powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ιδού που διαφωνεί η ΕΠΟ

1) Απαγόρευση μεταγραφών
Στο νέο νόμο προβλέπεται απαγόρευση μεταγραφών στις ομάδες που δεν έχουν ρυθμίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η ΕΠΟ θεωρεί ότι η απαγόρευση μεταγραφών στις ομάδες μπορεί να επιβάλλεται μόνο από την ίδια.
2) Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού
Η ΕΠΟ θέλει να αφαιρέσει το δικαίωμα της επιτροπής να μη χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και προτείνει να έχει δικαίωμα διάλυσης των ΠΑΕ εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
3) Διαρκή Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας
Η ΕΠΟ είναι αντίθετη στην αλλαγή τόπου τέλεσης αγώνα με υπουργική απόφαση έπειτα από εισήγηση της ΔΕΑΒ αλλά και με πρόστιμα στις διοργανώτριες αρχές και στις ΠΑΕ εφόσον παραβιάζονται αποφάσεις όπως η μη χορήγηση εισιτηρίων ή η απαγόρευση μετακίνησης.
4) ΔΣ ΕΠΟ
Στο νέο νόμο προβλέπεται η μείωση των μελών του ΔΣ της ομοσπονδίας από 21 σε 15, κάτι που βρίσκει αντίθετη την ΕΠΟ.
5) Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού
Η ΕΠΟ διαφωνεί με την πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία το ΕΣΑΣ καταρτίζει το πρόγραμμα του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού ανά τετραετία, αφού θεωρεί ότι ο σχεδιασμός γίνεται από την ίδια και τη FIFA
6) Πρόστιμα
Προβλέπονται πρόστιμα στις διοργανώτριες αρχές, τις ΠΑΕ και τα φυσικά πρόσωπα για παραβίαση διατάξεων που αφορούν την αντιμετώπιση της βίας, την άδεια καταλληλότητας των αγωνιστικών χώρων κ.α.