powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ξενομανία

Ο Αγγλος συγγραφέας του 19ου αιώνα Τζορτζ Μπόροου θεώρησε στις μέρες του ότι «η μετάφραση είναι απλώς μία κακή ηχώ των αυθεντικών λόγων ή κειμένων».
Στην εποχή μας, πάντως, στην πατρίδα του, οι... χαμένες στη μετάφραση ομάδες της Πρέμιερσιπ προκαλούν κραυγές. Δέκα χρόνια μετά την Τσέλσι, η οποία στις 26/12/1999 έγινε η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε εναντίον της Σάουθαμπτον δίχως κανέναν Αγγλο στην 11άδα, ο αγώνας της περασμένης Τετάρτης ανάμεσα στην Πόρτσμουθ και την Αρσεναλ ήταν ο πρώτος στην ιστορία δίχως κανέναν ντόπιο και στις δύο βασικές συνθέσεις!!!
Ο τεχνικός της Μπλάκμπερν, Σαμ Αλαρνταϊς, προειδοποίησε πως η ξενομανία «θα προκαλέσει ένα ζοφερό μέλλον». Αν και ο ομόλογός του της Σάντερλαντ, Στιβ Μπρους, εξήγησε ότι «δεν παράγουμε παίκτες όπως παλιά και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να βρούμε αθλητές από το εξωτερικό».
Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, επιμένει (θεωρητικά) στον νόμο «6-5», βάσει του οποίου κάθε 11άδα θα έχει μόνο 5 ξένους, όμως δεν μπορεί να τον εφαρμόσει, γιατί αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί εργασίας... Ο κόουτς της Ιπσουϊτς, Ρόι Κιν, τόνισε πως «ο (σ.σ.: ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας) Φάμπιο Καπέλο πρέπει να ανησυχεί», αλλά, σαν Ιρλανδός, κατέληξε πως «εμένα το θέμα δεν με κρατά ξύπνιο τα βράδια»!
ΠΗΓΗ: ethnosport.gr