powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Equipe: "Δολοφονικό το τάκλιν του Σισέ"

Θετικό αντίκτυπο είχε στον ισπανικό Τύπο η πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί του Παναθηναϊκού, αν και η νίκη των «ροχιμπλάνκος» στο ΟΑΚΑ με 3-2 είχε προετοιμάσει το έδαφος…
Η «Marca» αναφέρεται στο «ήσυχο πάρτι της Ατλέτικο» λέγοντας ακόμα πως «ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος και δεχόμενος γρήγορα το πρώτο γκολ απέτυχε να βάλει πίεση στην Ατλέτικο. Οι παίκτες του Άμπελ (Ρεσίνο) βρέθηκαν με ένα γρήγορο γκολ που τους επέτρεψε να βάλουν το παιχνίδι… για ύπνο. Το γκολ του Κουν έσβησε τα σφυρίγματα από τις κερκίδες ενός ανυπόμονου κοινού», τονίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της ισπανικής πρωτεύουσας.
Η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η «As» ήταν σαφώς πιο… εκδηλωτική υπέρ των «ροχιμπλάνκος». «Η Ατλέτικο παλεύει για να είναι στον τελικό του Μπερναμπεόυ», αναφέρει συμπληρώνοντας: «Η Ατλέτικο δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στην σπουδαία διοργάνωση. Οι «ροχιμπλάνκος» παραμένουν αήττητοι για 11 ματς στην Ευρώπη ενώ οι Έλληνες συνεχίζουν δίχως να γνωρίζουν πως είναι να νικάς στην Ισπανία».
Η ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας goal.com τιτλοφορεί το κομμάτι που αγώνα: «Η Ατλέτικο τελείωσε δίχως προβλήματα απέναντι στον Παναθηναϊκό» και συνεχίζει «Οι «ροχιμπλάνκος» κυριάρχησαν απέναντι στον αντίπαλο τους από το πρώτο λεπτό, αλλά η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι τους δεν έθελξε. Ο Αγκουέρο και ο Ασουνσάο ήταν οι καλύτεροι. Ο Βύντρα άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ, ενώ ο Κουν υπέγραψε το σκορ με μια ωραία προσωπική προσπάθεια. Οι παίκτες του Άμπελ (Ρεσίνο) θα είναι παρόντες στην κλήρωση της Πέμπτης».
«Η Ατλέτικο σφράγισε την επιστροφή της στην ελίτ της Ευρώπης», ήταν το σχόλιο της ιστοσελίδας της ΟΥΕΦΑ ενώ ο τίτλος της επίσημης ιστοσελίδας της ΦΙΦΑ δεν χωρά παρερμηνείες: «Η Ατλέτικο αποτελείωσε τον Παναθηναϊκό», είναι ο τίτλος στο σχετικό κομμάτι...
Από την πλευρά της, η «Equipe» ανέφερε: «Δεν έγινε το θαύμα για τον Παναθηναϊκό. Ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι συμπαίκτες του έχασαν λογικά από την Ατλέτικο με 2-0. Ο Γάλλος αποβλήθηκε σωστά, λόγω ενός δολοφονικού τάκλιν με τα δύο το πόδια».