powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

O Πιλάβιος ελέγχει πλέον τη διαιτησία

Κάθε καλοκαίρι πέρα από τις μεταγραφές και τα αποτελέσματα στα φιλικά, ένα σχετικά ασφαλές κριτήριο για το πώς θα πάνε τα πράγματα στο νέο πρωτάθλημα σε επίπεδο ισχυρών –δηλαδή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού – είναι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και ο πίνακας διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Ο νέος πίνακας θα ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου. Όμως τα πρόσωπα που θεσμικά θα διοικήσουν στη νέα σεζόν τη διαιτησία ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Άρα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα.

Το πρώτο και βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι φέτος η ΚΕΔ και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας είναι πρόσωπα που επελέγησαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, οι διοικήσεις σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό άλλαξαν και αυτοί που ανέλαβαν δεν ασχολήθηκαν με τα πρόσωπα που θα μπουν στην ΚΕΔ.

Πέρυσι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Υπήρχε μέλος της επιτροπής που για να είναι νόμιμο, η ΕΠΟ αναγκάστηκε να αλλάξει τον κανονισμό που μόλις είχε τροποποιήσει ώστε να ταιριάζει στα μέτρα του νέου μέλους!

Αντί το μέλος της ΚΕΔ να πληροί να κριτήρια του κανονισμού, ο κανονισμός προσαρμόστηκε στα προσόντα του μέλους της ΚΕΔ που έπρεπε πάση θυσία να μπει στην επιτροπή…

Φέτος, λοιπόν, ο Σ. Πιλάβιος έφτιαξε την ΚΕΔ με δικά του υλικά. Αντικατέστησε όσους δεν είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του και κράτησε τους υπόλοιπους.

Κράτησε τον Βασίλη Τεροβίτσα ως υπεύθυνο για τη Σούπερ Λίγκα. Καθαρά προσωπική επιλογή.

Πήρε τον Γιώργο Γιαννόπουλο από συνεργάτη του Βασάρα στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Διαιτησίας και τον έβαλε στην ΚΕΔ υπεύθυνο για τη Β’ και Γ’ Εθνική.
Καθόλου τυχαία επιλογή. Αφενός ο Γιαννόπουλος είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πιλάβιου –ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΚΕΔ όταν ο Πιλάβιος αποφάσισε να ξηλώσει τον Ψυχομάνη- και αφετέρου του αναθέτει το δύσκολο και γεμάτο ιδιαιτερότητες πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στον οποίο συγκεντρώνεται ο ανθός του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Ο Θανάσης Μπριάκος δεν είναι δική του επιλογή (έτσι δικαιολογείται και ο τίτλος του άρθρου). Υπό την έννοια ότι δεν είναι πρόσωπο με το οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και το γνώριζε. Γι’ αυτό και τοποθετήθηκε στη Δ’ Εθνική παρότι και διεθνής διαιτητής υπήρξε και διεθνής παρατηρητής έγινε αφότου σταμάτησε τη διαιτησία το 2007.

Ο Κ. Βασάρας είναι για τον Πιλάβιο ο ιδεώδης άνθρωπος για να εκσυγχρονίσει τη διαιτησία, να την οργανώσει, να την βελτιώσει αλλά και να την βοηθήσει σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Η θέση του ισχυροποιήθηκε αφού πλέον θα έχει λόγο στους ορισμούς διαιτητών και στον καταρτισμό πινάκων. Η συγκατοίκηση με τον Τεροβίτσα ενδέχεται να είναι εκρηκτική, όμως αποφασίστηκε για να κρατηθούν εσωτερικές ισορροπίες στην ομοσπονδία.

Συμπερασματικά, μετά από πολλά χρονιά οι μεγάλες ομάδες δεν αναμείχθηκαν στην στελέχωση της ΚΕΔ. Αυτό είναι υγιές. Γεμίζει, όμως ευθύνες, τόσο τον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και τα πρόσωπα – επιλογές του.

Διότι τώρα πλέον θα ξέρουμε που θα απευθυνθούμε…
ΠΗΓΗ:SoccerPlus.gr