powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Εντολή Αρείου Πάγου για κατεπείγουσα έρευνα στην ΕΕΑ - Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοϊ, αίρεται το τηλεφωνικό απόρρητο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έδωσε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη να διερευνηθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. 

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Ιωαννίδη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η υπόθεση που αποκάλυψε η «Δίκη στο Open», να μπει εξονυχιστικά  στο δικαστικό μικροσκόπιο και εφόσον κριθεί, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους. 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως και μέχρι το… κόκκαλο». 

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε τη δικογραφία σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης και όχι σε αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου. 

Ελέγχεται η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). 

Δεν αποκλείεται επέκταση της δικαστικής έρευνας και για άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία – δωροληψία