powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μάθουν από Γερουλάνο-Καστανίδη ποια είναι τα 25 ύποπτα ματς!

ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τον χαρακτηρισμό από την UEFA αγώνων των Ελληνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ως ύποπτα για στήσιμο.

Η ερώτηση έγινε απο τους Γ.Αμοιρίδη,Χρ.Μαγκούφη,Τ.Σιδηρόπουλο,Γ.Χαραλαμπόπουλο,Ν.Ζωϊδη,Ι.Δριβελέγκα,Μ.Σκουλάκη, Α.Μακρυπίδη, Αθ.Χανταβά,Θ.Ρομπόπουλο, απευθύνεται στους Υπουργούς Πολιτισμού και Δικαιοσύνης και έχει ως εξής:

"Κοι Υπουργοί

Στον ημερήσιο τύπο της Παρασκευής 19-3-2010 υπάρχουν δημοσιεύματα για την αποστολή τριών φακέλων από την UEFA στην Ελληνική ομοσπονδία (ΕΠΟ) που περιέχουν αναφορά για 25 Ελληνικά ματς. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα 25 αυτά ματς η UEFA τα χαρακτηρίζει από ύποπτα ως διεφθαρμένα.
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ όφειλε ως θεσμικός εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου να αποστείλει τους φακέλους στην αθλητική δικαιοσύνη. Αντ’ αυτού υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και ότι δεν μπορεί να διασύρει ανθρώπους χωρίς να έχει αποχρώσες ενδείξεις, δεν προχωρά σε ενέργειες που θα προστατεύσουν τον θεσμό του ποδοσφαίρου, τους φιλάθλους, αλλά και τους πολίτες που συμμετέχουν στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ».

Κύριοι Υπουργοί

Επειδή η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και η αξιοπιστία των θεσμών είναι κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης επειδή σε άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πρόβλημα, ζητήθηκε η παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ερωτάσθε:
1.Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στο σοβαρό αυτό θέμα ;
2.Αν τα μέλη του Κοινοβουλίου έχουν την δυνατότητα ενημέρωσης για το περιεχόμενο των φακέλων".