powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επιχειρηματικός σύμμαχος του Βγενόπουλου ο νέος αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού

Εκτός από πρόεδρος της Wind Hellas και δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη στη νέα εποχή που ανατέλλει για τον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Κομινάκης είναι και σύμμαχος του «πράσινου» Ανδρέα Βγενόπουλου σε επιχειρηματικό βέβαια επίπεδο.

Οι οικονομικοί αναλυτές, άλλωστε, έχουν να θυμούνται πως τον Οκτώβριο του 2008 άλλαξαν τα δεδομένα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τραπεζικών υπηρεσιών μετά τη στρατηγική συνεργασία των Marfin Investment Group (MIG), Marfin Popular Bank (MPB) και Wind Hellas.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, μάλιστα, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες κοινές εμπορικές δραστηριότητές τους: 1. Νέα προϊόντα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για επιχειρήσεις, 2. αποκλειστικές υπηρεσίες ICT για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 3. κοινές προσφορές τραπεζικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων.

Επ’ αυτού μάλιστα είχε τοποθετηθεί και ο Σωκράτης Κομινάκης (τότε ως διευθύνων σύμβουλος της Wind) επισημαίνοντας «προσφέρουμε στις επιχειρήσεις για πρώτη φορά ένα πακέτο υπηρεσιών σύγκλισης πληροφορικής και επικοινωνιών που υλοποιείται χάρη στην τεχνογνωσία, τις υποδομές και τις επενδύσεις που οι τρεις όμιλοι ξεχωριστά διαθέτουν και πλέον συνενώνουν προς όφελος των πελατών τους». Ο πρώτος πελάτης μάλιστα αυτής της συνεργασίας ήταν ο όμιλος της MIG, δεδομένου ότι απολάμβανε ένα μικρό ιδιωτικό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Ενα από τα κυριότερα στοιχεία αυτής της συνεργασίας ήταν πως δημιουργήθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο από σημεία πώλησης (περισσότερα από 1.000 σε όλη την Ελλάδα) που θα εξυπηρετούσε και τις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές για να διαθέσουν προϊόντα ή να παρέχουν υπηρεσίες.
ΠΗΓΗ:goalday.gr