powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Υποψίες για σικέ στον τελικό του κυπέλλου Κροατίας

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Κροατία ύστερα από τις αποκαλύψεις αθλητικών εφημερίδων ότι ο περσινός τελικός Κυπέλλου (2009) ανάμεσα σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Χάιντουκ ήταν στημένος από γραφεία στοιχημάτων της Ασίας έναντι του ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την «Sportske Novosti», οι άνθρωποί της έχουν στα χέρια τους έγγραφα από τις εισαγγελικές αρχές της Κροατίας, τα οποία ενοχοποιούν στελέχη της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και διαιτητές. Η συγκεκριμένη πηγή αναφέρει ότι κρίσιμες πληροφορίες για το θέμα έδωσαν στις κροατικές αρχές ερευνητές από τη Γερμανία.

Στο μεταξύ, άλλη μια καθημερινή εφημερίδα, η «Jutarnji List», διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι ο τελικός στήθηκε από τη «στοιχηματική μαφία».

Η Ντιναμό πανηγύρισε τη νίκη στην αναμέτρηση της 13ης Μαϊου 2009 με σκορ 3-0, αλλά μόνο αφού ο διαιτητής Μπρούνο Μάριτς καταλόγισε ένα πέναλτι στους νικητές και απέβαλε δύο παίκτες της Χάιντουκ από το πρώτο ημίχρονο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατονομάζει τον διευθυντή αθλητικών δραστηριοτήτων και ισχυρό άνδρα της Ντιναμό, Ζόραν Μάμιτς, του οποίου ο αδελφός, ο Ζντράβκο, είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου, ως έναν από τους βασικούς διοργανωτές του «στησίματος».

Επίσης, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Άντε Σάπινα, ο οποίος καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο σε 35 μήνες φυλάκισης, ως ο ιθύνων νους πίσω από το «στήσιμο» αγώνων στη Γερμανία το 2004.

Σύμφωνα με την «Sportske Novosti», αυτοί φέρονται να δωροδόκησαν τον Μάριτς, αλλά εμπλέκουν στην υπόθεση και άλλα στελέχη του ποδοσφαίρου, καθώς και μεσάζοντες.
ΠΗΓΗ:sentragoal.gr