powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Γεραπετρίτικα στο Διαιτητικό

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ Γιώργος Παναγοπουλος εκπροσωπωντας τα μέλη της Λάμπρο Κεφαλουκο και Marcello Damiano στην υπόθεση διεκδίκησης του 50% των οφειλομενων από το 2012 κατά της ΠΑΕ Ιωνικός να , ξεκίνησε την αγόρευσή του με την ταυτόχρονη σχεδόν δήλωση του Υπουργού Επικρατείας για να καταδείξει στον Πρόεδρο την υποχρεωτική εφαρμογή των διεθνών και εσωτερικών κανονισμών περί αθλητικης διαδοχής, προκειμένου να αποφευχθεί νέα τιμωρία της ΕΠΟ αλλά και της νέας ΠΑΕ Ιωνικός. 

Ιδού και το υπόμνημα των ποδοσφαιριστων:

"Επί της συζητουμενης αίτησης μας κι επιπροσθέτως σε όσα εκτίθενται στο εισαγωγικό δικογραφο μας, σημειώνουμε εμπροθεσμως και τα εξής:

1.Το άρθρο 45 του Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τα άρθρα 4 και 5 του ΚΑΠ υποχρεώνει την καθ'ης ΠΑΕ σε καταβολή του 50% της οφειλής νομιμοτοκως. 

2.Το Διαιτητικο Δικαστήριο Σας πρέπει να εφαρμόσει αυτές τις διατάξεις στα πλαίσια του αυτοδιοικητου της ΕΠΟ, χωρίς να τις εξαρτήσει με το άρθρο 111 του Αθλητικού Νόμου, όπως ισχύει σήμερα με τα άρθρα 66 παρ. 4 του Ν. 4410/2016 και 10 του Ν. 4479/2017.

3.Το Διαιτητικο Δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να τηρεί τους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς και δεσμεύεται αυτοδικαίως από τους διεθνείς κανονισμούς και τις αποφάσεις της FIFA. 

4.Επειδή την τελευταία φορά που το Διαιτητικο Δικαστήριο έκρινε με την απόφαση 4/2020αντίθετα αναμιγνυοντας τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου στην υπόθεση ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ, τα αποτελέσματα ήσαν ολέθρια για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, καθώς η Πειθαρχικη Επιτροπή της FIFA θεώρησε οτι η απόφαση σας ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ με τις αποφάσεις των οργάνων της και καταδίκασαν με βαρυτατες κυρώσεις τόσο την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, όσο και την ίδια την ΕΠΟ. 

5.Ειναι προφανές οτι η πάγια νομολογία της FIFA δεν πρόκειται να αλλάξει και θα συνεχισθεί και στις υπόλοιπες εκκρεμείς υποθέσεις των ελληνικών ομάδων, όπως συνέβη με τον Άρη και τον Ασπρόπυργο. 

6.Στην πρόσφατη απόφαση Kingsley κατά ΠΑΕ ΑΡΗΣ η αρμόδια επιτροπή της FIFA έκρινε εκ νέου οτι υπάρχει αθλητική διαδοχή των χρεών μεταξύ ΠΑΕ, όταν αυτές έχουν την ίδια ή παρεμφερή επωνυμία, το ίδιο σήμα, την ίδια έδρα, την ίδια διεύθυνση, την ίδια ιστορία, το ίδιο φίλαθλο πελατειακο κοινό κλπ. 

7.Επειδη αποτελεί παράβαση του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ η ανιση μεταχείριση μεταξύ των Αλλοδαπών ποδοσφαιριστων που δικαιώνονται από όργανα της FIFA και των Ελλήνων κι αλλοδαπών που δικαιώνονται από την ΠΕΕΟΔ και το Δικαστήριο Σας και δεν μπορούν να εκτελέσουν τις αποφάσεις σας. 

8.ΕΠΕΙΔΗ η ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ υποβιβασθηκε την ίδια εποχή που υποβιβασθηκε και η ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ που πρόσφατα υποχρεώθηκε από την FIFA να πληρώσει χρέος της παλιάς ΠΑΕ. 

8.ΕΠΕΙΔΗ κατά τον χρόνο που υποβιβασθηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα η τότε ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, ήδη είχε υποχρεωθεί από την FIFA η ΕΠΟ να ενσωματώσει με την από 24.6.2009 απόφαση του ΔΣ της, στο Καταστατικό και στους κανονισμούς της διάταξη περί αθλητικης διαδοχής! 

9.ΕΠΕΙΔΗ η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων διέταξε με την από 31.1.2020 απόφαση της τις νέες ΠΑΕ να πληρώσουν τις οφειλές τους, βάσει του άρθρου 45.

10.ΕΠΕΙΔΗ παράνομα, αόριστα, αναιτιολογητα και καταχρηστικα η Διεύθυνση Αδειοδότησης της ΕΠΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ανέστειλαν λόγω της πανδημίας την εφαρμογή του άρθρου 45. 

11.ΕΠΕΙΔΗ διορθώνουμε παραδεκτα τα αιτουμενα επιδικασθεντα ποσά, καθώς το ορθό ποσό για τον πρωτο εξ ημών είναι 38.956€ και για τον δεύτερο είναι 20.000 € νομιμοτοκως συν τις δικαστικές δαπάνες. 


ΕΠΕΙΔΗ προσαγω κι επικαλούμαι τα εξής έγγραφα :
1.Αποφαση ΠΕΕΟΔ /ΕΠΟ,
2.Αποφαση Τακτικού Διαιτητικου Δικαστηρίου που επέβαλε ποινή 
3.Αποφαση Τακτικού Διαιτητικου Δικαστηρίου της ΕΠΟ που ενεργοποίησε την επιβληθείσα ποινή
4.Αποφαση από το 2009 του ΔΣ της ΕΠΟ που ενσωμάτωσε την διεθνή αρχή της αθλητικής διαδοχής στο εσωτερικό ποδοσφαιρικό δίκαιο μας. 
5.Δημοσιευματα για την πάγια νομολογία της FIFA με πρόσφατες τις αποφάσεις για ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΠΑΕ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ. 


           ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
Και όσους προσθέσουμε κατά την ακροαματική διαδικασία 

                   ΣΑΣ ΖΗΤΩ 

1.Να κάνετε δεκτή τυπικά και ουσιαστικά την αίτηση μας, 
2.Να απορρίψετε τις ενστάσεις της αντιδίκου ΠΑΕ και
3.Να επιβαλλετε τις προβλεπομενες πειθαρχικες κυρώσεις".