powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Πάλι πόρτα ο Lefterakis

Μια ακόμα γκάφα-αθέμιτη παρέμβαση του Lefterakis που πετάγεται όπου να ‘ναι για λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας.
Αχρείαστη παρέμβαση της πολιτείας με νόμο στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου (άρ. 8 του ν. 4684/2020), με αφορμή τον κορωνοϊό που συνιστά ανωτέρα βία:
"Δυνατότητα τροποποίησης κανονισμών και προκηρύξεων αθλητικών διοργανώσεων με άμεση ισχύ
1. Ειδικώς για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης ρύθμισης και ιδίως των απαγορεύσεων που θεσπίζονται με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 101Δ και της παρ. 3 του άρθρου 131 του ν. 2725/1999 (Α' 121), επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων (ομαδικών, ατομικών, ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού), καθώς και των σχετικών με τα πρωταθλήματα αυτά προκηρύξεων.
2. Οι τροποποιήσεις της παραγράφου 1, γίνονται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή της εκτελεστικής επιτροπής της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της διοργανώτριας αρχής, κατά περίπτωση, και δεν εγκρίνονται ούτε επικυρώνονται από τη γενική συνέλευση, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης καταστατικής ή κανονιστικής ρύθμισης".
Γιατί ήταν αχρείαστη;

Γιατί έτσι κι αλλιώς το άρθρο 79 του καταστατικού της ΕΠΟ ("Απρόβλεπτες περιπτώσεις και ανωτέρα βία") προβλέπει ότι η Ε.Ε.της ΕΠΟ είναι αυτή που αποφασίζει για όλες τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και για όλα τα θέματα που δεν καλύπτονται από το καταστατικό της και ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με το σωστό και το δίκαιο [ex aequo et bono, όπως είναι η σωστή επιστημονική ορολογία κ.κ. Λασκαράκη και Χολεβομπάρτζηδες, η μετάφραση "το σωστό και το δίκαιο" είναι για τα πανηγύρια του Αλμυρού, του Βελεστίνου και του Βέλου Κορινθίας], λαμβάνοντας υπόψη το καταστατικό και τους σχετικούς κανονισμούς του ποδοσφαίρου.