powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Καθαρός ουρανός,αστραπές δεν φοβάται


Το 1997 είχαμε τις καταγγελίες για την εμπλοκή της ''παράγκας'' στις εκλογές της ΕΠΟ.Το 2001 την περιβόητη έκθεση του Ελεγκτικού της ΓΓΑ για οικονομικές ατασθαλίες στην ευημερούσα ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία.Το 2006 την προκαταρκτική του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για 800 χιλιάρικα που χάθηκαν μεταξύ δύο ερασιτεχνικών σωματείων της Φλώρινας και των άνεργων λιγνιτορύχων της περιοχής.Και τώρα έρχεται το ΣΔΟΕ (νυν ΥΕΕ) να εντοπίσει φοροδιαφυγή 5 εκ. ευρώ σε συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Ανεξάρτητα αν αληθεύουν όλα αυτά,αυτονόητο καθήκον της υπερκείμενης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν να επιδιώξει άμεση εκκαθάριση των ζητημάτων μέσω της Δικαιοσύνης.Αντιθέτως,δυσανασχετεί και κωφεύει.
Η υπόθεση του ΄97 κατέληξε σε παραγραφή,παρά την ενοχοποιητική εισαγγελική πρόταση,την έκθεση του Ελεγκτικού ακόμη την ψάχνουν στα συρτάρια τους οι εκάστοτε υφυπουργοί Αθλητισμού,η τύχη της προκαταρκτικής αγνοείται και μένει να δούμε τι θα απογίνει το λαβράκι της υπηρεσίας που προϊσταται ο κ.Σπύρος Κλαδάς.
Όσες φορές η δημοσιογραφική έρευνα άγγιζε τέτοιες πτυχές,η ΕΠΟ έβρισκε τη χαμένη της ευθιξία.Μηνύσεις επί...αγωγών,στις οποίες δεν ευτύχησε να δικαιωθεί.Απλώς κατέδειξε διάθεση συγκάλυψης,η οποία τώρα τη φέρνει σε μάλλον δύσκολη θέση,με δεδομένη την απόφαση της πλειοψηφίας της Superleague να ελέγξει τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΕΠΟ.Η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου θα έχει 16 ψήφους στην ομοσπονδία συν τις 4 της Β΄-Γ΄ εθνικής.Θα γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων και αν καταφέρει να βάλει πόδι στη διαιτησία και την αθλητική δικαιοσύνη,τότε ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα ψάχνουν την έξοδο διαφυγής...
ΥΓ.: Μήπως έχει αλλάξει γνώμη για την ειλικρίνεια των προθέσεων των παραγόντων της ομοσπονδίας,ο Γιάννης Ιωαννίδης;Τελικά μόνο ο Γκαγκάτσης μπορεί να το πετύχει αυτό:Να ευθυγραμμίσει την πολιτική του ''ξανθού'' με τις αντιλήψεις Ορφανού!

kyrthomaidis@yahoo.gr