powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Oι αδελφοί Σάπινα έστησαν και το Ντιναμό-Αρσεναλ (0-3)!

Eνώπιον της εισαγγελίας του Μπόχουμ που ερευνά ως ύποπτους 270 ευρωπαϊκούς αγώνες, βρέθηκε πριν από δέκα ημέρες ο τερματοφύλακας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ιβάν Τούρινα.

Την αποκάλυψη έκανε χθες ο αναπληρωτής πρόεδρος του συλλόγου Ζντάβκο Μάμιτς επιτιθέμενος στα ΜΜΕ για τη διάσταση που έδωσαν στις έρευνες που γίνονται για τον τελικό κυπέλλου Ντιναμό – Χάιντουκ και την εμπλοκή του αδερφού του.

Συγκεκριμένα είπε: «Μέρος των ίδιων ερευνών αποτελεί και η κλήση του τερματοφύλακα Ιβάν Τούρινα επειδή ο αγώνας Ντιναμό - Άρσεναλ (0-3) θεωρείται ύποπτος και ερευνάται. Κλήθηκε σαν μάρτυρας και μια από τις ερωτήσεις που του έγινε ήταν αν πήγα στα αποδυτήρια και του είπα να αφήσει το ματς».

Το παιχνίδι έγινε το 2006 στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sportskenovosti.hr στις εξέδρες βρισκόταν τα αδέρφια Άντε και Μίλαν Σάπινα, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία των Γερμανικών αρχών κέρδισαν από αυτό το παιχνίδι 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από την Κροατία ενημέρωσε ότι η Ντιναμό γιόρτασε την ήττα της κερδίζοντας 2 εκατομμύρια ευρώ!

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι το συνολικό ποσό που κερδήθηκε ήταν 5 εκατομμύρια ευρώ και υποπτεύονται ότι ρόλο στη ιστορία έπαιξαν παράγοντες της Ντιναμό που πήγαν στα αποδυτήρια και μίλησαν στους παίκτες.

Η απόδοση του τερματοφύλακα Τούρινα ήταν τραγική όπως και οι ενέργειές του στα τρία γκολ που δέχτηκε.

Διαιτητής του αγώνας ήταν ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι Κύρος Βασάρας, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή και στο όνομά του δεν γίνεται καμία αναφορά στα δημοσιεύματα. Το στήσιμο σύμφωνα με τις γερμανικές άρχες φέρεται να έγινε από τα αδέρφια Σάπινα και τους παράγοντες του Κροατικού συλλόγου.
ΠΗΓΗ:SoccerPlus.gr