powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Στον Άρειο Πάγο οι 968 "τυχεροί" του Στοιχήματος

Eπιβεβαιώνεται η πληροφορία της "ΔΙΚΗΣ" για την παρέμβαση Μπιτσαξή στο θέμα της έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος.


Ιδού και το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ:


"Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής υπέβαλλε προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ακόλουθη αναφορά.
Διευκρινίζεται προς αποφυγή οποιασδήποτε παρερμηνείας ότι η ΓΓΑ δεν γνωρίζει ούτε έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για την ύπαρξη ή μη εκθέσεως της Τράπεζας της Ελλάδας γενικώς αλλά και ιδίως με το περιεχόμενο που υποστηρίζεται δημοσιογραφικά ότι έχει.
Το θέμα θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέβαλε προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρείς επάλληλες αναφορές στις 7/12/2009 με αρ. πρωτ. 9459 στις 23/12/2009 με αρ. πρωτ. 9901 και 10/3/2010 με αριθμ. πρωτ. 1856.
Με τις αναφορές αυτές υποβλήθηκαν φάκελοι της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) οι οποίοι αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες που φέρονται να είναι προσυνεννοημένοι προς το σκοπό παρανόμου στοιχηματισμού με διαφόρους βαθμούς υπόνοιας τους οποίους εκφράζει η ως άνω διεθνής ομοσπονδία.
Όπως έχουμε πληροφορηθεί για το εν λόγω σοβαρό ζήτημα έχει διαταχθεί και εξελίσσεται προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της διεξαγόμενης προκαταρτικής εξέτασης παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας και τα ακόλουθα:
Την Δευτέρα 10 Μάιου 2010 σε τηλεοπτική εκπομπή υπό τον λογότυπο η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης στο τηλεοπτικό σταθμό BLUΕ SKY, μεταξύ άλλων εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Φέρρυ Μπατζόγλου.
Από το διαδικτυακό τόπο της ως άνω εκπομπής Dikisports. Blogspot.com την Τρίτη 11 Μάιου 2010 και υπό τον τίτλο « Πρόεδρος στοιχημάτισε 1 εκ ευρώ στην ήττα της ομάδας και κέρδισε 10 εκ ευρώ – σκάνδαλο σοκ για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο αποκαλύπτει έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος» προκύπτει ότι ο Φέρρυ Μπατζόγλου υποστήριξε στην εκπομπή αυτή τα εξής:
α) Ότι υφίσταται έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία αναφέρεται σε 968 πρόσωπα που είναι κατά κύριο λόγο αθλητικοί παράγοντες οι οποίοι παρατύπως έστειλαν από τουλάχιστον 100.000 ευρώ ο καθένας σε Τράπεζα της Μαλαισίας.
β) Ότι ένας εξ αυτών των προσώπων είναι Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Β’ Εθνικής ο οποίος κατά τα υποστηριζόμενα από τον ως άνω δημοσιογράφο φέρεται να έπαιξε 1 εκ ευρώ στο στοίχημα σε βάρος της ομάδας του και κέρδισε 10 εκ. ευρώ.
γ) Ότι ένα άλλο πρόσωπο πάντα κατά τα υποστηριζόμενα από τον ως άνω δημοσιογράφο περιγραφόμενο ως γιός παράγοντα ομάδας της superleague στοιχημάτισε 1,6 εκ. ευρώ στην ήττα της ομάδος του και απεκόμισε 7 εκ. ευρώ. και φέρεται και αυτός να αναφέρεται στην έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος.
δ) Ότι η έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος αφορά έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Κατόπιν των ανωτέρω εκτιμούμε και θέτουμε υπό την κρίση σας την ανάγκη διερεύνησης των καταγγελλομένων από τον Φέρρυ Μπατζόγλου τόσο αυτοτελώς όσο και στο πλαίσιο της διεξαγόμενης προκαταρτικής εξέτασης για τους φερόμενους ως προσυνεννοημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ειδικότερα πρέπει να διερευνηθεί αν πράγματι υφίσταται έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος από την οποία προκύπτουν στοιχεία προσυνεννόησης για την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων των Ελληνικών Πρωταθλημάτων με σκοπό το παράνομο στοιχηματισμό ή και άλλα συναφή ποινικά αδικήματα και αν στις πράξεις αυτές συμμετείχαν αθλητικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και πρόσωπα τα οποία περιγράφει κατά τον ως άνω εκτιθέμενο τρόπο ο Φέρρυ Μπατζόγλου. Προς το σκοπό αυτό πρέπει να κληθούν να καταθέσουν τα αρμόδια όργανα της Τραπέζης της
Ελλάδος καθώς και οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Θωμαϊδης και Φέρρυ Μπατζόγλου για ότι σχετικώς γνωρίζουν και υποστηρίζουν.
Συνημμένως σας υποβάλλουμε εκτύπωση των αναγραφέντων στο διαδικτυακό τόπο της ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Με εκτίμηση
Παναγιώτης Μπιτσαξής
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"