powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης αποκαλεί "υπανθρώπους" τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Η ",Δίκη στο Open" αποκάλυψε μια απίστευτη δημόσια συνομιλία του αθλητικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Προ τετραετίας ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Νούλης συνομιλώντας με φίλους του στο Facebook, αποκάλεσε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ "υπανθρώπους"! 
Ο κ.Νουλης είναι από την αρχή της χρονιάς ο αρμόδιος αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης και επιλαμβάνεται όλων των αθλητικών ποινικων αδικημάτων της πόλης. 
Συγκεκριμενα, ο κ.Νούλης στη συνομιλία που αποκαλύφθηκε, αναφέρεται στη θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "...είναι η περιγραφή της θεωρίας της εξέλιξης: από πίθηκος, άνθρωπος και μετά ο λέων (έμβλημα) της Athletic Bilbao. Ο μπερές είναι το κλασικό αξεσουάρ της βασκικης ενδυμασίες". 
Απαντά ο φίλος του: "Μ' αρέσουν οι επεξηγήσεις, διορθώνονται..." 
 Παρεμβαίνει άλλο φίλος του: "Η αρχή της εξέλιξης είναι οπαδός του μπαοκ σε λευκό;"
 Και απαντά ο σημερινός αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης: 'Ο Παοκτσής Γιώργο μου δεν είναι άνθρωπος. Είναι υπάνθρωπος". 
Είναι προφανές ότι προκύπτει ζήτημα δικαστικής ευπρέπειας, καθώς πρόκειται για δημόσια συνομιλία, ακόμη κι αν υποστηριχθεί ότι ήταν ένας οπαδικός αστεϊσμός.

SPORTRADAR: "ΧΕΙΡΑΓΩΓΉΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ U19 ΞΑΝΘΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"
Και δεύτερο ματς της κατηγορίας U19 εντόπισε η Sportradar. Η Εταιρία Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης απέστειλε φάκελο τόσο στην UEFA, όσο και στην ΕΠΟ στον οποίο περιλαμβάνεται έκθεση για τον αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2019. Προκύπτουν ενδείξεις στοιχηματικής απάτης  και ήδη ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών. Ο αγώνας έληξε 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού.


ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
 Στην έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το βούλευμα των 28, δεν περιλαμβάνονται μόνο φυσικά πρόσωπα. Η ερευνήτρια της Επιτροπής πρωτοδίκης Παναγιώτα Σπανού απέστειλε σχετικό έγγραφο και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αρμοδιότητάς της. Η κ. Σπανού εξετάζει την υπόθεση της κακουργηματικής αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων και της πλημελληματικής σύστασης συμμορίας και ενδέχεται να εισηγηθεί πειθαρχικές κυρώσεις για 13 από τα 28 φυσικά πρόσωπα, αλλά και για ομάδες. Μετά την αποστολή του εγγράφου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα ακολουθήσει η εισήγηση της ερευνήτριας στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση υπό την προεδρία της ανακρίτριας διαφθοράς Γλυκερίας-Λουΐζας Ιωαννίδου. Ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που είναι εναρμονισμένος με τον αντίστοιχο της FIFA, προβλέπει για τα φυσικά πρόσωπα (παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές) μέχρι και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, ενώ για τις εμπλεκόμενες ΠΑΕ από αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό.   


ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
 Η υπόθεση των Golden Boys της ΕΠΟ ξετυλίγεται στη δικογραφία που ερευνά ο Δ’ Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Γκιόκας. Η δικαστική έρευνα περιλαμβάνει εισαγγελική αναφορά για τους μισθούς αξιωματούχων της ΕΠΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μισθός υψηλόβαθμου υπαλληλου που το 2016 υπερέβαινε τα 150.000 ευρώ ετησίως. Παράλληλα ο ανακριτής ερευνά έναν πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και δύο πρώην ταμίες της Ομοσπονδίας (ο ένας εκ των οποίων είναι μέλος της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής) για κακουργηματική απιστία και υπεξαίρεση. Επίσης ερευνώνται και άλλα στελέχη της ΕΠΟ, αλλά και εκπρόσωποι εταιρίας που είχε συμβληθεί με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Προηγήθηκε διαβιβαστικό του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη με τις υπέρογκες αμοιβές αξιωματούχων της ΕΠΟ. Η προκαταρκτική διενεργείται μετά από εντολή της εισαγγελέως εφετών και εποπτεύουσας της Δίωξης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  Βιργινίας Σακελλαροπούλου ως εξαιρετικώς επείγουσα.


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ NOOR ONE 

Ο ανακριτής Γιάννης Πετρόπουλος αναλαμβάνει την υπόθεση της παράλληλης έρευνας του Noor One. Το αίτημα αποχής του απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά. Μειοψήφισε η πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου Μαρία Σκουλάξινου. Ο κ. Πετρόπουλος είχε θέσει ζήτημα εξαίρεσής του από την ανακριτική διαδικασία με το αιτιολογικό ότι είναι υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου. Είναι ο τρίτος ανακριτής που αναλαμβάνει την υπόθεση και ο μόνος που μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.