στο studio ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Χάρης Τσιλιώτης, οι ποινικολόγοι Γιάννης Απατσίδης και Έλλη Μελέμη και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μπούζος και Μαίρη Μπενέα. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου στη σκανδαλώδη ελληνοποίηση Αργεντίνου ποδοσφαιριστή.

37 χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο. 

Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 10 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σε μαγνητοσκόπηση, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον ΣΚΑΪ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΈΪΛΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: https://www.skai.gr/tv/show/athlitika/i-diki-ston-skai-2/sezon-2024-2025#tab1

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Απόντες

Παρατηρεί ο "σφυγμός" του soccerplus: 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ ήταν ο μόνος από τους ανήκοντες στο λεγόμενο "μπλοκ της ΑΕΚ", που έδωσε το παρών στα επίσημα του "Γ. Καραϊσκάκης" για τον αγώνα της Εθνικής. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι όταν οι αγώνες γίνονταν στην "OPAP Arena", έλυναν κι έδεναν, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Ίσως τότε να ένιωθαν "σαν στο σπίτι τους" και τώρα "εκτός έδρας"...

Ακούει ο δήμαρχος;

Στο συνέδριο της FIFA, στην Μπανγκόκ, αποφασίστηκε ότι ο διαιτητής υποχρεούται να διακόψει το ματς σε περίπτωση ρατσιστικής λεκτικής επίθεσης από αξξωματούχο του ποδοσφαίρου.  

Κάλαντα

Τέλη Σεπτέμβρη η FIFA θα ενημερώσει όλες τις εθνικές ομοσπονδίες ότι τα πειθαρχικά τους όργανα είναι υποχρεωμένα να σέβονται τη νομολογία του CAS. 

Άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε

https://athlitikometopo.gr/2024/09/08/%ce%b1%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%ad%cf%81%ce%b4%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b9%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84

Σε ξένο αχυρώνα; (2)

Εκτός αν ο πρωθυπουργός θέλει να πει ότι έχει τον τρόπο να μαγειρέψει την απόφαση της αστυνομίας.

Αλλά τότε, ποιος θα μας βγάλει από το μυαλό ότι δεν την μαγείρευε και τα τελευταία χρόνια, των κεκλεισμένων των θυρών;

Σε ξένο αχυρώνα;

Βέβαια, το αν θα έχει κόσμο καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από την αστυνομία με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια, αναλόγως των συνθηκών και των πληροφοριών της στιγμής εκείνης.

Ο Γκαγκάτσης πρόλαβε τον Μητσοτάκη!

Δεν χρειάζεται να παροτρύνει την ΕΠΟ για γεμάτο ΟΑΚΑ στον τελικό κυπέλλου του 2025 ο πρωθυπουργός https://monobala.gr/mitsotakis-to-systima-doulevei-roloi-se-podosfairo-kai-basket-megalo-test-o-telikos-kypellou-se-gemato-oaka-video/

Ο Μ.Γκαγκάτσης έχει δεσμευτεί στη μεγάλη τηλεοπτική του συνέντευξη, στην πρεμιέρα υης "Δίκης στον ΣΚΑΪ": https://www.skai.gr/tv/episode/athlitika/i-diki-ston-skai-2/2024-08-20-00

Μάλιστα τότε είχε προκαθορίσει ως ημερομηνία του τελικού τα γενέθλιά του! https://dikisports.blogspot.com/2024/08/video_20.html?m=1

Όσο για το στοίχημα της μετακίνησης φιλάθλων στη SL1, μάλλον ο Κ.Μητσοτάκης πρέπει να περιμσνει αρκετά.

Ίσως την τρίτη πρωθυπουργική θητεία του.

Προς νέα κερκίδα στο Καραϊσκάκη

https://www.iapopsi.gr/schedio-gia-nea-kerkida-sto-karaiskaki-apo-ton-marinaki

Η Τούμπα έχει ήδη goal line technology!

https://www.metrosport.gr/i-toympa-echei-idi-goal-line-technology-1037962

Respect

"Είναι λογικό να τραγουδάω τον εθνικό ύμνο.

Είμαι τόσα χρόνια εδώ, τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ.

νΑν δεν τον ήξερα θα ήταν παράλογο. 

Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω τα παιδιά"

Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ομοσπονδιακός προπονητής. 

Χατζηπαναγιά μου! (video)

https://www.sportime.gr/viral/o-chatzipanagis-archise-na-kani-podarakia-se-paralia-sti-mani-me-ena-balaki-apo-raketes-ke-de-stamatage-me-tipota-xeri-osi-bala-xeri-oli-i-super-league-mazi/

Ονοματοδοσίες (2)

Πρέμιερ Λιγκ, ετήσια σύμβαση: 

Από Guinness Beer 40 εκατ. λίρες 

Από Barclays Bank 75 εκατ. λίρες

Ονοματοδοσίες

Μια και ξεκίνησε η κουβέντα (https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_62.html?m=1): 

Για την ονοματοδοσία του νορβηγικκύ κυπέλλου η εγχώρια Ομοσπονδία λαμβάνει 4 εκατ. ευρώ ετησίως! 

Η ασυνέπεια των πολιτικών στερεί τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο

https://www.sdna.gr/podosfairo/1232854_i-asynepeia-ton-politikon-sterei-ti-diafaneia-sto-podosfairo

Συγκρίσεις (και πιθανές εξηγήσεις)

Για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος η Λίγκα λαμβάνει 9,5 εκατ. ευρώ (σύμβαση δυόμιση ετών/Stoiximan).

Για την ονοματοδοσία του κυπέλλου η ΕΠΟ λαμβάνει 1.960.000 ευρώ (τριετής σύμβαση/Betsoon).

Ας όψεται η διοίκηση Μπαλτάκου-Φιλιππούση.

Η στήλη (και όχι μόνο) με ενδιαφέρον αναμένει τη νέα επαγγελματική ενασχόληση του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Ομοσπονδίας. 

Μετά τον Ινφαντίνο, ο Τσέφεριν

Στη Νιόν θα βρίσκονται αύριο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης και η εκτελεστική διευθύντρια της Ομοσπονδίας Δόμνα Τσιώνη.

Θα συναντηθούν εθιμοτυπικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, όπως έγινε και με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Από τη Γενεύη θα "πετάξουν" γισ Δουβλίνο.

Απουσία

Δεν πάει Δουβλίνο ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ Κώστας Βρακάς λόγω προσωπικού κωλύματος.

Από πλευράς ΕΕ την αποστολή θα συνοδεύσουν οι Χατζημαρινάκης, Τόκας και Σιδέρης.

