powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ":«Μόνο στην υπόθεση του Άλκη έσπευσε η Δικαιοσύνη»

Για την αλλαγή του διαιτητή στο Άρης-Ολυμπιακός και την καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της δολοφονίας Λυγγερίδη μίλησε στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης.

Aναλυτικά όσα είπε:

Για την αλλαγή διαιτητή στο Άρης-Ολυμπιακός: «Ήρθε ο καιρός το ελληνικό ποδόσφαιρο να εκμεταλλευτεί την ευρωπαϊκή παρουσία των ομάδων και την ενδυνάμωση τους. Θα αδικηθεί το ποδόσφαιρο αν δεν καταφέρουμε να νικήσουμε και την τοξικότητα αν ο κάθε παράγοντας βγαίνει και διαμαρτύρεται. Βλέπουμε το λάθος, όμως, και όχι τη διόρθωση του. Το λάθος προφανώς ήταν ότι έβαλαν τον Μαρέσκα. Εγώ στη θέση του Λανουά δεν θα τον έβαζα.

Σε ένα διαφορετικό περιβάλλον δεν θα άλλαζε ο διαιτητής, στην Ελλάδα είναι καλό να μην τρέχουμε να μαζεύουμε τα ασυμμάζευτα. Δεν βγήκε κάποιος να μιλήσει για παρέμβαση Ολυμπιακού απλά κάνουμε υποθέσεις. Δεν ξέρω τι έγινε, βλέπω το αποτέλεσμα που ήταν η αλλαγή του διαιτητή. Είδαμε ένα καλό παιχνίδι με έναν άριστο διαιτητή που μπορεί να έχασε μισή φάση.

Τελειώνοντας το παιχνίδι κρατάμε την καλή εμφάνιση του Άρη και εκείνη που προσπάθησε να δείξει ο Ολυμπιακός. Δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η διαιτησία και θα πρέπει να εκλείψει αυτή η συζήτηση για να το καλό του ποδοσφαίρου. Πρέπει να πεισθούμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Ας πούμε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Πρέπει να καταλάβουμε τι μας ευνοεί και τι όχι. Τα χρήματα που μπήκαν από τα ευρωπαϊκά στα ταμεία τους ήταν σχεδόν το μισό τους μπάτζετ».

Για τη υπόθεση Λυγγερίδη: «Μας στεναχωρεί αυτή η κατάσταση. Το ότι καθυστερεί η δικαιοσύνη δίνει το δικαίωμα στους υπόπτους να διαφύγουν. Αλλά θυμάμαι και την υπόθεση Τζήλου και εκείνη των Κροατών. Μόνο στην υπόθεση του Άλκη η δικαιοσύνη έσπευσε και μπήκαν στη φυλακή. Πώς λειτουργεί το κράτος; Πώς μπορεί να κυνηγήσει τη βία; Πρέπει να μας προβληματίσει ότι υπάρχει τόση καθυστέρηση».

Τέλος, έκλεισε την παρουσία του με το ερώτημα: «Ποια είναι αυτή η αποφασισμένη κυβέρνηση; Έχω φτάσει 60 χρονών, που είναι αυτή η κυβέρνηση που θα πιάσει τον παράγοντα αυτόν;»