powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΧΥΔΑΙΕΣ ΑΦΙΣΕΣ: Ισχυρίστηκαν ότι τις μάζευαν για οικολογικούς λόγους!

Οπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", "εξ απαλών ονύχων" συνεχίζεται εδώ και δυο μήνες η δικαστική έρευνα, για τις αφίσες, στις οποίες εν είδει επικήρυξης, αναγράφονταν χυδαία συνθήματα, με τα πρόσωπα τεσσάρων αθλητικών συντακτών και ενός δικηγόρου, που μετείχαν σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή.

Οι τέσσερεις νεαροί, που εντοπίστηκαν από την αστυνομία, ξημερώματα στις 18 Μαίου, να επιβαίνουν σε Ι.Χ αυτοκίνητο με 222 τέτοιες αφίσες και σύνεργα αφισοκόλλησης (κόλλα και πινέλα), αν και προσήχθησαν τότε, δεν εξετάστηκαν ως ύποπτοι, αλλά ως μάρτυρες, παρά την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξη Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία, γιά προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί, εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως:

 - Παράβαση του νομου περι αθλητικής βιας, σε συνδιασμό με το άρθρο 184 Π.Κ. περί διέγερσης σε αξιόποινες πράξεις.

- Παράβαση νόμου  περι προσωπικων δεδομένων.

-Εξύβριση

- Συκοφαντική δυσφήμηση.
  • Και τα τέσσερα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
    Οι τέσσερεις συλληφθέντες, που προσήχθησαν τότε στο τμήμα Αθλητικής Βίας, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς δεν υπήρχε αυτόφωρο αδίκημα.

Οπως προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας, που εξασφάλισε η τηλεοπτική “Δίκη”, η έρευνα Εισαγγελίας και Αθλητικής Βίας δεν έχει καταληξει ακόμη πουθενά, καθώς οι τέσσερεις, που πιάστηκαν "στα πράσα" με τις αφίσσες, στις καταθέσεις τους ακολούθησαν παρελκυστικη  τακτική!
Αρνήθηκαν ότι οι αφίσες ήταν δικές τους και υποστήριξαν ότι, ενώ πήγαιναν βόλτα στην παραλιακή προς Γλυφάδα, είδαν τυχαία τρεις κουκουλοφόρους, μαυροντυμένους, σε μιά στάση λεωφορείου “να κάνουν κάτι”, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσαν. Και στα καλά καθούμενα, σταμάτησαν και τους ρώτησαν τι κάνουν και εκείνοι τρόμαξαν, νόμιζαν ότι, είναι η Αστυνομία και τόβαλαν στα πόδια, εγκαταλείποντας τα κουτιά με τις αφίσσες και τα σύνεργα αφισσοκόλησης.

Στη συνέχεια υποστήριξαν ότι, γιά λόγους κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης, μάζεψαν τις αφίσες, για να μην τις πάρει ο αέρας και χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο τους, τις έβαλαν στο πορτ μπαγκαζ, για να βρουν πού θα τις πετάξουν, ενώ λίγο αργότερα τους σταμάτησε η ομάδα “ΔΙΑΣ” και τους προσήγαγε στη Γ.Α.Δ.Α.

Στις καταθέσεις τους, παρά το ότι η ιστορία, που επικαλούνται είνα  "καρμπόν", πέφτουν σε αντιφάσεις, σε σχέση με την ώρα, που έγιναν όλα αυτά.
Αλλος λέει 1.30, άλλος 2.30 ξημερώματα κλπ

Στην ίδια δικογραφία έχει δώσει ανωμοτί εξηγησεις, μετά από μήνυση, που υπεβλήθη εναντίον του, για συκοφαντική δυσφήμηση,  διευθυντής  ιστοσελίδας.

Mετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η δικογραφία θα επιστρέψει στον αθλητικό εισαγγελέα Πειραιά Αλέξη Σπηλιώτη, για να αξιολογήσει το υλικό της έρευνας και να αποφασίσει, για τη συνεχεια της ή για την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.