Εγώ φεύγω…

Από τον "σφυγμό" του soccerplus:

Αληθεύει ότι διεθνής βοηθός διαιτητή, εκτέλεσε χρέη πρώτου διαιτητή στον αγώνα τοπικού πρωταθλήματος, για τον οποίον έχει γίνει καταγγελία στην ποινική δικαιοσύνη για πλαστογραφία αλλά και πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή; Aληθεύει ότι αρνήθηκε να συμπράξει κι αποχώρησε από τ' αποδυτήρια χωρίς να συμπληρώσει το φύλλο αγώνα αφήνοντάς το στα χέρια των "ειδικών";

Μετρημένοι (2)

Αυτονοήτως χθες στο Καραϊσκάκη ήταν παρόντα όλα τα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ που είναι και πρόεδροι Ενώσεων. 

Και κάποιοι που δεν πρόσεξε (ή δεν γνώριζε) η στήλη: 

Χυτήρης (Κέρκυρας), Δαλακούρας (Ξάνθης), Γαβριηλίδης (Κομοτηνής), Καλόγηρος (Θεσσαλίας), Βαλσάμης (Κεφαλλονιάς), Τριανταφύλλου (Καστοριάς).

Μετρημένοι

Λίγοι πρόεδροι Ενώσεων στην χθεσινοβραδινή πρεμιέρα της Εθνικής: 

Γιαρένης (ΕΠΣΑΝΑ), Αποστόλου (Κοζάνης), Γεωργόπουλος (Αρκαδίας), Κορδολαίμης (Φθιώτιδας), Ρέτσας (Ευβοίας), Πριονίδης(Καβάλας), Κουλούρης (Ηλείας), Χατζησαρόγλου (Δράμας), Κάρτσακλας (Πρέβεζας-Λευκάδας), Αυλωνίτης (Σάλας) Ανδριόπουλος (Προπονητών).

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται

Αφού ξεπέρασε το άγχος της πρεμιέρας, η Εθνική ξεδίπλωσε ορισμένα από τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. 

Οι Φινλανδοί αναγνώρισαν την ελληνική ανωτερότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του εξαιρετικού Φώτη Ιωαννίδη. 

Προκλητικός στα Κατεχόμενα

Οργή Παγκοσμίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών για Ροναλντίνιο και καταγγελία σε FIFA-UEFA: https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/11603041/orgi-pasp-gia-ronalntinio-katangelia-se-fifa-uefa-logo-tis-parousias-tou-sta-katechomena

Υπάρχουν και εύθικτοι παράγοντες της διαιτησίας

Ο Αντώνης Καρατζίκας ήταν μέλος της προηγούμενης ΚΕΔ και βρέθηκε αναιτιολόγητα στον πίνακα παρατηρητών Β' κατηγορίας. 

Χθες έστειλε επιστολή στον Στεφάν Λανουά και παραιτήθηκε. 

Επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Εύκολα μπορεί να εικάσει κανείς ότι πρόκειται για αυτονόητη παραίτηση ευθιξίας.

Ολοταχώς προς CAS

https://monobala.gr/den-anagnorizoume-tis-ofeiles-tha-ftasoume-mechri-to-cas/

Το διόρθωσε

Κατάλαβε το λάθος της η ΚΕΔ: https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_98.html?m=1

Φρόντισε ώστε ο ακούραστος ρέφερι να μη διευθύνει δύο ματς εντός 24ωρου: https://pamebala.gr/c-ethniki/item/77269-dikaiosi-pame-mpala-i-i-ked-allakse-ton-tomara

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ & ΛΕΑΝΔΡΟΣ: Ύμνος στη φιλία και στη ζωή

https://parallaximag.gr/epikairotita/athlitika/o-giannakis-kai-o-leandros-se-mia-synantisi-gemati-paok-alla-kyrios-agapi-gia-ti-filia-kai-ti-zoi

Η ώρα της πράξης

Πρεμιέρα απόψε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Όπως είπε και ο Μπακασέτας, απολαμβάνει του σεβασμού όλων των διεθνών. 

Ήταν πράγματι η καλύτερη επιλογή για την Εθνική. 

Μένει να το αποδείξει και στο χορτάρι. 

Άπαιχτος

Μέχρι και την ΕΛ.ΑΣ. έκανε "άνω-κάτω" ο μοναχικός λύκος https://www.in.gr/2024/09/07/greece/tromokratia-synagermos-stin-astynomia-gia-monaxikous-lykous/

Κι εσύ εδώ;

Από τον "σφυγμό" του soccerplus:

Στον προθάλαμο του γραφείου του Βρούτση συναντήθηκαν, την περασμένη Τρίτη, ένας "αντιπολιτευόμενος" πρόεδρος ΕΠΣ κι ένας αναπληρωτής πρόεδρος νησιωτικής ΕΠΣ, που είναι μέλος επιτροπών της ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, λίγα μέτρα πιο πέρα, εθεάθη κι ένας εκ των δικηγόρων της ομοσπονδίας...

Ασυμβίβαστο

Ανέλαβε αρχιδιαιτητής στην ΕΠΣ Φθιώτιδας ο Γ.Σπυρόπουλος, πρώην μέλος της ΚΕΔ. 

Απλώς οφείλει να φροντίσει για την έξωθεν καλή μαρτυρία του και να μη σφυρίζει τόσο συχνά ο γιος του. 

Ban χωρίς λόγο

Μια αβλεψία της FIFA λίγο έλειψε να κοστίσει στον Διαγόρα! 

Τα γραφεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη ήταν κλειστά και είχαν μεταφερθεί στο Μαϊάμι ένεκα Μουντιάλ 2026..

Έτσι διέφυγε της προσοχής των υπαλλήλων η πληρωμή χρέους της ομάδας της Ρόδου, η οποία εμφανιζόταν με ban και κινδύνευε να μηδενιστεί στον αγώνα κυπέλλου με την Κόρινθο.

Η παρέμβαση του δικηγόρου και καθηγητή αθλητικού δικαίου Γρ.Ιωαννίδη αποκατέστησε την τάξη. 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Συνδέουν τη δολοφονία Λυγγερίδη με τις απειλές κατά Παπαπέτρου και τον εμπρησμό στο κατάστημα Γκάμαρη

Οι συνολικά 165 κατηγορούμενοι, εκτός από τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, φέρονται εμπλεκόμενοι σε τουλάχιστον δέκα περιστατικά βίας και επιθέσεων σε αθλητικές συναντήσεις, την τελευταία δεκαετία, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Manifesto.

