powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Πιλάβιος: «Δεν λέμε την αλήθεια για τη βία»

Του Θάνου Mπλούνα

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Σ. Πιλάβιος, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ, μιλώντας για τον Ρεχάγκελ, τη διαιτησία, τον «παράνομο στοιχηματισμό», τη βία, την κόντρα των «αιωνίων», την ΑΕΚ και για τη Σούπερ Λίγκα. Τα κυριότερα όσων είπε είναι τα ακόλουθα:
- Για τα προσόντα του προέδρου της ΕΠΟ: Να προσπαθεί να συγκεράσει πολλές φορές απόψεις. Σε αυτό που έχω βρει μεγάλες δυσκολίες είναι να προσπαθήσω να δώσω μια νέα νοοτροπία στον χώρο. Και σε αυτό δεν ξέρω αν τα έχω καταφέρει...
- Για την παραμονή Ρεχάγκελ: Θα συζητήσω με τον προπονητή πρώτα και μετά θα μπορέσουμε να δούμε τι θα γίνει διότι σε μια σχέση υπάρχουν δύο μέρη και όχι ένα.
- Για τη διαιτησία: Στον αγωνιστικό χώρο δεν θα υπάρξει ποτέ το τέλειο. Στην Ελλάδα έχουμε βρει το εύκολο θύμα: τον διαιτητή. Είναι αυτός που φταίει επειδή πέσαμε κατηγορία, επειδή πήραμε το πρωτάθλημα ή δεν το πήραμε… Πρέπει οι παράγοντες ν' αφήσουν τη διαιτησία ήσυχη. Εδώ υπάρχει μια νοοτροπία χρόνων που λέει ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα και για όλα φταίει ο διαιτητής.
- Για τη βία: Οταν αποφασίσουμε όλοι τι πραγματικά θέλουμε τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας. Αν νομίζουμε ό, τι θέλουμε, αν λέμε ό, τι θέλουμε, τότε ποτέ δεν θα γίνει τίποτα. Αν καταλάβουμε τι θέλουμε, έστω κι αν αυτό δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση, θεωρώ ότι θα βρούμε μια κάποια λύση. Οταν όμως δεν λέμε την αλήθεια μεταξύ μας τότε δεν μπορεί ποτέ να βρεθεί λύση. Σε αυτή τη φάση θεωρώ πως είμαστε τώρα.
- Για την κόντρα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού: Η κόντρα όσο είναι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους είναι πολύ θεμιτή.
- Για την ΑΕΚ: Δεν έχω απόλυτη γνώση αυτού του θέματος. Θα ήθελα η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της…
- Για την εκλογή του προέδρου στη Σούπερ Λίγκα και τα σενάρια περί απορρόφησής της από την ΕΠΟ: Οταν τέσσερα χρόνια υπάρχει ομοφωνία στην εκλογή προέδρου δεν είναι ωραίο τώρα να υπάρχουν τέτοιες διαφωνίες. Από κει και πέρα η Σούπερ Λίγκα είναι ζωντανός οργανισμός… Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται (σ. σ. περί απορρόφησης) και κακώς γράφτηκαν. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα να κάτσω να πω ότι θα απορροφήσω τη Σούπερ Λίγκα μονομερώς.
- Για τον «παράνομο στοιχηματισμό»: Ο φάκελος ή οι φάκελοι παίρνουν τον δρόμο τους αλλά το θέμα είναι τι γίνεται όχι στο παρελθόν αλλά στο μέλλον. Κάναμε την πρότασή μας και είμαι έτοιμος να συζητήσω οποιαδήποτε αντιπρόταση. Αν λέγεται ανεξάρτητη επιτροπή ή αν λέγεται νομοσχέδιο είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή