powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Με 44-11 νέος πρόεδρος ο Πιλάβιος

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ στη θέση του παραιτηθέντος Βασίλη Γκαγκάτση. Στις εκλογές που έγιναν στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο 43χρονος δικηγόρος έλαβε 44 ψήφους από τις Ενώσεις, έναντι 11 του άλλου υποψηφίου για τη θέση, Βίκτωρα Μητρόπουλου.



Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο Πιλάβιος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους, εξερχόμενος από την αίθουσα στην οποία γινόταν η καταμέτρηση.
Από την πλευρά του, ο Μητρόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για αλλοίωση του αποτελέσματος. Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, βγήκε φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα και δήλωσε: "Εχουμε ψηφοδέλτια και φύλλα τσακισμένα. Ντροπή! Το 1912 είχανε καλύτερες μεθόδους".Μετά την γνωστοποίηση του τελικού αποτελέσματος, αποχώρησε βιαστικά από τα γραφεία της ΕΠΟ, αρκούμενος να πει τα εξής: "Δεν θα γίνουν δηλώσεις τώρα. Να ανοίγουν τον Κορυδαλλό".
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος οι 55 από τις 57 Ενώσεις της ΕΠΟ. Με ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης, η ΕΠΣ Καρδίτσας αποκλείστηκε από τη διαδικασία, καθώς υπάρχει απόφαση που εκκρεμοδικεί στα δικαστήρια για τις εκλογές της Ενωσης. Εκτός έμεινε και η ΕΠΣ Τρικάλων επειδή υπάρχει κενό διοίκησης, σύμφωνα με απόφαση εφετείου.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, ο Πηλάβιος με δήλωσή του αποσύρθηκε από υποψήφιος από τις εκλογές για την ανάδειξη εκροσώπου της ΕΠΟ στην Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ο 43άχρονος (13/1/66) Σοφοκλής Πιλάβιος είναι δικηγόρος, διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι, εξειδικευμένος σε θέματα αστικού και αθλητικού δικαίου. Η ενασχόληση του με τα κοινά του ποδοσφαίρου ξεκίνησε το 2000, όταν και ανέλαβε τη θέση του νομικού συμβούλου και υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2004.Εκείνη τη χρονιά έβαλε υποψηφιότητα στο ψηφοδελτίο του Βασίλη Γκαγκάτση στις εκλογές της ΕΠΟ και κατάφερε να εκλεγεί μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, αναλαμβάνοντας μάλιστα το πόστο του υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων. Τον Οκτώβριο του 2008 επανεξελέγη στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και έγινε γ` αντιπρόεδρος, από όπου παραιτήθηκε πρόσφατα για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.Πλην του Παναθηναϊκού φυσικά, ο Πιλάβιος έχει άριστες σχέσεις και με τον Ολυμπιακό, όντας προσωπικός φίλος του Πέτρου Κόκκαλη.