Μεταξύ αυτών, είναι οι απειλές που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου, οποίος ήταν διαιτητής στον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός, στον οποίο καταγράφηκαν επεισόδια στις 3 Δεκεμβρίου 2023 και ο εμπρηστικός μηχανισμός στο κατάστημα του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεν του αρέσει να περιμένει στα δικαστήρια και προτιμά τις τηλεδιασκέψεις

Μπορεί σήμερα να πήγε στο δικαστήριο ο Αχ. Μπέος για την εκδίκαση της μήνυσής του για τα νεκρά ψάρια στον Ξηριά, όπου ο ίδιος κατηγορεί την Περιφέρεια ότι τα έθαβε στην περιοχή, ωστόσο επειδή η ώρα πέρασε και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει τηλεδιάσκεψη, αποχώρησε!

Το magnesia news σημειώνει ότι το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε κι άλλες υποθέσεις και καθυστέρησε στην εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

"Κατά 90% δεν θα γίνει η εκδίκαση, αλλά και να γίνει δεν μπορούν να καλούν στις 12:30 και να γίνεται 3 και 4. Εγώ έχω μία τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο Υπουργό, τον Γεν. Γραμματέα για υποθέσεις του Δήμου. Ήδη το έχω τρενάρει μισή ώρα, πρέπει να πάω στις 2 να συμμετέχω στην τηλεδιάσκεψη γιατί αφορά στην πόλη μου. Ως εκ τούτου θα αναβληθεί λόγω ωραρίου κι αν δεν αναβληθεί να δώσουν άλλη τακτική δικάσιμο.Δεν μπορεί το 12:30 να γίνεται 4", δήλωσε ο δήμαρχος.

Εθισμένος

Ο μοναχικός λύκος επαίρεται ότι δεν είναι αρρωστάκι με το στοίχημα και γι' αυτό βρίσκεται σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. 

Ποιον φωτογραφίζει όταν τα λέει αυτά;

Το χρυσό συμβόλαιο του Φώτη και η θάλασσα της Τρίπολης

Γράφει ο "Αδιάκριτος": https://monobala.gr/to-chryso-symvolaio-tou-panathinaikou-ston-ioannidi-i-thalassa-chalase-ti-symfonia-astera-kai-robi-kin/

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Σχέδιο Βρούτση για τελικό κυπέλλου με 8.000 θεατές!

Αμίμητος Βρούτσης καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι και θριαμβολογεί: "Μέχρι τώρα οι Ηρακλειδεϊς έμπαιναν από τα κάγκελα στο Καυτανζόγλειο, τώρα θα μπαίνουν από την πόρτα"! 

Ο αδαής αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού θεωρεί επιτυχία που λειτουργούν πυρασφάλεια και θέσεις για 8.200 θεατές. 

Ενώ υποσχόταν μέχρι πρότινος ότι το Καυτανζόγλειο θα λειτουργήσει εν τω συνόλω μέχρι το τέλος του 2024.

Προφανώς υπολογίζει να κάνει τελικά κυπέλλου με 8 χιλ. φιλάθλους (η ΕΠΟ μετά το ΟΑΚΑ, έχει ως επιλογή το κατ' ευφημισμόν δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, το Καυτανζόγλειο).

Πως η ΕΠΟ θα πάρει αυτό που δικαιούται

Πάντως, η ΕΠΟ μπορεί να νοικοκυρέψει το ταμείο της.

Θέλετε παράδειγμα; 

Εδώ και 35 χρόνια νοικιάζει γραφεία 200 τ.μ. επί της οδού Ακαδημίας στην πλέον εύρωστη Ένωση της χώρας, την ΕΠΣ Αθηνών. 

Πόσα λέτε να έχει εισπράξει μέχρι τώρα; 

Ούτε δραχμή ούτε ευρώ!

Διότι συμφωνήθηκε τη δεκαετία του '80 ένα απολύτως συμβολικό τίμημα, κάτω από άλλες -φυσικά- συνθήκες.

Το τίμημα πλέον είναι 1€ μηνιαίως ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νομικό τέχνασμα χρησικτησίας. 

Ιδού η ευκαιρία για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να αυξήσει τα έσοδά της με την αυτονόητη επανεξέταση του ζητήματος. 

Άλλωστε η ΕΠΣΑ έχει το πιο γεμάτο ταμείο χάρις στην (εδώ και 23 έτη) συνετή διαχείριση του προέδρου της Π.Δημητρίου, ο οποίος ως επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΟ πλέον, αποκλείεται να μην αποδεχτεί την κοινή λογική.

Δεμένο δίδυμο

Τώρα εξηγείται: https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_9.html?m=1

Εξαιρετικές οι σχέσεις Γεωργίας Ρώσση-Αντωνίαα Κόκοτου.

Όπως η ϊδια, η παρατηρήτρια διαιτησίας, διατείνεται.

Ήταν που θα ερχόταν στον Βόλο

https://magnesianews.gr/athlitismos/itan-poy-tha-erchontan-ston-volo.html

Εμπλοκή του πρωθυπουργικού γραφείου σε σκάνδαλο ελληνοποίησης Αργεντίνου ποδοσφσιριστή! (video)

Στην Ελλάδα ποτέ τίποτε δεν αλλάζει και όλα γίνονται: https://www.sdna.gr/podosfairo/1232327_skandalo-edosan-elliniko-diabatirio-ston-romano-se-14-meres-gia-na-paei-os

Η αλήθεια για τη Φιλοθέη

Και γιος αξιωματικού της Αστυνομίας στους τραυματίες του μεταμεσονυκτίου επεισοδίου με άρωμα οπαδικής βίας: https://dikografies.blogspot.com/2024/09/t_6.html

Απορία

Τα μέλη των επιτροπών της ΕΠΟ, όταν έρχονται στην Αθήνα, δύο στο ίδιο αυτοκίνητο, χρεώνουν ένα ή δύο εξοδολόγια;

Ποιους προστατεύουν;

Έχουμε και λέμε: 

1. https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_43.html?m=1

2. https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_48.html?m=1

Μήπως η άρνηση της Αστυνομίας να δεχτεί τον χαρακτηρισμό "οπαδικό επεισόδιο" υποκρύπτει κάτι άλλο; 

Διότι με βάση το νέο νόμο, η αθλητική βία παραπέμπει αυτοματοποιμένα σε "εγκληματική οργάνωση" και προφυλακίσεις. 

Ας το ψάξει λίγο παραπάνω

"Δεν προκύπτουν οπαδικά κίνητρα στο επεισόδιο", διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.Κωνσταντία Δημογλίδου. 

"Είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηρίσουμε το συγκεκριμένο περιστατικό ως οπαδικό, ένας είναι ο τραυματίας, μέχρι στιγμής από τις πληροφορίες που έχουμε τα κίνητρα δεν είναι οπαδικά. Οι δράστες ήταν νεαροί, προέρχονται όπως φαίνεται από τις ίδιες περιοχές της ΒΑ Αττικής, και συναντήθηκαν τυχαία. Είναι συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων", τόνισε η κ.Δημογλίδου. 

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ: "Τι ομάδα είσαι;"

Σοβαρό οπαδικό επεισόδιο στη Φιλοθέη με τρεις τραυματίες: https://www.skai.gr/news/greece/filothei-sovara-epeisodia-me-3-traymatismous-kai-syllipseis

Λεφτά υπάρχουν

Έχει αγώνα η Εθνική αύριο και προκειμένου να τον παρακολουθήσουν δια ζώσης ανέξοδα και με χαρτζηλικάκι οι πρόεδροι (στην πλεοψηφία τους Βορειοελλαδιτες) και οι συνοδοί τους, σήμερα συνεδριάζει το σύνολο των επιτροπών της ΕΠΟ.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των 25 μελών των επιτροπων θα ξεπεράσουν τα 20.000€!

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Ο «Κορυδαλλιώτης» ήταν υπάλληλος του Δήμου Πειραιά, οργανωμένος με «free pass» στο γήπεδο

Ποιος είναι ο «Κορυδαλλιώτης» που προφυλακίστηκε χθες για τη δολοφονία Λυγγερίδη; 

Όπως αναφέρει το ieidiseis, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού που έμπαινε στα γήπεδα και μάλιστα στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας λάβει διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή. 

Στις 1 Ιουνίου του 2022 προσελήφθη (μαζί με ακόμα έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους) στον Δήμο Πειραιά. 

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα σημειώνουν μάλιστα ότι από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, δηλαδή τις παρακολουθήσεις από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι ο «Κορυδαλλιώτης», όπως και άλλος συγκατηγορούμενός του, ενώ είχαν προσληφθεί στον Δήμο δεν πήγαιναν στην εργασία τους. 

Αυτό άλλαξε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μετά το περιστατικό στου Ρέντη (και σε χρόνο πριν τη σύλληψή τους), όταν τους ζητήθηκε να πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους και να απουσιάζουν μόνο κατόπιν αίτησης για άδεια.

Για τον 41χρονο «μεγάλο» (όπως τον αποκαλούσαν οι νεότεροι), όπως και για τα υπόλοιπα βασικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η Αστυνομία είχε ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να γίνει έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ο «Κορυδαλλιώτης» έδινε το «παρών» στους αγώνες της ομάδας του σε όλα τα αθλήματα και βρισκόταν συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση, ενώ συνομιλούσε με άτομα από τη διοίκηση του συλλόγου. 

Θεωρείτο ως ηγετικό στέλεχος στις τάξεις των οπαδών της ομάδας του στον Κορυδαλλό. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων για επεισόδια, ενώ ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν είχε ο ίδιος συμμετοχή σε αυτά προσπαθούσε -ως ηγετικό στέλεχος- να δώσει «λύσεις», προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει οπαδούς που έκαναν επιθέσεις.

Για την υπόθεση Λυγγερίδη έχουν συλληφθεί περίπου 70 άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής συνολικά 19. Οι κατηγορούμενοι ξεπερνούν τους 150. 

Πάει και πιο πέρα

Δεύτερη διαφοροποίηση από την "ομόφωνη" απόφαση της Λίγκας για ημιαυτόματο από τη νέα σεζόν.

Δια του αντιπροέδρου της Γιώργου Κοσμά, η ΑΕΚ δηλώνει ότι θέλει την τεχνολογική εξέλιξη του VAR από τώρα και δέχεται να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί.

Μάλιστα χάριν της διαφάνειας ζητεί δημοσιοποίηση των διαλόγων του VAR. 

Τέλος εποχής

Επειδή έχει χρέη ο Πανηλειακός, οι οργανωμένοι οπαδοί έφτιαξαν νέα ομάδα στο Β΄τοπικό.

Ονομάζεται ΠΑΣ Πύργος και θα αποτελέσει τη συνέχεια του Πανηλειακού, με παραλαγή του σήματος. 

Αντί για πυρσό, ένας φλεγόμενος πύργος. 

Όσο για τον Πανηλειακό Α.Ο., δεν θα μετάσχει ούτε στο Γ΄τοπικό.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

"Τα μούσκεψε" ο Βρούτσης και στην Κέρκυρα

"Η υπομονή μας με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού εξαντλήθηκε. Να έρθει εδώ για να μας απαντήσει για τα χάλια του ΕΑΚ Κέρκυρας", δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων https://www.kerkyrasimera.gr/perifereiarchis-ionion-i-ypomoni-mas-exantlithike-na-erthei-kerkyra-o-k-vroytsis-na-mas-apantisei-gia-ta-chalia-toy-eakk/ 

Παρερμηνείες

Ήδη ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος τοποθετήθηκε υπέρ της άμεσης εφαρμογής του ημιαυτόματο οφσάιντ και της goal line technology, λέγοντας ότι "θα χτυπάμε το κεφάλι μας αν το φετινό πρωτάθλημα κριθεί για μισό παπούτσι εκτός γραμμής".

Τότε πως η Λίγκα ισχυρίζεται στην επίσημη αμιστοσελίδα της ότι ομόφωνα αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η νέα,τεχνολογία του VAR από τη σεζόν 2025-26; 

Είδε φως

Από τον καλά ενημερωμένο "σφυγμό" του soccerplus: 

Προκαταρκτική έρευνα εκκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία, έπειτα από καταγγελία, που αφορά το αδίκημα της πλαστογραφίας φύλλου αγώνα, που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2023. Πρόκειται για αγώνα ΕΠΣ, ο τέως πρόεδρος της οποίας, την παραμονή των εκλογών της ΕΠΟ φέρεται να δήλωνε στη συγκέντρωση της Γλυφάδας ότι θα ψηφίσει λευκό και την επομένη ανακοίνωσε ότι ψήφισε Γκαγκάτση.

Κόψε κάτι

Το παράκανε ο Μάνταλος.

Δίγλωσσος ως αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ.

Τότε είχε το επιχείρημα της άσκησης πολιτικής στην ελληνική διαιτησία. 

