powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Τα σικέ ματς της αλβανικής μαφίας


Μια απίστευτη υπόθεση ποδοσφαιρικής διαφθοράς εξελίσσεται στη γειτονική μας Αλβανία και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έχει πάρει την ανάλογη δημοσιότητα.
Στο πλαίσιο της έρευνας της Ιντερπόλ για στημένα ματς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με φόντο το στοίχημα,ο αλβανός υπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού Γίλι Πάνγκο έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί.Τον καλεί να διερευνήσει τη γνησιότητα των αποτελεσμάτων που έφερε η εθνική Αλβανίας,αντιμετωπίζοντας στους δύο τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης του EURO 2008,την Λευκορωσία και τη Ρουμανία.
Στην επιστολή του ο κ.Πάνγκο τονίζει πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τα δύο αυτά παιχνίδια προκατασκευάστηκαν από τον πρόεδρο της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Αρμάντ Ντούκα!
''Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε τους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας μας για το δικό του συμφέρον,προκαλώντας το αίσθημα των πολιτών'', επισημαίνει στην επιστολή που ενδεχομένως να είναι η πλέον εξωφρενική καταγγελία στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.
Μάλιστα έχει και τη συναίνεση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα,ο οποίος ανέλαβε να κατηγορήσει τους διεθνείς παίκτες,αποκαλώντας τους ''μαφιόζικο γκρουπ''.Ο κ.Μπερίσα μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας μίλησε ανοιχτά για ποδοσφαιριστές-συμμορίτες που ποδοπάτησαν την αλβανική σημαία.''Καλύτερα να μην εκπροσωπείται η Αλβανία για ένα διάστημα στα διεθνή πρωταθλήματα,καθώς οι παίκτες μας πουλάνε τη φανέλα με το εθνόσημο'',τόνισε.
Είναι η μόνη φορά που η κυβέρνηση μιας χώρας παραδέχεται ότι ''στήθηκαν'' ματς από την εθνική ομάδα,με τη συμμετοχή διεθνών και ομοσπονδίας.Μπορεί η υπόθεση να στοχεύει και σε ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών,όμως η UEFA φέρεται αποφασισμένη ''να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο''.
Ελπίζουμε όχι με τον τρόπο που το έκανε στα ύποπτα παιχνίδια ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.Τότε που ένα πόρισμα 700 σελίδων του εισαγγελέα του Βερολίνου που ενέπλεκε 8 χώρες σε σικέ ματς,χρησίμευσε μόνο στη γερμανική Δικαιοσύνη.

kyrthomaidis@yahoo.gr