powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Τα λάθη των elite

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης και σχολίασε τις επίμαχες φάσεις από τα δύο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1.

Αρχικά ο κ. Σταυρίδης σχολίασε τις φάσεις από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Για τη φάση που ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός από τον Βίντα στον Μπακαμπού: «Εδώ βλέπουμε ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ σπρώχνει με δύναμη τον επιτιθέμενο παίκτη του Ολυμπιακού, ήταν μία καθαρή περίπτωση πέναλτι η οποία δεν δόθηκε. Όπως βλέπουμε, φαίνεται και η δύναμη που ασκεί ο αμυντικός στον επιτιθέμενο. Ο διαιτητής, επειδή είναι μπροστά, μπορεί να μην είδε τη φάση από την αρχή, έπρεπε όμως το VAR να τον καλέσει και να του υποδείξει το πέναλτι».

Για τη φάση που ο Ολυμπιακός ζητά κόκκινη στον Σιμάνσκι για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά: «Εδώ βλέπουμε ένα επικίνδυνο φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ προς τον επιτιθέμενο του Ολυμπιακού, το οποίο θα μπορούσε να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή. Είναι μία καθαρή κόκκινη κάρτα και πάλι το VAR έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή για να το δει. Έχει δώσει το φάουλ και δεν έδειξε καν κάρτα.

Για το μαρκάρισμα του Φορτούνη στον Σιμάνσκι που η ΑΕΚ ζητά δεύτερη κίτρινη κάρτα: «Υπάρχει κίτρινη κάρτα γιατί με τα δύο πόδια κάνει επικίνδυνο τάκλιν που δεν είναι για την μπάλα αλλά για τα πόδια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα άρα και κόκκινη».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Βίντα: «Εδώ βλέπουμε ο αμυντικός του Ολυμπιακού να κάνει μία κίνηση ακουμπάει το γόνατο του επιτιθέμενου αλλά δεν είναι ούτε κλοτσιά ούτε επικίνδυνο παίξιμο. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι γιατί όλες οι επαφές μέσα στην περιοχή δεν είναι πέναλτι. Έπρεπε να τον καλέσει το VAR για να δει πιο καθαρά τη φάση».

Αν υπάρχει φάουλ του Άμραμπατ πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ: «Εδώ βλέπουμε το φάουλ που κάνει ο επιτιθέμενος στον αμυνόμενο. Ο βοηθός είναι πάρα πολύ κοντά, δεν ξέρω γιατί δε σηκώνει τη σημαία, αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και σημειώνει το τρίτο γκολ η ΑΕΚ. Έπρεπε να καταλογιστεί ένα απλό φάουλ χωρίς κίτρινη κάρτα».

Ακολουθούν οι φάσεις του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό.

Αν υπάρχει πέναλτι στο χέρι του Κάργα: «Ναι. Το χέρι του Κάργα δεν είναι στη φυσική του θέση, είναι τεντωμένο. Υπήρχε παράβαση πέναλτι και κίτρινη κάρτα».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με τον Ιωαννίδη: «Εδώ προηγείται το πάτημα, το πέναλτι δηλαδή, του οφσάιντ γιατί η μπάλα πήγε σε παίκτη που ήταν εκτεθειμένος. Το πάτημα είναι πέναλτι και σωστά καταλογίστηκε

Για τη φάση του πέναλτι στον Αουγκούστο που ακυρώθηκε μέσω του VAR: «Εδώ έχουμε μία καθαρή περίπτωση πέναλτι αλλά έχει προηγηθεί οφσάιντ στην μπαλιά που έχει γίνει στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό ο διαιτητής γύρισε τη φάση πίσω και καταλόγισε το οφσάιντ».

Για το χέρι του Κουρμπέλη και αν ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα: «Ο Κουρμπέλης ο οποίος έχει ήδη μία κάρτα πιάνει την μπάλα με το χέρι. Ήταν φάουλ και δεύτερη κίτρινη κάρτα άρα κόκκινη για τον Κουρμπέλη».