Όμως να είναι δίγλωσσος και ως παρατηρητής, πάει πολύ.

Το επιμύθιο (2)

Όποιος νιώσει αδικημένος από δω και πέρα γισ γραμμή οφσάιντ ή τέρματος στο VAR, τα παράπονά του στη Λίγκα. 

Το επιμύθιο

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 365 μέρες κοσκινίζει: https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_31.html?m=1

Δεν θέλουν φέτος το ημιαυτόματο!

"Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε να πραγματοποιηθεί άμεσα λεπτομερής έρευνα για τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και άλλα ζητήματα που άπτονται της τεχνολογίας του VAR, μετά τη λήξη της εν ισχύ σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Π.Ο. (αγωνιστική περίοδος 2025-26 και επόμενες), καθώς και για την υλοποίηση πρόσθετων λειτουργιών (Goal Line Technology και Semi Automated Offside)".

Η επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας παραπέμπει ημιαυτόματο οφσάιντ & goal line technology στην επόμενη σεζόν, "αδειάζοντας" ΕΠΟ-ΓΓΑ.

Ο Γιώργος Μελισσανίδης πούλησε με σημαντικό κέρδος το γηραιότερο πλοίο του

https://www.mononews.gr/business/shipping/o-giorgos-melissanidis-poulise-me-simantiko-kerdos-to-gireotero-plio-tou

Η ΚΕΔ παραβιάζει τον κανονισμό διαιτησίας!

Η Κηφισιά παίζει κύπελλο.

Και ως ομάδα της SL2, θα ανέμενε αντίστοιχο παρατηρητή διαιτησίας. 

Μπα. 

Ορίστηκε η Γεωργία Ρώσση, πιστοποιημένη για τη Γ' Εθνική.

Ίσως γιατί μετέχει στην πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Αθηνών.

Και εσχάτως η Ένωση του επίτιμου προέδρου της ΕΠΟ απολαμβάνει πλείστων προνομίων. 

Μέχρι και παράτυπων προνομίων, όπως αποδεικνύεται από τον σχετικό ορισμό. 

Απορία

Σε Αιγαιοπελαγίτικη ΕΠΣ ποιος κάνει κουμάντο; 

Ο πρόεδρος, η Ερατώ ή ο τηλεφωνητής του νοσοκομείου; 

Παράτυπο

Λίγο δύσκολο να ικανοποιήσει το αίτημα του λιμανιού ο Λανουά.

Για άμεση επιστροφή Περράκη. 

Δεν το προβλέπει ο κανονισμός διαιτησίας. 

Απερισκεψίες

Όταν καρατομηθηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης και έκανε ανάρτηση στο Facebook για "αδικία", πρώτος και καλύτερος likeρισε ο υποψήφιος διεθνής Κατοίκος. 

Ο Π.Δημητρίου ευφυώς το απέφυγε. 

Αντίο Γιώργο

https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53895&NewsType=21

Κουίζ

Πόσες φορές την προηγούμενη σεζόν δάγκωσε ο μοναχικός λύκος το σόι του ευρωβουλευτή;

Σιωπηλοί συμπαίκτες

Έχουν πολλά χρόνια να μιλήσουν ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Οι σχέσεις τους ψυχράνθηκαν λόγω Ολυμπιακού κσι κόντεψαν να εκραγούν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις. 

Τον Οκτώβριο του 2023 ο σημερινός ιδιοκτήτης της ομάδας έκανε μια κίνηση που ξάφνιασε την αγορά.

Διατηρώντας πολύ καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, αγόρασε μετοχές της Intralot αξίας 10 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα εσχάτως ο Β.Μαρινάκης έκανε μπάσιμο -πάντα με τη σιωπηρή συναίνεση του Σ.Κόκκαλη- σε άλλες δύο εισηγμένες μετοχές εταιρειών του πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού (Intracom & Κλουκίνας-Λάππας).

Παρά ταύτα οι δύο άνδρες εξακολουθούν να μη μιλάνε μεταξύ τους, περιοριζόμενοι στον (πετυχημένο) διαμεσολαβητικό ρόλο του Δ.Θεοδωρίδη!

ΕΠΟ: Εξετάζονται οι καταγγελίες των παικτών που ζητούν την τιμωρία Άρη και ΟΦΗ!

https://monobala.gr/epo-exetazontai-oi-katangelies-ton-paikton-pou-zitoun-tin-timoria-ari-kai-ofi/

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο βήμα

Άνοιξε ο δρόμος των απλήρωτων Ελλήνων ποδοσφαιριστών των ομάδων με τα διπλά και τριπλά ΑΦΜ προς το CAS.

Ακόμη κι αν η ΕΙΠ/ΕΠΟ και το Διαιτητικό απορρίψουν.

Αντίο Παύλε

Την απώλεια του Παύλου Γερακάρη θρηνεί η ελληνική δημοσιογραφία.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.

Ο δημοσιογράφος παραθέριζε στο Βραχάτι, όπου έχει εξοχικό, και εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα. 

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Προανάκριση διενεργεί το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου,ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Απόφοιτος της Παντείου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, ενώ εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου υπήρξε προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος.

Διετέλεσε ακόμη τακτικό μέλος του Πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρος του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ: Ακόμη ένας στη φυλακή

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/blog-post_32.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Λανουά δεν έδειξε στους διαιτητές τη φάση με τον Μουκουντί!

Γράφει ο varistas: //monobala.gr/apithano-o-lanoua-den-edeixe-stous-diaitites-ti-fasi-me-ton-moukounti/

Η ΑΕΚ στο σκαμνί της ΕΠΟ!

Η ΕΙΠ/ΕΠΟ εξετάζει την καταγγελία τριών πρώην παικτών της ΑΕΚ που ζητούν μη έγκριση των μεταγραφών της: https://soccerplus.gr/i-epo-exetazei-tin-katangelia-trion-pr/ 

Με 20 ομάδες η SL2

https://www.metrosport.gr/33-1725447271-qrd55izioh-1035417

Κουίζ

Τι ποινή προβλέπεται για τον συγγραφέα εικονικού ΔΣ ΕΠΣ (10/6);

Αδιαφορούν για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών

Εθνικός-Χανιά για το κύπελλο. 

Σε πλαστικό τάπητα, στο Μοσχάτο!

Ο ΠΣΑΠ είναι εδώ; 

Κλαυσίγελως

Η ΚΕΔ όρισε τον ϊδιο διαιτητή σε δύο ματς που γίνονται εντός 24ώρου!

