powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Aίμα στο ΣΕΦ, όπως το ΄99

Η εικόνα που ξημέρωσε στο ΣΕΦ θύμιζε αυτήν του 1999. Τότε ο Παναθηναϊκός του Σούμποτιτς κατάφερε να «σπάσει» το πλεονέκτημα της έδρας του Ολυμπιακού και να πάρει το πρωτάθλημα στον πέμπτο αγώνα μέσα στο ΣΕΦ.

Άνθρωπος που ήταν και τότε και τώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως εργαζόμενος μίλησε για την εικόνα που υπάρχει έπειτα από τον τέταρτο τελικό: «Μόνο πριν από 11 χρόνια είχαν γίνει καταστροφές που ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Τότε ήταν ο πέμπτος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός και υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων».

Και συνεχίζει: «Ακόμη και σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα σε κάποια σημεία του σταδίου ήταν βαριά και υπήρχαν αναθυμιάσεις από δακρυγόνα. Σε διάφορα σημεία του γηπέδου υπάρχουν ίχνη από αίμα που οφείλονται στην προσπάθεια κάποιων να ξηλώσουν τις εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια»!

Η σημερινή εικόνα του ΣΕΦ περιλαμβάνει τα εξής:

- Εκατοντάδες σπασμένα καθίσματα πολλά από τα οποία είναι ριγμένα εντός αγωνιστικού χώρου

- Σπασμένα τζάμια που βρίσκονται στις εισόδους του σταδίου

- Εκτεταμένες καταστροφές στις τουαλέτες. Σπασμένες λεκάνες και πλακάκια

- Ξηλωμένα καρτοτηλέφωνα παλαιού τύπου

- Σπασμένοι κρουνοί

- Σκισμένες κουρτίνες

Από όλα αυτά δεν πειράχτηκε τίποτα αφού η καταγραφή των ζημιών και η αποτίμησή τους θα γίνει αύριο επειδή χρειάζεται η παρουσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα πληρώσει τις καταστροφές.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έγιναν στο χώρο πάνω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και στο πέταλο που βρίσκονταν οι φανατικοί του Ολυμπιακού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζημιές υπέστη και το δίχτυ 25 (ύψος) χ 15 (μήκος) που για πρώτη φορά τοποθετήθηκε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας.
ΠΗΓΗ: SoccerPlus.gr