powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Άρχισε η πειθαρχική έρευνα για το βούλευμα των 28

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ άρχισε τη διαδικασία πειθαρχικής διερεύνησης για το βούλευμα των 28. 
Πρόκειται για την υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημμεληματικής σύστασης συμμορίας που θα εκδικασθεί στις 20 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. 
Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης αρμοδιότητάς του, εξετάζει από τις 6 Νοεμβρίου ενδεχόμενη παράβαση διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας. 
Η ερευνήτρια Παναγιώτα Σπανού θα εισηγηθεί ενδεχόμενες πειθαρχικές κυρώσεις  για τα 28 φυσικά πρόσωπα και για τις ομάδες που εμπλέκονται. 
Ήδη εστειλε τα σχετικα εγγραφα στους ελεγχόμενους παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές.

ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΒΙΤΟΡ ΠΕΡΕΪΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΘΥΡΑ 13
Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή για τη χειρονομία του προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, στον αγώνα της Λεωφόρου που έγινε το Φεβρουάριο του 2015. Ο Πορτογάλος τεχνικός τιμωρήθηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για υποκίνηση βίας. Ο Βίτορ Περέιρα περίπου μιάμιση ώρα πριν το ντέρμπι, βγήκε για την καθιερωμένη βόλτα στο γήπεδο μαζί με κάποιους από τους παίκτες τους. Για άγνωστο λόγο κατευθύνθηκε μπροστά στη θύρα 13, οι οργανωμένοι οπαδοί άρχισαν να του πετούν αντικείμενα και ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε μια χειρονομία, μπαίνοντας μέσα στα δίχτυα της εστίας. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ Π.Δ.Ε. ΣΤΗΝ ΕΠΟ
Σε επταμελή προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ, προσανατολίζεται η UEFA. Μάλιστα θα διατηρήσει στη θέση του προέδρου τον Βαγγέλη Γραμμένο και στη θέση του γραμματέα τον Αλέξη Δέδε. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα είναι εκπρόσωποι των 4 μεγάλων ομάδων (Βig – 4) και ένας αξιωματούχος της ΓΓΑ. Πάντως, οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί γιατί προκύπτουν και νομικά ζητήματα. Άλλωστε η σημερινή αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ δεν εμφανίζει κωλύματα παραγόντων, όπως συνέβη με τη διοίκηση Γκιρτζίκη.

SPORTRADAR: ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 19ΧΡΟΝΟΥΣ!
Και για το Πρωτάθλημα U19 της Super League έφτασε ύποπτος φάκελος! Η Εταιρεία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης Sportradar θεωρεί χειραγωγημένο τον φετινό αγώνα Ξάνθης – Βόλου που έγινε στο πλαίσιο της κατηγορίας των 19χρονων ποδοσφαιριστών. Ηδη ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διερευνά την υπόθεση.