Ιδού: https://pamebala.gr/c-ethniki/item/77246-ked-gia-klamata-i-orise-ton-tomara-se-duo-paixnidia-se-24-ores

Η εξήγηση

Ο Αστέρας δεν ήθελε να διώξει τον Ράσταβατς.

Απλώς έπρεπε να προσλάβει τον Κιν.

Προτροπή σε βία (video)

Ιδού η ατάκα Μπέου στο 16' 40" https://www.youtube.com/watch?v=WjQnTInTEEs που προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα https://dikisports.blogspot.com/2024/09/blog-post_32.html?m=1

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Νέα ανακρίτρια η Μαρία-Ζωή Σαραντοπούλου

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/170_4.html

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ καλεί ΜΠΕΟ: Τους προέτρεψε «να μαυρίσουν στον ξύλο» τους υπαλλήλους του ΟΛΒ!

Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη διάρκεια προχθεσινής συνέντευξης, ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου.

Ο δήμαρχος προέτρεψε τους επαγγελματίες που έλαβαν «μπιλιετάκια» από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) για να πληρώσουν τις οφειλές τους για τα τραπεζοκαθίσματα «να οργανωθούν» και αν δεν διαγραφούν τα πρόστιμα «να μαυρίσουν στον ξύλο» τους υπαλλήλους του ΟΛΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews η Εισαγγελία, μέσω καταθέσεων, θα διερευνήσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της προτροπής σε βία από τον δήμαρχο Βόλου

Στον γκρεμό

Όλοι οι υπουργοί έχουν την αυλή τους.

Το κακό για τον Βρούτση είναι ότι διατήρησε για συμβουλάτορες τους εκλεκτούς του Lefterakis: Κάκο & Μπραουδάκη. 

Μέχρι και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ σήκωσε τα χέρια ψηλά από την αδιανόητη τυπολατρϊα και την άγονη πολιτική αντίληψη. 

Α-Β

Το πρώτο ρήγμα στην ετερόκλητη συμμαχία, το πρώτο ρήγμα και στα ποινικά Οκτώβρη-Νοέμβρη: Κόρινθος ή Αρτάκη; 

Κλειστά αυτιά, ανοιχτά μάτια

Από δω και πέρα θα φανεί η δουλειά του Λανουά. 

Οι αρχικές αρρυθμίες ξεπερνιούνται και ο Γάλλος αρχιδιαιτητής θα επιχειρήσει νέο κοσκίνισμα.

Αρκεί να μην ακούει κανέναν καλοθελητή.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτό που συμφέρει στην κυβέρνηση

https://www.sdna.gr/podosfairo/1231474_ayto-poy-symferei-stin-kybernisi

Το νέο τρέιλερ της "Δίκης"

https://www.skai.gr/tv/show/athlitika/i-diki-ston-skai-2/sezon-2024-2025#tab1

Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στην "ΕΦΕΣΗ": «Αφήνουν απλήρωτους τους παίκτες επειδή δεν μπορούν να στήσουν τα ματς» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/panagopoulos-osa-eipe-ston-bwinspor-FM-gia-ton-paranomo-stoiximatismo/5003095#google_vignette

Απορία

Ο εισαγγελέας Ν.Κυπριτίδης, που χρεώθηκε από τον Μάιο τη δικογραφία "ΠΑΟΚ κατά ΕΕΑ", μήπως πρέπει να την ανοίξει άμεσα γιατί εκκρεμεί από το 2020 και ελλοχεύει κίνδυνος παραγραφής; 

Γ.ΦΑΣΟΛΗΣ στην "ΕΦΕΣΗ": «Δεν έκανε τους πίνακες διαιτησίας ο Λανουά, απλώς υπέγραψε» (ηχητικό)

https://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/superleague1/fasolis-den-exei-kanei-tous-pinakes-diaitisias-o-lanoua-aplws-prosupografei/5003092

Οι αναθέσεις του αξιότιμου κυρίου Βρούτση

https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/260374/kati-periergo-trexei-fetos-me-to-rali-akropolis-kai-tis-anatheseis-apo-to-yfypourgeio-athlitismoy

Μάκης όπως Θόδωρος

https://monobala.gr/aftos-einai-o-megalos-stochos-tou-maki-gkagkatsi-posa-zitaei-o-araoucho/

Χιούμορ

Από τον "σφυγμό" του soccerplus:

Αν έχει χιούμορ η νέα ηγεσία της ΕΠΟ πρέπει να αναθέσει τη σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άκυρη απόλυση Κολιολιού στον επικεφαλής της νομικής διεύθυνσης, Νίκο Μπάρτζη. Γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση και την παρακολούθησε από την αρχή της...

Μπήκε στο πετσί του ρόλου ο Λανουά

Γράφει ο varistas: https://monobala.gr/bike-sto-petsi-tou-rolou-o-lanoua/

"Μας έστειλε στον οφθαλμίατρο"

https://www.levadiakosfc.gr/anakoinosi-tis-pae-levadeiakos-4/

Όλα καλα τα είδε ο Λανουά (video)

https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=53882&NewsType=21

Η αναλγησία της γειτονιάς

Του Λύσανδρου Γεωργιάδη

(από το προσωπικό μου συναξάρι των παιδικών αναμνήσεων)

Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν οι τωρινές ποδοσφαιρικές ακαδημίες(=επιχειρήσεις)ούτε και γηπεδάκια 5Χ5, η αλάνα αποτελούσε τον μοναδικό χώρο στον οποίο μπορούσε ένας πιτσιρικάς να δείξει το ταλέντο του. Κι αντί η γειτονιά να αγκαλιάσει την προσπάθεια (μήπως να βγάλει αργότερα και κανένα φράγκο από τα δικαιώματα-«τροφεία» του μελλοντικού Έλληνα Μέσσι), γύριζε την πλάτη σ’ αυτή την «ευκαιρία ζωής» του πιτσιρικά και τού’ κοβε τα πόδια (στην κυριολεξία). Το κλασικό «να φύγετε, να πάτε αλλού» αντηχούσε μόνιμα στ’ αυτιά μας, συχνά συνοδευόμενο από την απειλή πως ήδη έχει κληθεί η αστυνομία κι οι χωροφυλάκοιεκπονούσαν ήδη σχέδιο για το πώς θα μας περικυκλώσουν και θα οδηγήσουν στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα (και την επομένη, στο γραφείο του διευθυντή του κοντινού σχολείου, για περαιτέρω …ανακρίσεις) σύσσωμη την πιτσιρικαρία που από μικρή «είχε βγει στην παρανομία»…

Βρούτσης αλα Lefterakis

https://dikografies.blogspot.com/2024/09/t.html

Οι Χιώτες πάνε ένας-ένας

Διαλυτικές τάσεις στην ΕΠΣ Χίου: https://chiospress.org/athlitika/podosfairo/93835-nees-fourtounes-stin-eps-xiou-paraitithike-o-komatas

Αναπληρωματικοί δεν υπάρχουν.

