powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ξεκίνημα σε Βοτανικό-Λεωφόρο

Στον ΠΑΟ αισιοδοξούν ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα της διπλής ανάπλασης σε Λεωφόρο και Βοτανικό κι ότι το νέο γήπεδο σε λίγο θα 'ναι πραγματικότηταΗ ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και μία τετραετία ασχολείται με την κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό και, παρά τα όποια εμπόδια, όλα δείχνουν ότι οι μπουλντόζες τις επόμενες ημέρες θα πιάσουν δουλειά. Η κατασκευή του γηπέδου γίνεται στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης σε Λεωφόρο-Βοτανικό και η πόλη της Αθήνας έχει να κερδίσει πολλά από το γκρέμισμα της ιστορικής έδρας του «τριφυλλιού» και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια υποβαθμισμένη περιοχή.
Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης είναι ένα σύνθετο, πρωτότυπο και συνδυαστικό σχέδιο πολεοδομικής ρύθμισης με πολυδιάστατα οφέλη για τις δύο υπό ανάπλαση περιοχές, όπως επισημαίνεται από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα:
1. Στη Λ. Αλεξάνδρας, απελευθερώνονται 17 στρέμματα και απομακρύνεται ένα γήπεδο, το οποίο δεν εξυπηρετεί καμία αθλητική ανάγκη και προκαλεί ασφυξία στην περιοχή.
2. Δημιουργούνται κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου σε μια περιοχή γειτνιάζουσα με σχολεία, νοσοκομεία, διατηρητέα κτίρια και άλλα πολυώροφα κτίρια κοινής ωφέλειας.
3. Εξασφαλίζεται δυνατότητα σύνδεσης του συγκεκριμένου χώρου πρασίνου με τον Λυκαβηττό και πρόσβασης του κέντρου των Αμπελοκήπων σε έναν ενιαίο χώρο πρασίνου.
4.Δημιουργείται υπόγειος χώρος στάθμευσης σε απόσταση 100 μ. από το σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.
5. Καθίσταται εφικτή η βύθιση της Λ. Αλεξάνδρας και η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου πρασίνου και πολιτιστικών χρήσεων (βλ. τις διατηρητέες «προσφυγικές» πολυκατοικίες).

Παράλληλα, στην περιοχή του Βοτανικού:
1. Καθίσταται εφικτή η ανάπλαση της περιοχής και η ενεργοποίηση των υπόλοιπων πολεοδομικών λύσεων του πολεοδομικού καθεστώτος του 1995, στόχος ο οποίος απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία 15 χρόνια.
2. Η εφαρμογή της διπλής ανάπλασης θα οδηγήσει στην απομάκρυνση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χρήσεων που παρατηρούνται σήμερα.
3. Η δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου με χρήσεις πολεοδομικού κέντρου, στο οποίο συνυπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικές χρήσεις, κοινωφελή κτίρια και κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, αναμένεται να προσελκύσει ηπιότερες χρήσεις από τις υφιστάμενες στο Βοτανικό και να επιτρέψουν τη δημιουργία αστικού ιστού στην περιοχή.