powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Αποκάλυψη για τους Τζαμαικανούς

Η Τζαμάικα έχει για πολλά να υπερηφανεύεται μετά την κυριαρχία των σπρίντερ της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως ένα δημοσιεύματα του γνωστού αμερικάνικου περιοδικού «Sports Illustrated» που αφορά υπόθεση ντόπινγκ, «θόλωσε» τα πράγματα.

Στην ιστοσελίδα του αναρτήθηκε θέμα που κάνει λόγο για αγορά από το διαδίκτυο απαγορευμένων ουσιών από την Ντελορίν Ένις-Λόντον και τον Άντριαν Φίντλεϊ!

Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, η Ένις-Λόντον, η οποία πήρε την 5η θέση στα 100μ. εμπόδια στο Πεκίνο και έχει δύο μετάλλια από Παγκόσμια πρωταθλήματα (ασημένιο στο Ελσίνκι το 2005 και χάλκινο στην Οσάκα το 2007) τον Ιούνιο του 2006 και τον Φεβρουάριο του 2007 φέρεται να έχει παραλάβει την αυξητική ορμόνη «somatropin» και μια ουσία με οιστρογόνο.

Όσον αφορά τον Φίντλεϊ, μέλος της ομάδας 4Χ400μ. της Τζαμάικα, είχε παραγγείλει και παραλάβει τον Νοέμβριο του 2006 την στεροειδή ουσία «Oxandrolone».

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την Ένις-Λόντον αλλά δεν κατέστη δυνατό. Βρήκαν όμως τον σύζυγο της, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι τον Ιούνιο του 2006 αγόρασε από το διαδίκτυο κάποια φάρμακα, τα οποία προτάθηκαν από γιατρούς λόγω γυναικολογικού προβλήματος. Η παραγγελία όμως του 2007 επέμεινε ότι έγινε από λάθος και ότι κανένας από τους δύο δεν άνοιξε το πακέτο.

Ο Φίντλεϊ, από την άλλη πλευρά, τόνισε: «Πάντα τρέχω μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Πιστέψτε με, δεν έχω κάνει χρήση στεροειδών. Ορκίζομαι ότι δεν έχω κάνει τέτοια αγορά. Έχω όμως μια ιδέα από πού μπορεί να προέρχεται…».

Πηγή: contra.gr