Το ένα μέλος του Δ.Σ. εεργάζεται στην Αθήνα (το καταστατικό απαιτεί μόνιμη κατοικία Χίο, αλλά αυτό ξεπερνιέται δηλώνοντας στο Ε1 Χίο, κανείς δεν το ψάχνει)

Ένα άλλο μέλος δεν πηγαίνει πότε στα συμβούλια.

Συνεδριάσεις του Δ.Σ. πως θα γίνονται; 

Το video της "Δίκης" για το κύκλωμα στοιχηματισμού και όλες τις επίμαχες φάσεις

https://www.skai.gr/tv/episode/athlitika/i-diki-ston-skai-2/2024-09-03-01

Γιατί η ΑΕΚ έπρεπε να μείνει με 10.παικτες από το 16' στη Λιβαδειά

Τοποθετήθηκε χθες στη "Δίκη στον ΣΚΑΪ" η τηλεκριτικός διαιτησίας και πρώην μέλος της ΚΕΔ Ελένη Λαμπαδαρίου: 

Υπάρχει πέναλτι στη Λιβαδειά, αλλά όχι στο χέρι του Μουκουντί.

Στο επόμενο λεπτό (16') το κάνει ο Λαμέλα.

Αν το σφύριζε ο Πολυχρόνης, όφειλε να δείξει και κίτρινη στον φορ της ΑΕΚ (θσ ήταν η δεύτερη - η πρώτη στο 12').

ΓΡ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί την FIFA, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία»

Ο δικηγόρος και καθηγητής αθλητικού δικαίου, Γρηγόρης Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ» και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διαδικασία για να διαλευκανθεί η υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος του παράνομου στοιχηματισμού όπου εμπλέκονται 170 κατηγορούμενοι.


Αναλυτικά είπε: «Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι η πειθαρχική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Βέβαια, η πειθαρχική είναι ανεξάρτητη όπως και η ποινική διαδικασία και αυτές οι δύο μπορούν να πορευθούν μαζί και να βοηθήσει η μία την άλλη, όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προχωράει η υπόθεση. Το βάρος απόδειξης στις δύο διαδικασίες θα είναι διαφορετικό. Μπορεί κάποιος να αθωωθηθεί στην ποινική διαδικασία, αλλά να καταδικαστεί στην πειθαρχική διαδικασία.

Στην πειθαρχική διαδικασία οι αποφάσεις είναι πιο γρήγορες. Εφόσον αποδεχθούν τα αδικήματα, τότε θα εφαρμοστούν και οι ποινές. Η Πολιτεία έχει τα όργανα για να προχωρήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί την FIFA. Εκτός από την Ελλάδα και στην Τουρκία και στη Βουλγαρία βλέπουμε τα ίδια προβλήματα στις διαδικασίες. Αν αποδεχθούν ποτέ οι κατηγορίες τότε κοιτάζουμε διάφορες ποινές που ξεκινούν από πρόστιμο έως ισόβιο αποκλεισμό. Επίσης, ακόμα και τρόπαια μπορούν να αφαιρεθούν από τις εμπλεκόμενες ομάδες-πρόσωπα.

Όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, δεν υπάρχουν προβλήματα παράνομου στοιχηματισμού. Υπάρχει μία διαφορετική οπτική εικόνα στον θεσμό, τον οποίο σέβονται όσοι εμπλέκονται. Όταν υπάρχει υπόθεση χειραγώγησης αγώνα, εφαρμόζεται άμεσα ο κανόνας στην Αγγλία και απονέμεται δικαιοσύνη».  

Ν.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ στη "ΔΙΚΗ": «Στην Αυστρία συγχωνεύθηκαν ομάδες για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό»!

Ο στοιχηματικός αναλυτής, Νίκος Παναγόπουλος, αποκάλυψε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» τις κινήσεις που έκαναν στην Αυστρία οι ομάδες για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό.

«Υπήρχε μία ανακοίνωση από την Ομοσπονδία της Αυστρίας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, που ανέφερε ότι θα κάνουμε μία ακόμη καλύτερη συνεργασία με την Sports Radar και για οτιδήποτε συμβεί οι ομάδες θα έχουν μεγάλο πρόβλημα και θα κινδυνεύσουν με άμεσο υποβιβασμό.

Κάποιοι έφυγαν από τις συνθέσεις της ομάδας, υπήρχαν, μάλιστα, και τρεις συγχωνεύεις ομάδων. Ήταν δύο, η μία ανέβηκε από την τρίτη στην δεύτερη κατηγορία και αυτή που ήταν στη δεύτερη, αν συνεχίσει έτσι, με αυτά τα αποτελέσματα, νομίζω ότι είτε θα πέσει από μόνη της, είτε θα την ρίξουν οι Αρχές.

Η Αυστρία είναι πάντως ένα κλικ μπροστά από τις άλλες τέσσερις χώρες στα πειθαρχικά και δεν περίμενε να δει τι θα γίνει σε άλλες χώρες και, φυσικά, εδώ. Νομίζω ότι πρέπει να την πάρουμε οδηγό και να μην περιμένουμε να δούμε πόσοι θα είναι οι κατηγορούμενοι.

Στην Αγγλία παλιά είχαν προβλήματα, τώρα οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν άδειες και οι διαφημίσεις στους αγώνες είναι δεκάδες.

Στην Τσεχία, να πω, ότι ένα ματς της 2ης κατηγορίας, διακόπηκε στο 4-3 όταν κάποιοι είχαν δει ότι είχε παιχτεί το 4-4. Ήταν 4-2, έγινε 4-3 και σηκώθηκε ένα ελικόπτερο και προσγειώθηκε στο κέντρο του γηπέδου. Ήταν πολλά λεφτά με το ακριβές σκορ».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ι.ΜΠΟΥΓΑΣ στη "ΔΙΚΗ": «Όταν η Δικαιοσύνη αργεί, αλλοιώνεται η ετυμηγορία»

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τους αργούς ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης και την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού.

 Αναλυτικά όσα είπε:

 Για την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση Τζήλου: «Οι ρυθμοί απονομής πρέπει να είναι ταχύτεροι και πρόσφατα το Υπουργείο παρενέβη σε ό,τι αφορά την διαδικασία με στόχο να επιταχυνθεί για να συνδέεται η ποινή στη συνείδηση το κόσμου με το αδίκημα. Για να γίνει αυτό πρέπει να θυμάται ο κόσμος το αδίκημα. Μετά από την παρέλευση 5-10 ετών δεν μπορεί να συμβεί αυτό και χάνεται η παιδαγωγική έννοια της ποινής. Βέβαια, πρέπει να πω ότι με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση όλα τα αδικήματα που τελούνται είτε σε αθλητικούς χώρους, είτε κοντά σε αυτούς, έχουν προτεραιότητα, για να είναι γρήγορη η απονομή και να συνδέεται με την ποινή.

 Ο νόμος θεσμοθετήθηκε το 2022 και στην υπόθεση Καμπανού είχαμε πρωτόδικη απόφαση σε λιγότερο από μία διετία, άρα η διάταξη έφερε αποτελέσματα. Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έχουν επιβληθεί ισόβια. Η υπόθεση Λυγγερίδη είναι σοβαρή, είναι πολλοί οι εν δυνάμει κατηγορούμενοι και χρειάζεται προσοχή. Είναι σύνθετη υπόθεση μέχρι να φτάσει στο ακροατήριο».

 Για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού: «Εχουμε μία διαδικασία στο στάδιο της ανάκρισης, δεν έχουμε φτάσει στη δίκη για να δούμε πόσοι θα είναι οι κατηγορούμενοι. Σε κάθε περίπτωση, στον χρόνο που πήγε η υπόθεση στην κύρια ανάκριση, είτε την έπαιρνε η ανακρίτρια που αποχώρησε, είτε ένας άλλος, δεν επέρχεται καμία καθυστέρηση.

 Είναι μία έρευνα που διεξάγεται από την Ιντερπόλ και δεν αφορά μόνο την χώρα μας, αλλά και ακόμη τέσσερις χώρες. Η χρέωση των δικογραφιών δεν γίνεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μπορεί να μην είναι παθογένεια, μπορεί να είναι μία αδυναμία που να έχει να κάνει με την χρέωση στην συγκεκριμένη ανακρίτρια.

 Επειδή οι δικαστές παρακολουθούν τις δικογραφίες, έχουν υπόψιν τους την νομοθεσία και τις βλέπουν κατά προτεραιότητα στο στάδιο της ανάκρισης. Είναι και ο χρόνος και το πόσο σημαντική είναι η κάθε μία. Σε αυτή την υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς, συνδράμουν, φυσικά, και οι Έλληνες για να ερευνηθεί σε βάθος γιατί έχει πολλές πτυχές και απασχολεί και την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

 Η έρευνα, πέρα από την Ελλάδα, έχει απλωθεί σε Σλοβενία, Τσεχία, Σουηδία και Αυστρία, κατά συνέπεια χρειάζονται και πράξεις ανακριτικές που θα λάβουν υπόψιν την έρευνα και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αποδώσει πλημμέλεια στις ελληνικές διωκτικές Αρχές, που πρέπει να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι Έλληνες δικαστές κάνουν σφάλματα».

 Για τους αθλητικούς δικαστές: «Έχει απασχολήσει αυτό το θέμα. Από τα δικαιοδοτικά όργανα ένας μεγάλος αριθμός απασχολείται στα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης. Συνολικά απασχολούνται 42 δικαστές από το Πρωτοδικείο της Αθήνας και περίπου 100 συνολικά. Αυτό αφαιρεί χρόνο από το δικαιοδοτικό έργο των δικαστών και δεν υπάρχει χρόνος πλήρους εξειδίκευσης. Μας απασχολεί το αν πρέπει να αντικατασταθούν από καθηγητές νομικών σχολών και συνταξιούχους δικαστές, για να έχουμε, παράλληλα, και εξειδικευμένη αθλητική δικαιοσύνη και να απαλλαγούν οι δικαστές από αυτές τους τις υποχρεώσεις».

 Για τις ποινές: «Η ελληνική νομοθεσία είναι σοβαρή στις κυρώσεις. Εξάλλου είναι σημαντικοί για το ελληνικό δημόσιο οι πόροι από τις αθέμιτες μεθόδους, αλλά το βασικό είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη να μην κλείνει καμία υπόθεση χωρίς να έχει ερευνηθεί κάθε πτυχή. Η υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού, σε όλα της τα σημεία θα διερευνηθεί πλήρως».

 Για το αν τίθεται θέμα αλλοίωσης του πρωταθλήματος: «Μπορεί παράλληλα και χωρίς να περιμένει να κινηθεί, μαζί με την ποινική διαδικασία, να κινηθεί και η πειθαρχική. Η ποινική κινείται σε άλλο επίπεδο. Είναι μία παράμετρος η αλλοίωση, όμως, οι ανακριτές δεν μπορούν να το έχουν κατά νου. Οφείλουν να καταλήγουν σε έναν συγκεκριμένο χρόνο στο πόρισμά τους. Η πειθαρχική έρευνα που μπορεί να κινηθεί παράλληλα και έχει έναν βαθμό αποδεικτικής ωριμότητας, μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα θέματα».

 Για την έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στην ελληνική δικαιοσύνη: «Μας ανησυχεί η έλλειψη εμπιστοσύνης και η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, πρώτον για να βελτιώσουμε την απονομή και δεύτερον για να την επιταχύνουμε. Προσέξτε όμως. Στο πνεύμα τη ταχύτητας δεν μπορούμε να θυσιάσουμε την πραγματική έρευνα. Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται 170 ύποπτοι. Για κάθε ένα από αυτά τα άτομα πρέπει να γίνει συγκεκριμένη έρευνα, για να καταλάβουν οι δικαστές τι έχει συμβεί. Εμπλέκονται πραγματογνώμονες κι άλλοι άνθρωποι και αυτό φέρνει μία καθυστέρηση. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει υπερβεί τον χρόνο».

 Κατέληξε λέγοντας για την παραβατικότητα των ανηλίκων: «Τα αναμορφωτικά μέτρα είναι μέχρι 15 ετών, μετά σε κάποιες περιπτώσεις είναι σωφρονιστικά. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούν και οι ΠΑΕ για να πετύχουμε τον σκοπό της ειδικής πρόληψης για τα παιδιά που παραβιάζουν τον νόμο. Του Καμπανού και του Λυγγερίδη τα περιστατικά δεν έγιναν εντός αγωνιστικών χώρων, το ιδιώνυμο προβλέπει και για τα αδικήματα εκτός».